Bayer K-othrine AL 500 ML Çok Etkili Pire ilacı, Solfac Wp- 10 un aksine sprey formunda üretilir.
1 ölçü sirke ve 1 ölçü su karışımıyla bir sprey şişesi hazırlayarak evinize ve evcil hayvanlarınıza püskürtebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise limon kullanmaktır. Limon karışımını evcil hayvanınızı temizlemek için kullanabilirsiniz. Doğal pire ilacı sayılabilecek ürünler arasında diatom toprağı yer alır.
Eczanede satılan pire ilaçlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ağızdan alınan hap formunda ilaç kullanabilirsiniz.
Elma sirkesi, pireleri kedinizin tüylerinden uzaklaştırmaya katkıda bulunabilir. Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu bir sprey şişesinde karıştırabilir, elde ettiğiniz bu karışımı kedinizin tüylerine püskürtebilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Böyle bir durumda en büyük yardımcınız çamaşır suyu olacaktır. Çünkü çamaşır suyu, pirelerin sevmediği bir kokuya sahiptir ve pirelerin oradan uzaklaşmasında oldukça etkili bir çözümdür. Çamaşır suyu pire yumurtalarının da temizlenmesinde önemli bir fayda sağlar.
Başlıca pire ilacı markaları arasında Draker, Sipertoks ve Bayer gibi isimler yer alır.
Pireler giysi, örtü, halı gibi nesnelerle eve taşınabilir ve evden uzaklaştırılması oldukça zordur. Peki pire kaç günde ölür? Pireler, insan ya da hayvan gibi bir konak organizma olmadan 100 günden fazla bir süre hayatta kalababilir.
Pire temizliği yaparken kliniğimiz ile iletişime geçerek evinizde kullanabileceğiniz pire ilacı alabilir veya sirke ile evde pire temizliği yapabilirsiniz. Eşit miktarda su ve sirkeyi herhangi bir sprey kutusuna koyarak başta köpeğinizin yaşadığı alanlar olmak üzere evinizin her yerini bu sirke ile temizleyebilirsiniz.
Pirelerin çoğu 'yuva paraziti' olarak bilinir. Bazı pireler bir yıl kadar yaşayabilirler ancak genellikle birkaç ay ömürleri vardır. Birçok artropodlarda olduğu gibi yaşam döngüsünün süresi nispi nem ve sıcaklığa bağlıdır ancak yumurtadan erişkine gelişme süresi ortalama 30-75 gündür.
Evlerinizde bu parazitlerden kurtulmak için yatak odanızı, yatak, halı, gardırop, yerler ve duvarlarla birlikte Chrysamed insektisit ile iyice püskürterek ilaçlayınız.
Bahçe pire ilacı çeşitlerinin çoğu, ev içi kullanım için de uygundur.
Eve ortalama 6-7 saat uğranmamalı ve eve geldikten sonra ilk olarak ev havalandırılmalıdır. Kokusuz böcek ilaçlama sonrası eve girmek mümkündür ancak kokulu ilaçlarda eve girmek olumsuz bir duruma neden olur. Tüm mutfak eşyaları temizlenmelidir. Ayrıca ıslak bir temizlik bir süre asla yapılmamalıdır.
Sirke, yumurtalar üzerinde hiçbir öldürücü etkiye sahip değildir. Yetişkin pireler tadı ve kokusundan nefret eder. Bu nedenle sirke ve su çözeltisi, yetişkin pireler için ev yapımı bir kovucu olarak yardımcı olacaktır. Kısacası, pire yumurtaları inatçı bir problemdir.
Pire ısırığı tekrarlayıcı kaşıntıya yol açtığından, kişilerin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Pire ısırıkları aslında insanlarda ciddi hastalık tablolarına yol açmaz. Pireler uzun süre insan cildinde yaşam sürmediğinden, kişiler arasında bulaş gerçekleşmesi sık rastlanılan bir olgu değildir.
Tamamen gelişmiş yetişkin pireler, pupalarından çıkmadıkları sürece yemek yemeden birkaç ay yaşayabilirler. Pire kaç günde ölür ? Bir kaç günde değilde bir kaç ay yemek yemezse ölür. Pirenin yaşam döngüsü için optimum sıcaklıklar 21 °C ila 30 °C (70 °F ila 85 °F) ve optimum nem %70'dir.
Evde düzenli bir temizlik rutini uygulayarak pirelerin yaşama alanını kısıtlayabilirsiniz. Yatak çarşaflarını, örtüleri, perdeleri ve halıları düzenli olarak yıkayın. Yüksek sıcaklıkta yıkama yapmak, pireleri öldürmede etkili olabilir. Süpürgeyle evinizi sık sık süpürün ve paspasla temizlik yapın.
Bunları yok etmek için kullanabileceğiniz en doğal yöntem karbonat ve tuzdur. Hem karbonat hem de tuz pireyi kurutup, öldürür.
Pirelerin tek besin kaynağı kandır.
Dişi pire yumurtalarını konakçının yüzey tüylerine ya da derisine bırakır.Pire yumurtaları, konakçı üzerinde değil yerde, halılarda, kilimlerde, yatak örtülerinde, döşemelerde ya da yerdeki çatlaklarda kuluçka evresini geçirirler ve çoğu pire iki gün içinde yumurtadan çıkar, 12 gün içerisinde bu yumurtalardan larvalar ...
Sadece bir dişi pireden 21 günden az bir sürede 1.000 pire oluşabilir.
Yatakta pire belirtileri Nelerdir ? Evcil hayvanın sık sık kendilerini tırmalamaları, pire istilasının ilk göstergesidir. Ek olarak, açık renkli bir tabaka üzerinde görünen küçük, koyu, oval şekilli noktalar yatakta pire olabilir.
Uygulamadan sonra ilaçlama yapılan yerin birkaç saat kapalı tutulması gerekir. İlaçlama yapılan yerin en az yarım saat havalandırılması gerekir. Kokusuz ilaçlamada ise böyle bir uygulamaya ve ilaçlama yapılan yerin terk edilmesine gerek yoktur.
Uygun zaman diliminde yapılan ilaçlamalar %100 etkilidir. İlaçlama yapıldığında böcekler öleceklerini anlarlar ve yumurtalarını bırakırlar. Yumurtalar ilaçtan etkilenmeyeceği için kesin çözüm olması adına ikinci kez ilaçlama yapılmaktadır.
Kedi pire damlası hem mevcut pire istilasının tedavi edilmesi hem de gelecek istilaların önlenmesi için oldukça etkilidir. Pire tasması gibi başka yöntemler olsa da bu yöntemler tek başına yetersiz kalmaktadır. Damlanın etkisi ise birkaç saat içerisinde kendini gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri