Yağlı hissini üretimde kullanılan silikonize maddeler verir. Bu maddeler üzerine konulan gıdanın kağıda yapışmasını engeller. Dolayısıyla pişirme kağıdının yağlanmasına gerek yoktur.
Halk arasında “yağlı kağıt” olarak da ifade edilen pişirme kağıtlarının üretiminde kesinlikle hiçbir hayvansal, sentetik veya bitkisel yağ kullanılmaz. Kağıttaki kayganlık hissini veren malzeme, gıdayla teması tamamen sağlıklı olan slikonize malzemeden oluşan formülüdür.
Bu, Philips Airfryer'ınızın pişirme performansının düşmesine neden olur. Yağ ve kirin toplandığı tavanın altına pişirme kağıdı veya folyo koyduğunuzda hava akışı kesintiye uğrar ve iyi bir pişirme sonucu elde etmezsiniz.
Yağlı pişirme kağıdında dikkat edilecek husus, ambalaj üzerinde belirtilen uyarılara dikkat etmektir. Maksimum sıcaklık derecesini aşılmadan kullanılmalıdır. Fırın ısısı 180 dereceyi aşmamalıdır. Kağıdın fırının iç yüzeyi ve ızgaralıkları ile doğrudan teması önlenmelidir.
Pişirme kağıtlarına yağlıymış gibi kayganlık sağlayan yapılar genellikle silikonize maddelerden elde edilmektedir. Bu maddelerin en yaygını mum, kromstearat, vaks, reçine ve diyamant gibi endüstriyel yağ olarak adlandırılan katkı maddeleridir.
İlgili 18 soru bulundu
Yağlı hissini üretimde kullanılan silikonize maddeler verir. Bu maddeler üzerine konulan gıdanın kağıda yapışmasını engeller. Dolayısıyla pişirme kağıdının yağlanmasına gerek yoktur.
Yağlı kağıt veya fırın kağıdı adı ile satılan bu kağıtlar beyazlatıcı ve dioksin içeriği nedeniyle sağlık açısından zararlı.
Milföy hamurunun tepsiye yapışmasını önlemek için, tepsiyi yağladıktan sonra üzerine galeta unu serpin. Hamurunuzun tepsiye yapışmadığını göreceksiniz.
"Yemekleri pişirirken cam, çelik veya emaye tencere, tepsi kullanılacak. Alüminyum ve teflonlardan uzak durulacak. Pişirme esnasında alüminyum folyo, yanmaz pişirme poşeti ya da yağlı kâğıt gibi ürünler asla kullanılmayacak!
Yağlı kağıt ya da daha doğru bir tabirle pişirme kağıdına yağlı görünen dokuyu ve görüntüyü veren şey silikonize maddelerdir. Silikonize madde olarak ise en yaygın kullanılanları vaks, mum, reçine, kromstearat ve diyamant gibi endüstriyel yağ olarak isimlendirilen katkı maddeleridir.
Airfryer'da cam, seramik, metal veya silikon malzemeden üretilmiş ve fırında kullanılabilen herhangi bir kabı veya kalıbı kullanabilirsiniz. Ayrıca, küçük kekler, muffin'ler veya küçük gratenler pişirmek için silikon veya kağıt kek kapları ya da kalıpları kullanabilirsiniz.
İnanması zor olsa da Türk mutfağının klasik lezzeti pirinç pilavını airfryer'da yapmak mümkün.
patates kızartması ve ağırlıklı et-tavuk ürünleri için tercih edilebilir. dumansız ve kokusuz kısmı biraz abartılı, özellikle et pişirirken duman ve koku bayağı oluyor. ancak bu cihaz gayet sağlıklı ve lezzetli olarak işini yapıyor.
Başta et ürünleri olmak üzere birçok yiyeceğin fırında pişirilmesi için kullanılan yağlı pişirme kâğıdı ile ilgili Prof. Dr. Canan Karatay'ın "yağlı kâğıtların içerisinde domuz yağı veya trans yağ vardır.
Yanmayan ve su geçirmeyen kağıt ise 'hydroxyapatite' maddesinden yapılıyor. Bu madde insanların dişlerinde ve kemiklerinde bolca bulunan doğal bir kalsiyum türü. İnsan bedenine zararı olmayan hydroxyapatite sayesinde, bu kağıt da aynı kemikler gibi zararlı dış etkilere dayanıklı hale geliyor.
yüzeyindeki alüminyum folyo sıkıca yemeği sarmanızı ve kendi buharında yemeğin pişmesini sağlar. etmesini sağlar; yiyecekler eşit pişer. Gıda ile temas eden kısım pişirme kağıdından oluştuğu için herhangi bir sağlık riski teşkil etmez.
Kağıttaki kayganlık hissini veren malzeme, gıdayla teması tamamen sağlıklı olan slikonize malzemeden oluşan formülüdür. Özel formül, üzerine konulan gıdanın pişirme esnasında kağıda yapışmamasını sağlar ve elle tutulduğunda yağlıymış gibi kayganlık hissi verir.
Alternatif olarak yağlı kâğıt kullanabilirsiniz. Aynı işlevi hem gerçekleştiriyor hem de herhangi bir olumsuzluğa vesile olmuyor.
Ayrıca alüminyum folyo et pişirme amacıyla da kullanılır. Alüminyum folyo tavuk, balık ve çeşitli sebzelerin fırında pişirilmesinde sıklıkla tercih edilir. Böylelikle et çok daha yumuşak olur.
Fırın tepsinizi temizlerken uygulayabileceğiniz en pratik yöntem, yağ çözücü kullanmaktır. Kaliteli ve içerik olarak güçlü olan yağ çözücüler, kurumuş lekeleri bile rahatlıkla yumuşatabilirler. Tepsinin tamamına bolca yağ çözücü sıkarak yaklaşık 5-7 dakika kadar bekleyin.
Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.
Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.
Yağ Geçirmez Yapışmaz Parşömen Pişirme Kağıdı tek kullanımdan sonra kağıdı atabilirsiniz. Pişirme kağıdını air fryer içerisinde, fırınınızda, mikro dalga fırında ve tavada kullanabilirsiniz. Sadece evinizde değil, ofiste, yazlıkta, kampta bir çok alanda kullanabilirsiniz.
Yağlı kağıt tam olarak yağ geçirmez; pişirme kağıdı silikon kaplı bir kağıttır ve bu nedenle yaklaşık 230 dereceye kadar ısıya dayanabilir.
Bir a4 kâğıdı kadar kalın olmayan bu kağıtlar çoğu zaman yağlı kâğıt çeşitleri ile karıştırılır. Fakat bilinenin aksine aydınger kağıtları yağlı bir kâğıt değildir. Yarı şeffaf olma özelliğine sahip olan bu kağıtlar parlak bir yüzeye sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri