Kirlenmenin yoğun olarak görüldüğü durumlarda , yüzey önce çamaşır suyu özellikleri içeren temizleyici ile silinmelidir . Beyaz temiz bir bez , çamaşır suyu ile ıslatılmalı ve kirli yüzeylerden birkaç kez geçirilerek ovulmalıdır .
Normal Pimapen temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı, temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
Hazır olduğunuzda mikrofiber bezi veya mopu Pureal eklediğiniz suya batırın ve mümkün olduğunca fazla suyu sıkın. Önce tavan, sonra duvarlar, sonra zemini iyice silin. Belli aralıklarla bezi durulama kovasında temizleyin ve devam edin. Su kovanız griye dönmeye başladığınında suyu yenileyin.
Toz Alma: Asma tavan temizliği nasıl yapılır sorusunun yanıtı, öncelikle tüm yüzeyin tozunu almakla başlar. Bu, bir toz bezi veya yumuşak bir fırça ile yapılabilir. Yüzeyin Silinmesi: Daha sonra, bir sünger veya yumuşak bir bez, sıcak su ve hafif bir deterjan kullanarak tavan yüzeyini silin.
Evlerinizde, mekanlarınızda Polipiyer Poliüretan dekoratif malzemeleri kullandığınızda böylesine zor bir temizlik süreci yaşamayacağınızı belirtmiştik. Yine yumuşak bir mikrofiber bezle veya yumuşak uçlu fırçalarla tozunu aldıktan sonra gönül rahatlığıyla silebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Tavan döşemesini temizlemek için kullanılan bez çok önemlidir. Döşeme hassas olduğu için bezin yumuşak ve köpüğün bir hayli fazla olması gerekir. Temizleyici olarak; döşeme temizleyici kullanabileceğiniz gibi asperox , asprin gibi ürünler de kullanabilirsiniz.
Tavandaki sarı lekeleri kapatmanın tek yolu; boyama işlemi yapmaktır. Su bazlı boyalar kesinlikle kullanılmamalıdır çünkü yukarıda da belirtildiği gibi sarı lekeler su kaynaklı oluşmaktadır. Solvent( Sentetik) bazlı boyalar, sarı lekeleri kapatma konusundaki en etkili çözümdür.
Tavan temizliği yapmanın en kolay yöntemlerinden bir tanesi uzun sopalı bir süpürge edinmektir. Eğer süpürgeniz yoksa boya merdiveniyle de temizleyebilirsiniz. Tavan silme kovanızdaki suyun içerisine bir miktar çamaşır suyu eklemeniz tavandaki toz ve lekelerden arınmanızı sağlar.
Akrilik Boya İle Plastik Boyama
Su bazlı akrilik boya veya Handy lake boyaları tercih edebilirsiniz.
Sirke ile Temizlemek
Sirke ve suyu birleştirin. Temiz, boş bir sprey şişesinde bir ölçü sirke ile bir ölçü suyu karıştırın. Çözeltiyi plastiğin üzerine püskürtün. Plastiği tamamen ıslatan sirke çözeltisiyle plastiğe bolca püskürtün.
İnatçı lekeler için ise eser miktarda bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, yağ çözücü, krem temizleyici ya da küf çıkarıcı gibi profesyonel duvar temizleyici ürünlerden yararlanabilirsiniz.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Pencerelerin normal temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı , temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
Bir bardak suya birkaç damla limon suyu ekleyerek karıştırın. Limon suyu, lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olabilirken, ferah bir koku bırakır. Sabunlu Su: Temizlik için yumuşak ve nötr bir sabunu hafifçe sulandırarak suya eklemek etkili bir temizlik sağlar.
Beyaz Kapılar Neyle Silinir? Mikrofiber bez gibi yumuşak bezler kullanılması yüzeyin çizilip beyaz rengin bozulmaması için önemlidir. Ayrıca boyaya ve kaplamalara zarar vermemesi için çamaşır suyu gibi kimyasal temizleyicilerden uzak durulması gerekir.
Temiz bir bez ile ya da bir sünger yardımı ile küfleri çıkartın. Tüm küf ve kiri tavandan çıkardıktan sonra tavanı önce güzelce yıkayın. Lekeleri temizleme işlemi bittikten sonra Permolit Örtücü Astar ile tavanı kaplayın ve üzerine Permolit Süper Tavan Boyası uygulayın.
Tavan boyama işleminde esasen duvar fırçası yerine uzatma sapı bulunan mikrofiber iç cephe rulosu kullanılır.
Pimapen pencere boyarken su bazlı boyaların kullanılması gerekir.
Banyo tavanının küflenmesini önlemek için, tavana uygulanacak boyanın su ve nem geçirmez özellikle olan yağlı boya kullanılması tercih edilmelidir. Banyo tavanı kararıyor olmasının sebeplerinden biri de üst katta meydana gelen su kaçağı olduğunu belirtmiştik. Bunun için üst katta su kaçağı tespiti yapılması gerekir.
Buhar temizleyici, duvardaki is lekelerini temizlemek için etkili bir yöntemdir. Buhar temizleyiciyi lekeli bölgeye yönlendirerek lekenin üzerine buhar uygulayın. Ardından, bir bez veya süngerle lekeyi hafifçe silin. Buhar, lekelerin çözülmesine ve duvarın temizlenmesine yardımcı olur.
Yarım kova suyun içine sıvı sabunu ya da rendelenmiş kalıp sabunu ekleyin. Eğer suyunuz biraz ılık olursa sabunun çözünme hızı artar ve suya daha çabuk karışır. Duvarı temizlemek için bir temizleyici sünger ya da uzun saplı temizleme bezlerini kullanabilirsiniz. Erişemediğiniz detaylar için mop kullanabilirsiniz.
Boya lekelerini çıkarmak için birkaç etkili yöntem bulunur. Taze lekeler için genellikle su ve sabun etkili olur. Kurumuş lekeler için ise boyanın türüne göre beyaz sirke, alkol veya tiner gibi çözücülerden yardım alabilirsiniz.
Tavanda sarı leke, çoğunlukla banyo ve tuvaletlerde görülür. Ancak nadiren de olsa odalarda ya da salonlarda da meydana gelebilir. Buradaki problemin en önemli nedeni su kaçaklarıdır. Temiz su kaçakları, pis su kaçakları ve sıcak su kaçaklarına bağlı olarak tavanlarda lekelenmeler oluşabilir.
Genellikle mutfak tavanında oluşan sarartılar, yapılan yemeklerin yağ buharından dolayı oluşmaktadır. Mutfakta pişirilen yemeklerin buharı tavandaki sararmaların başlıca sebebidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri