Pirinç eşyalarınızı temizlerken limon ve tuz da kullanabilirsiniz. Bir miktar tuzu (tercihen kaya tuzu veya deniz tuzu) yarım limona ekleyin. Daha sonra, limonla pirinci iyice ovun, parmaklarınız yapış yapış olsa da pirincin parladığını göreceksiniz! Ilık suyla durulayıp yumuşak bir bezle kurulayın.
Limon ve karbonat cilası: Yarım limonun suyunu bir çay kaşığı karbonatla karıştırarak macun yapın. Yumuşak bir bezle bu macunu pirincinize uygulayın ve yoğun bir kararma varsa 30 dakika bekletin. Ilık su ile durulayın ve kurulayın. Gerekirse tekrarlayın.
Kapı kolu temizliği
Kapınızın kolu pirinç ya da zamaktan yapıldı ise yine zamanla oksitlenme, küflenme, renk değişimleri (kararma gibi) oluşabilir. Temizliği için ise OK-159 Pirinç Temizleyici ürününü kullanabilirsiniz.
Kuru bez veya hafif nemli bez ile temizlenmeli, kimyasal içerikli deterjan vb. temizlik maddeleri kullanılmamalıdır. Bulaşık makinasında yıkanmamalıdır. İlk kullanımda iç mekanizmanın temizlenmesi için pirinç kullanınız.
Pirinç parlatma sıvısı OK-159 pirinç üzerinde oluşan oksitlenme, kir, yağ ve benzeri tabakaların sökülerek temizlenmesini sağlayan özel bir kimyasaldır. Pirinç üzerindeki korozyon ve renk değişimlerini yok ederek ilk günkü görünüm ve şıklığına geri dönmesini sağlar.
İlgili 18 soru bulundu
Sirke ve tuz karışımı da özellikle bakır ve pirinç takıları temizlemek için kullanılabilir. Yarım bardak sirkeye bir yemek kaşığı tuz ekleyin ve takınızı bu karışıma koyarak bir süre bekletin. Ardından takınızı çıkararak durulayın ve kurulayın.
Pirinç metali zamanla havada ya da suda bulunan oksijen ataomu ile tepkimeye girerek korozyona uğrar yani oksitlenme meydana gelir. Yaşanan bu olay sonucunda da pirinç metali zamanla kararabilir. Hoş olmayan küflenme gibi renk değişimleri yaşanabilir.
Pirinç karyolalarınızı temizlerken limon ve tuz da kullanabilirsiniz. Bir miktar tuzu (tercihen kaya tuzu veya deniz tuzu) yarım limona ekleyin. Daha sonra, limonla pirinci iyice ovun, parmaklarınız yapış yapış olsa da pirincin parladığını göreceksiniz! Ilık suyla durulayıp yumuşak bir bezle fazla bastırmadan silin.
Pirinç değirmenin İç mekanizme temizliğini yapmak için kesinlikle su ile yıkanmamalıdır.Aksi taktirde oksitlenme ve paslanmaya neden olacaktır.Temizleme önerisi için zaman zaman pirinç yada buğday taneleri ile arada bir öğütme yaparak temizleme yapabilirsiniz.
5.Ahşap Temizleyici Edinin
Beyaz kapınız aynı zamanda ahşap malzemeden yapılmışsa ahşap temizleyicileri yardımınıza koşabilir. Çamaşır suyu gibi yıpranmaya neden olacak ürünler yerine iyi bir ahşap temizleyicisi ile beyaz kapılarınızı güvenle temizleyebilirsiniz.
- Beyaz kapılar sert sünger beziyle silinmemeli. Temizlik için kuru sünger, sabunlu sünger, cam bezi, nemli bez ya da kapı temizliği için özel üretilmiş bezleri kullanabilirsiniz. - Beyaz kapıların günlük temizliği için kuru toz bezini kullanabilirsiniz.
Bir kovaya su doldurun, içine az bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Sünger yardımıyla kapınızı narince silin. Ardından duru su hazırlayın ve mikrofiber bez yardımı ile sabun kalmayana dek silin. Ardından kuru bir bezle hiç su kalmayacak şekilde kurulayın.
- Yaklaşık üç litre civarında suyun içerisine yaklaşık otuz gram sitrik asiti karıştırınız. Eşyanın büyüklüğüne göre karışımı artırınız. Beş dakika boyunca yumuşak diş fırçası ile ovalayınız. Sonra soğuk su ile yıkayınız.
Bir kovaya su ve sirke ekleyin. Sirke, pirinç avizeleri parlatmada oldukça etkilidir. Bezinizi sirkeli suda nemlendirin ve avizenizi silmeye başlayın. Silme işlemi tamamladıktan sonra kuru bir bez ile avizenizi kurulayın.
Karabiber ve tuz değirmeni seti, sevdiklerinizin mutfakta deneyimini zenginleştirmek için mükemmeldir. Kolay temizlenir: İlave temizlik fırçası sayesinde seramik zımpara makinesi kolay temizlenir. Fırçayı kısaca nemlendirin ve baharat artıklarını fırçalayın.
Kettle'ınızın içerisine yarım litre kadar sirke koyun. Temizlik amaçlı beyaz sirke kullanabileceğiniz gibi kendi yöntemlerinizle elde ettiğiniz ve yemeklerinizde kullandığınız sirkeyi de tercih edebilirsiniz.
Kahvenizin tazeliğini korumak için öğütücünüzü en az ayda bir temizleyin. Bıçaklı öğütücüler pirinç ve nemli bir bezle temizlenebilir. Çapak öğütücüleri, çapakları gidererek ve fırçalayarak, ayrıca elektrikli süpürge ve kuru bir bez kullanarak temizleyin.
Limonu tuza batırıp ovala (kesin parlatır) mutlaka duru su ile sil ve kurula. Eğer yeşillenen kısım var ise yarı yarıya karbonatlı su ve yumuşak diş firçası.. yine duru su ile sil ve kurula.. Bez olarak kaliteli mikro bez kullan.
Böceklenen pirinci temizlemek için, pirinçlerin içine birkaç diş sarımsak eklenmeli ve iyice karıştırılmalıdır. Sarımsak kokusu böceklerin uzaklaşmasına yardımcı olur. Ayıklama işleminden sonra pirinçler, su dolu bir kapta bekletilir. Üste çıkan taneler mutlaka çöpe atılmalıdır.
Oksit, pas temizleme yöntemlerinde olduğu gibi tel fırçalar, zımparalar veya asitler gibi mekanik ve kimyasal yöntemler de oksitlenmiş metallerin yüzeylerini temizlemekte kullanılabilir.
Pirinç malzemeler sonsuza dek atmosfer korozyonundan etkilenmeden kalabilir. Çünkü pirinçler demir ve çelikler gibi paslanmaz. Uygun pirinç alaşımının seçilmesi durumunda deniz suyunda da korozyona uğramadan rahatlıkla kullanılabilir.
Pirinç mamulleri düşük kıvılcım çıkma ihtimalinin gerekli olduğu durumlarda kullanılabilen yumuşak bir metaldir. Alaşım nispeten düşük bir erime noktasına sahiptir. İyi bir ısı iletkenidir. Pirinç mamulleri tuzlu sudan kaynaklanan galvanik korozyon dahil olmak üzere korozyona karşı dayanıklıdır.
Yüksek ısıya dayanıklı pirinç kaplamadır. Metal, ahşap, plastik, cam vb. yüzeylerde çok iyi tutunma sağlar. Yüzeye altın renginde bir görünüm verir. Hava koşullarına ve sürtünmeye karşı koruma sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri