100 gram pişirilmiş beyaz pirincin, besin değerleri şunlardır: 109 kalori: 24 gr. protein; 242 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 01 gr. yağ; 01 gr. lif; 28 mgr. fosfor; 10 mgr. kalsiyum; 0.2 mgr. demir; 374 mgr. sodyum; 28 mgr. potasyum; 0.02 mgr. B1 vitamini; 0.01 mgr.
Pirinç, bakıra çinko katılarak elde edilen sarı renkteki alaşımların genel ismi. Pirinçte bulunabilen diğer bazı elementler, kalay, kurşun, nikel, mangan, demir, alüminyum, arsenik, antimon ve fosfordur.
Pirinç, özellikle de cilalanmış beyaz pirinç posa oranı düşük, nişastası bol, glisemik yükü fazla bir besin. Kan şekerini hızla ve fazlaca yükseltip ani insülin artışı yaratarak insülin-şeker dengesinde iniş çıkışlara, hoplayıp zıplamalara yol açıyor ve bundan en çok da beynimiz etkileniyor.
Doğrulanmış Cevap. Merhaba, Pilav yüksek oranda karbonhidrat içeren bir besin çeşididir.
100 gram pişmemiş basmati pirincinde 364 kalori, %0,40 ham selüloz, 6,4 gram protein, 23 mg sodyum, 78,89 gram karbonhidrat, 115 mg potasyum, 1,29 gram yağ, 28 mg kalsiyum, 42,9 mg demir ve 78,49 mg nişasta bulunur.
İlgili 44 soru bulundu
Kral ve kraliçe denilmesinin sebebi, insan sağlığına çok faydasının olmasından kaynaklı. Basmati ve siyah pirinçte şeker sıfır. Biz şeker hastalarına basmati pirinci rahat bir şekilde önerebiliyoruz. Şeker sıfır olduğundan dolayı insülin kullanan şeker hastaları dahi bunu tüketmeleri halinde şekerleri hiç artmıyor.
Beyaz pirinç, içeriğindeki faydalı bileşenler sebebiyle günlük beslenme için ideal özellikler taşıyor. Ayrıca yüksek nişasta oranı, enerji metabolizmasının normal fonksiyonuna da katkıda bulunuyor. Beyaz pirincin içinde gluten var mı diye sorarsınız, burada da cevap; herhangi bir bulaşa maruz kalmadıkça “Hayır.”
Sporcu pilavı sporcuların ihtiyaç duydukları enerjiyi alabilmelerini sağlamaktadır. Pirincin içindeki karbonhidrat, vitamin ve mineraller ile sağlıklı beslenme sağlanmaktadır. Pirincin içindeki nişastanın atılması ve lapa olmaması için mutlaka çok iyi yıkanması tavsiye edilmektedir.
Antioksidan düzeylerinizin artırılması müthiş bir fikirdir ve daha fazla pirinç yemek bunu yapmak için harika bir yoldur. Enerji kaynağı Pirinçte karbonhidrat miktarı bol olduğu için, vücuda yakıt sağlar ve beynin normal işleyişine yardımcı olur.
Pirinç pilavı liflidir ve B vitaminleri ile doludur. Lif, onu aynı zamanda sindirim sisteminize fayda sağlayabilecek bir dolgu yemeği yapar. Pirinçteki B vitaminleri hastalığa karşı bağışıklığı artırabilir ve vücudun yiyecekleri metabolize etme hızını hızlandırabilir.
Pirincin bu yönü vücudun su tutmamasına, dolayısıyla şişkinliklerin önlenmesine yardımcı olur. Yani, haşlanmış pirinç, kilo almak istemeyenler için ideal bir besindir. Belki de Çinlilerin zayıf olmalarının sırrı da budur.
Pirinç neden zararlı? Oldukça zengin bir besin kaynağı olan pirinç yağla tüketildiği zaman enerjiye dönüşeceğinden kilo aldırır. Fazla tüketildiği zaman tip 2 diyabete sebep olur. Kan şekerini yükselterek seker hastalığı oluşmasına zemin hazırlar. 1 porsiyonda 250 kalori vardır.
Pirincin en büyük artısı gluten içermemesidir. Fakat bulgur besin değerleri bakımından pirinçten daha zengindir. Protein alımına dayanan bir diyet yapıyorsanız pirinçten daha fazla protein içeren bulguru tercih edebilirsiniz. Proteinin yanı sıra içerdiği demir açısından da bulgur pirincin önüne geçmeyi başarıyor.
Dünya üzerinde milyonlarca insanın yediği pirinç pilavı büyük tehlike taşıyor. Yapılan son araştırmalar doğru pişirilmeyen pirincin yüksek seviyede arsenik taşıdığını ortaya koyuyor. Bilim insanları, pirinç pilavını yaparken pirinci ıslatmadan haşlamanın sağlığa zararlı olabileceği uyarısında bulundu.
Buna göre 1 310 gr ağırlığındaki 1 tabak pilavın kalori değeri 388 kcal'dir. 1 tabak pirinç pilavı içeriğinde 10.05 gr yağ, 6.45 gr protein ve 66.90 gr değerinde karbonhidrat vardır.
Piştiğinde ilk kalori değerini koruyamadığı için yüksek kalorili bir yemek haline gelir. 1 porsiyon pilav ortalama 360 kaloridir. Bu değer 100 gramlık pilav için ölçülmüştür. Eğer her öğünde, yardımcı yemeklerle beraber 100 gram pilav tüketirseniz; zamanla kilo alımı gerçekleşir.
TAVUK & PİLAV
Çünkü bunlar, spor esnasında size güç, dayanıklılık ve ekstra performans sağlar. Spor yaparken kesilmenizi önler. Ayrıca kas büyümesini büyük ölçüde destekler. Tavuk pilav kombinasyonunu spordan en az 1-2 saat öncesinde almalısınız.
Yüksek insülinin yol açtığı kan şekeri düşmesine karşı karbonhidratların yanına protein eklemek gerektiğini belirten uzmanlar, “Pilav yenilecekse menüye hemen yoğurt eklenmeli ya da pilav-et birlikte tüketilmelidir.
Pirinç sindirilmemiş bir biçimde bağırsaklara ulaşan dayanıklı nişastayla doludur. Bu tür nişasta normal bağırsak hareketlerine yardımcı olan faydalı bakterilerin büyümesini tetikler. Ayrıca, bu çözünmez pirinç Arsız Bağırsak Sendromu (IBS), ve ishal gibi koşulların etkilerinin azaltılmasında çok faydalıdır.
Bulgur listede ilk sırada.
Lif içeriği beyaz pirinç ve makarnaya oranla daha yüksektir. Bulgur magnezyum ihtiyacımızı da önemli ölçüde karşılar. Magnezyum kas kasılmasını ve karbonhidratların enerjiye dönüşümünü kontrol eder. Bu nedenle sporcular için de ayrı bir öneme sahiptir.
Bulgurun kalorisi de pirincinkinden daha düşüktür. Aynı şekilde hem uzun süre tok tuttuğu için hem de lif oranı daha fazla olduğundan dışkılamayı kolaylaştırdığı için bulgur pirince oranla kilo kaybını sağlamakta daha yardımcı bir besindir.
Pilavın altını kapattıktan sonra spatula yardımıyla çok hafif karıştırmak gerekir ve daha sonra demlenmeye bırakılır. Bunun sebebi, tenceredeki pilavın nem dengesini ve tane tane olmasını sağlamaktır. Son olarak, birkaç damla limon suyu pilavın daha beyaz ve parlak olmasını sağlayacaktır.
100 gram pişirilmiş beyaz pirincin, besin değerleri şunlardır: 109 kalori: 24 gr. protein; 242 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 01 gr. yağ; 01 gr. lif; 28 mgr.
Gluten İçermeyen Güvenilir Yiyecekler:
Mısır, Pirinç, Patates, Kestane unu, Nohut unu, Soya unu, üzüm çekirdeği unu, tapioka, Yumurta, Reçel, Bal, Baharat ve bitki içermeyen sirke çeşitleri.
Kırmızı Mercimek Gluten İçermediğinden Çölyak Hastalarının Gönül Rahatlığıyla Tüketebileceği Bir Un Çeşididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri