Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
Pirinç pilavı bunlar arasında başı çeker. Tane tane yapısı, tereyağlı leziz tadıyla vazgeçilmez bir yemektir. Bugün pirinç pilavını yorumluyoruz ve tel şehriye ile tadına tat katıyoruz.
Arpa şehriyeden yapılan bu pilavı yaparken herhangi bir olumsuzluk yaşama ihtimaliniz çok düşük. Yapım aşamaları oldukça kolaydır. Menülerinize rahatlıkla ekleyebileceğiniz şehriye pilavını çoğu yemeğin yanına yapabilirsiniz.Doyurucu bir yemek olan şehriye pilavı nasıl yapılır?
Şehriyeyi daha çok pirinç pilavına renk veren bir lezzet olarak biliriz. Şehriyesiz pirinç pilavının tatsız geldiği doğrudur. Ancak şehriyenin tek başına lezzetli bir pilav tarifi olması da mümkün. Şehriye ayrıca pirinç pilavına kıvam da vermektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Tel şehriye (Filini) bir çeşit küçük makarnadır. Tel şehriye spagetti gibi yuvarlak kesitlidir ama çapı tel gibi çok daha küçüktür. Genel yaygın kullanım olarak çorbalarda ve pirinç pilavında kullanılır.
1 su bardağı pilavlık pirinç 1/2 çay bardağı arpa şehriye. 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Şehriye ne çok ne de az olmalı. Kavururken ne az ne de çok kavrulmalı. Çünkü az kavrulursa beyaz kalır ve aromasını pilava vermez. Çok kavrulursa da iyice kararır hatta yanar ve pilavınızın hem rengini hem de tadını bozar.
Şehriye de pirinç pilavının en sevilen tamamlayıcılarından. Pilava hem renk, hem de lezzet veren şehriye çeşitleri arasında bu kez tercihimizi tel şehriyeden yana kullanıyor, akşama nefis bir tel şehriyeli pirinç pilavı hazırlıyoruz.
Birçok yemek ve salatada kullanılan arpa şehriye, içerdiği zengin lif sayesinde bağırsakların yumuşamasına ve sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır. İsminin aksine arpadan değil buğdaydan elde edilmektedir.
Arpa şehriye, havuç, soğan, badem ve domates püresi ile hazırlanan bu pilav, bol malzemeli nefis bir pilav hazırlamak isteyenler için idealdir. İsteğe göre yapımında farklı sebzeler de kullanabilirsiniz.
2 su bardağı pilavlık pirinci yıkayıp, suyunun süzülmesi için bir süzgece alın. 2 yemek kaşığı arpa şehriyeyi, 1 yemek kaşığı tereyağı ile pembeleşene kadar kavurun.
3 yemek kaşığı tel şehriye. 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı sıcak su.
Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
Yıldız Şehriye, durum buğdayı irmiği ile suyun karıştırılması ve istenilen şekil verildikten sonra kurutulması sonucunda elde edilen yarı hazır gıda maddesidir. Makarna, uzun süre muhafaza edilebilen, çeşidi bol, lezzetli, besleyici, kolay hazırlanabilen ve ekonomik gıdadır.
Pirinç taneleri sertleşene kadar kavurun. Pirinçleri kavururken birkaç damla limonun suyunu sıkmanız pirinçlerin parlamasına yararken, pirinçleri iyice karıştırmanız da pilavınızın tane tane olmasını sağlayacaktır.
Pilavın lapa olmasında en önemli sebep ölçüleri doğru bir şekilde kullanmamaktır. Pilav yapımında 1 bardak pirince, 1,5 veya 2 bardak su ekleyerek ilerlemeniz gerekir. Ölçüleri aynı oranda arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Pilavı suyun içerisinde çok fazla bekletmek, lapa olmasına yol açar.
Kavrulmuş pirincin üzerine ilave ettiğiniz su da sıcak olmalı. Soğuk su koyarsanız tencerenizin sıcaklığını bir anda düşürür ve pilavınızın pişme süresini uzatarak kıvamının bozulmasına neden olursunuz. Pilavınızda pirinç tanelerinin daha beyaz olması için içine birkaç damla limon suyu ekleyin.
Arpa şehriye bir çeşit küçük makarnadır. Şeklinin arpaya benzemesinden dolayı bu ad kullanılmıştır. Türk mutfağında çorbalarda ve pirinç pilavında kullanılır.
Arpa şehriyeler tuzlu suda haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülerek genişçe bir kaseye alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri