Halk arasında “yağlı kağıt” olarak da ifade edilen pişirme kağıtlarının üretiminde kesinlikle hiçbir hayvansal, sentetik veya bitkisel yağ kullanılmaz. Kağıttaki kayganlık hissini veren malzeme, gıdayla teması tamamen sağlıklı olan slikonize malzemeden oluşan formülüdür.
Pişirme kağıdı ile yağlı kağıt aynı üründür. Ambalajların üzerinde genellikle pişirme kağıdı yazar. Pişirme kağıdı halk arasında genellikle “yağlı kağıt” ve “fırın kağıdı” isimleriyle anılır.
Çelik tavada yemek, börek ya da krep yapacaksanız yağlı kağıtları kullanarak yapışmasını önleyebilirsiniz. Yağlı kağıtlar, ısıya dayanıklıdır ve asla yapışmazlar. Bu nedenle yapışmasından korktuğunuz tavaların altına serebilirsiniz.
Silikon fırın matı kullanabiliriz.
Ben kolaycılıkta Dünya markası olduğum için tepsiye yapışma ihtimalini sevmiyorum. Tepsiyi temizlemek benim için zor. Silikon fırın matı kolaylıkla, hatta sadece sıcak suyla temizleniyor, yeniden yeniden kullanılıyor.
Pişirme kağıdıyla kokusuz balık pişirebilir, keklerin yapışmasını önlemek için kullanabilir, süsleme yapabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Hazır Kesilmiş Pişirme Kağıdı
Paket içerisinden çıkarıldıktan sonra borcama veya tepsiye oturtulan ürünler, yağlı, silikon pişirme kağıdı olarak da kullanılabilir.
YAĞLI KAĞIT KULLANIN
Ancak kek ve böreğinizin yapışmamasını garantilemek istiyorsanız, yağlı kağıt da kullanın. Yağlı kağıdı tepsi ve kek kalıbınızın ölçüsünde kesin ve içine yerleştirin. İsterseniz yağlama ve unlama işlemini yağlı kağıt üzerinde de tekrarlayabilirsiniz.
Mutfak raflarını, özellikle de mutfak dolaplarının en üstlerini yağ ve tozdan uzak tutmak için pişirme kağıdı koyun. Birkaç ayda bir pişirme kağıdını değiştirmeniz yeterli.
Pişirme matı, gıdalar için zararlı maddeler içermeyen ürünlerden biridir. Yüksek kaliteli silikondan üretilen bu ürün, uzun süreli kullanıma da uygundur.
Milföy hamurunun tepsiye yapışmasını önlemek için, tepsiyi yağladıktan sonra üzerine galeta unu serpin. Hamurunuzun tepsiye yapışmadığını göreceksiniz.
NoStik Pişirme Kağıdı (PTFE Apreli Cam Kumaş) temizlenip defalarca kullanım özelliğine sahiptir.
Yağlı kağıt ya da daha doğru bir tabirle pişirme kağıdına yağlı görünen dokuyu ve görüntüyü veren şey silikonize maddelerdir. Silikonize madde olarak ise en yaygın kullanılanları vaks, mum, reçine, kromstearat ve diyamant gibi endüstriyel yağ olarak isimlendirilen katkı maddeleridir.
Yağlı kağıdı balıkların üstüne kapatın kenarlarını hava almayacak şekilde kıvırın. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede 25-30 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yağlı kağıt veya fırın kağıdı adı ile satılan bu kağıtlar beyazlatıcı ve dioksin içeriği nedeniyle sağlık açısından zararlı.
Yağ Geçirmez Yapışmaz Parşömen Pişirme Kağıdı tek kullanımdan sonra kağıdı atabilirsiniz. Pişirme kağıdını air fryer içerisinde, fırınınızda, mikro dalga fırında ve tavada kullanabilirsiniz. Sadece evinizde değil, ofiste, yazlıkta, kampta bir çok alanda kullanabilirsiniz.
Yağlı kâğıt ile ilgili araştırma yaparken, acaba bir zararı var mıdır diye sorabilirsiniz. Böyle bir olumsuz bilgi yok. Aksine teflon tavaya, fırın tepsilerine, kek kalıplarına, tost makinelerine yağlı kâğıt serilerek kullanılması tavsiye ediliyor.
Geleneksel kalıplar ile karşılaştırıldığında, silikonu yapışmaz ve esnek yapısı sayesinde hazırladığınız yiyecekleri kalıptan kolayca ve çabuk bir şekilde çıkartmanızı sağlar. -25 C ve 220 C arasında fırın, mikrodalga fırın , buz dolabı ve derin dondurucuda güvenle kullanabilirsiniz.
Yağlı kağıt tam olarak yağ geçirmez; pişirme kağıdı silikon kaplı bir kağıttır ve bu nedenle yaklaşık 230 dereceye kadar ısıya dayanabilir.
Silpat silikondan yapılmış yapışmayı önleyici bir çeşit fırın kağıdıdır. Pasta, börek, ekmek gibi ürünlerin yanında yemek yapımında bile kullanılabilmektedir.
%13 indirimle Rubin 30'lu Yağlı Pişirme Kağıdı 39 TL'ye, %13 indirimle Cook 37 cm x 8 m Yağlı Pişirme Kağıdı 23 TL'ye, %21 indirimle POOL Air Fryer Pişirme Kağıdı Yağlı Delikli 100 Adet 109 TL'ye, %48 indirimle Parex Natura Ağartılmamış Organik Hazır Kesilmiş 10'lu Pişirme Kağıdı 14 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Her kullanıldığında tost makinesini temizlemek zor geliyorsa plakalar arasında pişirme kâğıdı kullanılabilir.
Alüminyum ve teflonlardan uzak durulacak. Pişirme esnasında alüminyum folyo, yanmaz pişirme poşeti ya da yağlı kâğıt gibi ürünler asla kullanılmayacak!
Pişirme kağıtlarına yağlıymış gibi kayganlık sağlayan yapılar genellikle silikonize maddelerden elde edilmektedir. Bu maddelerin en yaygını mum, kromstearat, vaks, reçine ve diyamant gibi endüstriyel yağ olarak adlandırılan katkı maddeleridir.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir.
Yumurtayla şekeri çırpıyoruz. Ardından elenmiş unumuzu kabartma tozunu ekliyoruz. Peşine diğer malzemeleri ekleyip kek kıvamından biraz katı olacak şekilde kağıtların içine kepçe yardımıyla boşaltıyoruz. 180 °C lik fırında 20-25 dk pişiriniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri