Vatan Eş Anlamlısı Yurt kelimesi aynı zamanda vatan da demektir. Dolayısıyla bu kelimeyi eş anlamlı olarak da kullanabiliriz. Bir diğer vatan kelimesinin anlamı ise "Sıla" kelimesidir.
VATAN KELİMESİ EŞ ANLAMLISI
Vatan kelimesinin eş anlamlısı "yurt" sözcüğüdür.
Toprak,eğer uğruna ölen varsa vatandır ." Vatan ile yurt kelimeleri eş anlamlıdır.
Yurt kelimesi ülkemizde birçok cümlede kullanılmaktadır. Yurt kelimesinin eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır. Yurt kelimesinin eş anlamlısı vatan kelimesidir. Bu sebeple yurt ile vatan cümle içerisinde aynı anlamda kullanılabilir.
Ülke kelimesi eş anlamlı olarak vatan ve yurt ile beraber ayrıca memleket ve diyar sözcükleri üzerinden de öne çıkıyor.
İlgili 31 soru bulundu
TDK sözlüğünde yer alan anlamları göz önünde bulundurulduğunda, memleket sözcüğünün eş anlamlısı olarak ülke, yurt, şehir ve bölge sözcükleri kullanılabilir.
- Yurt, - Memleket, - Diyar, Bu şekilde değişik cümlelerde amaca göre kullanabilirsiniz.
Vatan sözcüğü ne karşılık olarak gelen eş anlamlı sözcük yurt kelimesi şeklinde ifade edilir. Bu kelimeyi kullanarak aynı anlam doğrultusunda farklı cümleler kurmak mümkün. "Ben yurdumu çok seviyorum."
Vatan, ilk akla gelen anlamıyla bir insanın doğup üzerinde yaşadığı toprak parçası, ev, memleket, sahip olduğu arazidir.
Vatan kelimesinin olumsuzu Vatansızdır. Vatan kelimesini eş anlamlısı Yurt kelimesidir. Zıt anlamlı kelimelere örnek verecek olursak. Siyah kelimesinin zıttı Beyaz kelimesidir.
Vatan kelimesinin eş seslisi yoktur. Başka bir anlam içermemektedir. Eş sesli: Yazılışları aynı olmasına rağmen iki farklı anlama gelen kelimelere eş sesli kelimeler denir.
vatan - Nişanyan Sözlük. Arapça wṭn kökünden gelen waṭan وَطَن “kişinin doğduğu veya yaşadığı yer, yurt, konut” sözcüğünden alıntıdır.
Kent, memleket, belde, büyük kent, şar kelimeleri şehir kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir. Bu kelimeler şehir kelimesi ile aynı anlam taşıdığı için şehir kelimesinin yerine de kullanılabilir.
Cimri kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük, "Cömert, eli açık, bonkör, eli selek" şeklinde gösterilebilir.
Öykü kelimesinin eş anlamlısı hikaye olarak tanımlanmıştır. Öykü ve hikaye aynı anlama gelen sözcüklerdir.
Buluş kelimesinin eş anlamlı kelimesi icat kelimesidir. Cümle içinde kullanılan buluş kelimesi yerine icat kelimesi getirilirse cümlenin anlamında herhangi bir değişiklik olmamaktadır.
Vatan, üzerinde yaşanılan kara parçasına verilen addır. Tabi burada yaşayan ulusun bağımsız ve egemen olması gerekir. Ayrıca üzerinde yaşanılan yeryüzü parçası, ona ait hava sahası ve karasuları vatan içerisine dahildir.
Sözlükte “yerleşmek, bir yeri yurt edinmek, kendini bir şeye alıştırmak” anlamındaki vatn kökünden türeyen vatan klasik sözlüklerde ve edebî metinlerde “kişinin doğduğu, yerleştiği, barındığı ve yaşadığı yer” mânasına gelir. Aynı veya yakın anlamda mevtın da (çoğulu mevâtın) kullanılır.
Çalışma sonucunda vatan kavramına ilişkin 2 tema ve 9 kategori elde edilmiştir. Bunlar Maddi, İhtiyaç Bildiren Unsurlar: Barınacak Yer, Toprak Parçası, Topluluk ve Manevi Değer Bildiren Unsurlar: Bağımsızlık, Güç, Kahraman, Koruyan, Değerli, Zenginliktir.
Bu bağlamda aşk kelimesinin eş anlamı olan sözcükler: Sevi. Sevda. Amor.
Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman hayat kelimesine karşılık olarak 'yaşam' ya da 'ömür' karşımıza çıkıyor.
Sevgi eş anlamlısı olan sözcüklerden ilki "muhabbet" sözcüğüdür. Sevgi kelimesinin eş anlamı olan kelimeler: Hatır. Kalp.
Türkiye veya resmî adıyla Türkiye Cumhuriyeti, topraklarının büyük bölümü Anadolu'da, küçük bir bölümü ise Balkan Yarımadası'nın güneydoğu uzantısı olan Trakya'da yer alan kıtalararası bir ülkedir.
Türkiye, Aralık 2021'den beri uluslararası platformlarda ülke adı olarak Turkey yerine "Türkiye"yi kullanıyor.
Mikrodevlet bağımsız, fakat çok küçük alan ve nüfusu olan devlettir. Bu devletlerin Birleşmiş Milletler'de bir ülke, bir oy prensibinden dolayı nispeten büyük etkileri vardır. En küçük mikrodevlet, 2003 sayımlarına göre 911 vatandaşı ve 44 hektar yüzölçümü olan Vatikan'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri