Silahlı pilotlar, kokpitte silahlarını kalçalarında kılıfında taşıyor. Dışarıda ise kilitli kutularda taşımaları gerekiyor. Pilotların silahlarını kullanma yetkileri sadece kokpitle sınırlı. Ateşli silahlarıyla mağazalara veya alışveriş merkezlerine gitmeleri ya da sosyal hayatta silahlarını taşımaları yasak.
''Hava yolu nakliye pilotu lisansına sahip yolcu ve para taşımacılığında görevli pilotlara'' Taşıma ruhsatı aşağıdaki evrakları tamamlayıp ikamet ettikleri ilçe Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Büro Amirliklerine müracaat etmeleri halinde Kaymakamlık Makamının uygun görmesi durumunda silah taşıma ruhsatı verilir.
Evet. Askeri personellerin “ateşli silah bulundurma ve taşıma ruhsatı” zaten vardır.
Yolcumuz, ödeme ve check-in işlemlerinin ardından bagaj etiketi ile birlikte silah teslim noktasına giderek seyahat öncesi işlemlerini tamamlamalıdır. Ayrı bir silah teslim noktası bulunmayan havaalanlarında, yolcular doğrudan check-in personeli ile iletişime geçmelidir.
İlgili 26 soru bulundu
Hâkim ve savcılarımız görev süreleri boyunca bir (1) adet yerli, bir (1) adet ithal olmak üzere iki (2) adet silah alabilirler. Yeni göreve başlayan hâkim ve savcılar ile silah talebinde bulunmayanlar için her yıl Başkanlığımız tarafından silah alım duyurusu yapılarak silah dağıtımı yapılacaktır.
Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
Pilotların silahlarını kullanma yetkileri sadece kokpitle sınırlı. Ateşli silahlarıyla mağazalara veya alışveriş merkezlerine gitmeleri ya da sosyal hayatta silahlarını taşımaları yasak.
Taşıma ruhsatına sahip ziyaretçiler ruhsat kontrolünden sonra alışveriş merkezine giriş yapabiliyor. PROF. DR. ERDENER YURTCAN (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi): Bir kişiye silah taşıma ruhsatı verilmesi demek, 'Bu kişi, bu silahla toplum içinde dolaşabilir' demektir.
Taşıma ruhsatlı silahla alışveriş merkezilerine otellere girilebiliyor. Ama bulundurma ruhsatıyla silah yalnızca evde ya da işyerinde tutulabiliyor.
Uçağın uçmasını sağlayan 4 temel kuvvet vardır: yerçekimi, havanın direnci, havanın kaldırma kuvveti, itme kuvveti. Bu 4 kuvvet uçağın havalanmasını ve uçmasını sağlar. Planör, paraşüt gibi hava araçlarında motor olmamasına rağmen bu 4 kuvvet sayesinde uçulabilir.
Askeri pilotlarda ise durum sivil havacılıktan daha farklıdır. Çünkü askeri pilotlar orduda rütbeli askerlerdir. Askerlerin rütbeleri ve yaptıkları görevi maaşlarına etki eder. Pilot maaşları 25 bin TL ile başlayıp 125 bin TL'ye kadar çıkabilmektedir.
Türk Hava Kuvvetleri'nde 4 kadın F-16 pilotundan biri olan Şefika Burcu Arpacı, 182'nci Atmaca Filo'da görev yapıyor. Pilot Yüzbaşı Arpacı, 2010 yılında Kanada'da yapılan Mapple Flag Tatbikatı'na katılarak Atlantik Okyanusu'nu F- 16 uçağı ile geçen ilk kadın pilot olmuştu.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler. Bulundurma ruhsatı, meskende veya işyerinde olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir.
Yani 200 mermi vs gibi bir üst sınır yoktur. Buradan hareketle tabancalar genelde ortalama 1 kg dır, 9*19 mm parabellum merminin tanesi ortalama 12 gr dır. Bu durumda kabaca hesaplarsak 1 tabanca ve ortalama olarak 330 tane 9*19 mm parabellum mermi taşınabilir.
Silah bulundurma ruhsatı almak isteyen kişiler. Türk vatandaşı olan 21 yaşını doldurmuş, adli sicili temiz olan ve harç ödemek kaydı ile sınırsız işyerinde veya meskeninde ( evinde ) silah alabilir ve ruhsatlandırabilir. Bu işlemler için sizin zamanınız yok ise bizler hazırız.
Bulundurma ruhsatlı silahınızı sadece ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Tatile giderken bulundurma ruhsatlı silahların taşınması mümkün değildir. Bulundurma ruhsatlı silahlar ancak daimi ikamet değişikliği durumunda önceden yol belgesi almak suretiyle yeni adrese nakledilebilir.
Buradan, bu bölümler hariç diğer sağlık kuruluşlarına ve diğer servislere ve polikliniklere silahla girilebileceği -güvenlik ve kolluk personelleri hariç- gibi bir anlam çıkmaktadır. 6136 sayılı kanunda eğitim ve öğretim kurumlarına da ateşli silahlarla girmenin yasak olduğu belirtilmiştir.
Bazı havayolu şirketleri saç sakal bakımında çok katı olabiliyorken bazıları düzgün bir şekilde kesilmiş belirli uzunluğa kadar sakalın olmasında sakınca görmüyor. Örneğin ülkemizde THY'de personellerin sakal bırakmalarına izin verilmiyor. Ancak Pegasus Airlines'ta böyle bir kısıtlamanın olmadığını söyleyebiliriz.
Kokpit içerisinde de pilot veya başka birinin sigara içmesi yasaktır.
Haftalık uçuş görev süresi 60 saattir. b) Döner Kanat ve Diğer Hava Araçları Tek veya çift pilot: Günde 10 saat uçuş görev süresi, 6 saat uçuş süresi. 1.
Havalı tabanca taşıma ve bulundurma cezası konusunda ilgili kanunlarda bir suç teşkil etmediği görülmektedir. Fakat şunu belirtmekde fayda var; oyuncak tabanca olsa dahi belinizde taşımanız yasaktır.
Genel olarak ruhsatsız tabanca yakalatma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, vahim nitelendirilen ruhsatsız tabanca yakalatmanın cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapistir. Ayrıca ruhsatsız tabanca için 30 günden yüz güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu miktar günlük 20 TL olarak belirlenerek hesaplanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri