Alternatif olarak yağlı kâğıt kullanabilirsiniz. Aynı işlevi hem gerçekleştiriyor hem de herhangi bir olumsuzluğa vesile olmuyor.
Halk arasında “yağlı kağıt” olarak da ifade edilen pişirme kağıtlarının üretiminde kesinlikle hiçbir hayvansal, sentetik veya bitkisel yağ kullanılmaz. Kağıttaki kayganlık hissini veren malzeme, gıdayla teması tamamen sağlıklı olan slikonize malzemeden oluşan formülüdür.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kurabiye yapışmasın diye ne yapılır? Pişen kurabiyeler tepside soğuyunca yapışır ve parçalanarak çıkar. Bunu önlemek için kurabiye tepsisini yeniden fırına sokup kızdırın.
İlgili 39 soru bulundu
Dolayısıyla eğer evde pişirme kağıdı yoksa alternatif olarak alüminyum folyo kullanabilir veya fırın tepsisini iyice yağlayabilirsiniz.
Silikon fırın matı kullanabiliriz.
Ben kolaycılıkta Dünya markası olduğum için tepsiye yapışma ihtimalini sevmiyorum. Tepsiyi temizlemek benim için zor. Silikon fırın matı kolaylıkla, hatta sadece sıcak suyla temizleniyor, yeniden yeniden kullanılıyor.
Pişirme kâğıdı ya da yağlı kâğıt yöntemi dışında, tost makineleri için alüminyum folyo kullanılmakta. Bu tekniklerden başka makinenizin temiz kalmasını ya da çizilmesini istemiyorsanız sadece kullandığınız an silmeniz gerektiğini bilmelisiniz.
Pişirme kağıdı tekrar kullanılır mı? COOK Pişirme Kağıdı'nı tekrar eden pişirme işlemlerinizde; yağlamaya gerek olmaksızın tekrar kullanabilirsiniz.
Yağlı kağıt ya da daha doğru bir tabirle pişirme kağıdına yağlı görünen dokuyu ve görüntüyü veren şey silikonize maddelerdir. Silikonize madde olarak ise en yaygın kullanılanları vaks, mum, reçine, kromstearat ve diyamant gibi endüstriyel yağ olarak isimlendirilen katkı maddeleridir.
Alüminyum Folyo kullanımında dikkat edilecek hususlar
Bu nedenle fırın yemeklerinde alüminyum yerine topraktan veya camdan fırın kapları, yağlı kağıt gibi ürünlerin tercih edilmesi doğru olacaktır.
"Yemekleri pişirirken cam, çelik veya emaye tencere, tepsi kullanılacak. Alüminyum ve teflonlardan uzak durulacak. Pişirme esnasında alüminyum folyo, yanmaz pişirme poşeti ya da yağlı kâğıt gibi ürünler asla kullanılmayacak!
Eğer mikrodalga fırınınız varsa alüminyum folyo kullanmaktan sakının. Çünkü hızla yayılan ısı folyoyu aşamıyor yiyeceklerin hızlı pişmesini önler. Alüminyum folyoyu yağlı kağıt yerine de kullanabilirsiniz. Ancak üzerini margarin ya da tereyağıyla bir miktar yağlamanız gerekir.
Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.
Fırın tepsinizi temizlerken uygulayabileceğiniz en pratik yöntem, yağ çözücü kullanmaktır. Kaliteli ve içerik olarak güçlü olan yağ çözücüler, kurumuş lekeleri bile rahatlıkla yumuşatabilirler. Tepsinin tamamına bolca yağ çözücü sıkarak yaklaşık 5-7 dakika kadar bekleyin.
Yağlı kağıt veya fırın kağıdı adı ile satılan bu kağıtlar beyazlatıcı ve dioksin içeriği nedeniyle sağlık açısından zararlı.
Çelik tavada, börek, yemek veya krep yapacaksanız pişirme kağıdı kullanmanızı öneririz. Böylelikle yapışma sorunu yaşamazsınız. Pişirme kağıdının fırın dışında sıklıkla kullanıldığı bir diğer alan ise tost makinesidir.
Pişirme kağıtlarına yağlıymış gibi kayganlık sağlayan yapılar genellikle silikonize maddelerden elde edilmektedir. Bu maddelerin en yaygını mum, kromstearat, vaks, reçine ve diyamant gibi endüstriyel yağ olarak adlandırılan katkı maddeleridir.
Bu, Philips Airfryer'ınızın pişirme performansının düşmesine neden olur. Yağ ve kirin toplandığı tavanın altına pişirme kağıdı veya folyo koyduğunuzda hava akışı kesintiye uğrar ve iyi bir pişirme sonucu elde etmezsiniz.
NoStik Pişirme Kağıdı (PTFE Apreli Cam Kumaş) temizlenip defalarca kullanım özelliğine sahiptir. Fırın tepsisi, tost makinesi ve mangal gibi cihazlarda kullanılabilir. İstenilen ölçüde kesilebilir. Yağ kullanımı gerektirmez.
Pişirme matı, gıdalar için zararlı maddeler içermeyen ürünlerden biridir. Yüksek kaliteli silikondan üretilen bu ürün, uzun süreli kullanıma da uygundur.
Yeni nesil tost makineniz varsa yani ızgara tipi, ısısını önce ayarlayın tostları içine öyle koyun ve teflon yüzeyi sıvı yağ ile yağlayın, tostlara yağ sürmenize gerek yok. Arzu ederseniz kızarttıktan sonra üzerine biraz margarin gezdirebilirsiniz.
Yine mayalı bir poğaça hamuru hazırlarken tuzu ilk aşamada içerisine ilave etmemeye özen gösterin. Aksi takdirde hamurunuz sertleşir, dilediğiniz kıvama gelmez ve kabarmaz. Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında mayalandırın. Mayaladığınız ortamın çok soğuk ya da sıcak olmamasına özen gösterin.
ÜZERİ İYİ KIZARMIŞ POĞAÇALAR İÇİN
Böyle bir durumda pekmez hemen koyulaşıp kızarır ama poğaçalarınız pişene kadar üzerleri yanık gibi olur. Pekmez yoksa bir çimdik şeker de iş görebilir. Ama kesinlikle pekmezi tercih edin diyebiliriz. Pastane poğaçalarını ağzınıza ilk atıştaki tatlımsı tadın sırrı bu pekmezdir.
Mayalı poğaçalarda kullanılan mayanın türü ne olursa olsun bir süre hamurun bekletilmesi önerilmektedir. Kuru ve yaş maya ile hazırlanan hamur, güzelce yoğurma işleminden geçtikten sonra en az 30 dakika bekletilmeli. Bekleyen hamur, daha çok kabarır ve fırından çıkan poğaçaların uzun süre yumuşak olmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri