[1] İyice düşünülmeden yapılan iş, çok kez insanı zarara ya da geri dönemeyeceği bir çıkmaza sokar.
Son Pişmanlık Fayda Vermez (Etmez) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: iş işten geçtikten sonra pişman olmanın yararı yoktur.
Son pişmanlık fayda vermez atasözü, düşünülmeden yapılmış olan işlerin, pişman olunsa da geri alınamayacağı anlamına gelmektedir.
Pişmanlık, bir insanın geçmişteki davranışlarından hoşnut olmama duygusudur. İnsanın belirli bir eylemi yerine getirdikten sonra üzüntü, utanç, mahcubiyet veya suçluluk karışımı bir duygu hissetmesi; "Keşke öyle yapmasaydım!" diye düşünmesidir.
Atılan Ok Geri Dönmez Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? TDK'ya göre; “ Fazla düşünmeden kalkıştığımız işlerden pişman olup geri adım atmak isteriz fakat artık çok geçtir” manasında söylenir. Sonuçlarının ne olacağını fazla düşünmeden yapılan her iş, birçok kere insanı zarara sokar.
İlgili 38 soru bulundu
Durmadan akan suya uyuyor denilebilir de sesi çıkmayan, kıpırdamayan düşmana uyuyor denilemez. fırsat beklemektedir.
Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. [1] Kişi, bugün içinde bulunduğu parlak durumun sürüp gideceğini sanmamalı; çevre sine tepeden bakmamalı; yarın kötü bir duruma düşebileceğini aklından(hatırdan) çıkarmamalıdır.
Pişmanlık ile ilgili atasözleri son pişmanlık fayda etmez, acele bir ağaçtır meyvesi pişmanlık, kızını dövmeyen dizi döver ve atılan ok geri dönmez gibi atasözleridir. Aynı zamanda doğduğuna pişman olmak, bin pişman olmak, doğduğuna pişman etmek ve pişmanlık getirmek gibi deyimler de pişmanlık ile ilgilidir.
Yaptığı şeyden çok pişman olmak.
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir.
Genellikle mecaz anlamlıdır. 6. Çeşitli anlamlarda kullanılabilir. Gerçek anlamlı olanlar: “ Bugünün işini yarına bırakma” Son pişmanlık fayda vermez” “ Geç olsunda güç olmasın” Akıllı düşman akılsız dosttan hayırlıdır.”
İki Baş Bir Kazanda Kaynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ayrı ayrı düşünceleri ve kişilikleri bulunan iki kişi bir arada yaşayamaz, bir işi birlikte yapamazlar.
Cevap: birbiriyle ilişkileri bulunan iki kişinin iyi geçinebilmeleri için yalnızca birinin iyi olması yetmez.
Çocuktan Al Haberi Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir aile sorunu veya ailece gizli tutulan bir şey, çocukların rastgele söyledikleri bir sözle açığa çıktığında söylenen bir söz.
Mum Dibine Işık Vermez Atasözünün Anlamı Nedir? (
Güçlü kişiler uzaktaki kişileri koruyup kollayıp fayda sağladığı kadar kendi yakınlarına yarar sağlamazlar. Bir kimse başkalarına bol bol yaptığı yardımı etrafındaki yanı başındaki kişilere yapmazlar. Etkili bir kişi kendi yakınlarına yardımcı olamaz.
[1] Önemsiz kişi, önemli kişiye küsse, önemli kişinin umurunda bile olmaz.
Cevap: nasıl bir tek taş ile duvar örülmezse insan da tek başına önemli bir işi başaramaz, başkalarıyla ilişki kurmak, işbirliği yapmak zorundadır.
[1] Bir kimse iki büyük işi aynı zamanda yapamaz.
TDK, Atasözleri ve Deyimler Sözlüğünde buna “iyi düşünüldüğünde ayrı ayrı kimselerce varılacak sonuç hep aynıdır” şeklinde bir açık- lama sunmaktadır.
Ucuz Etin Yahnisi Yavan (Tatsız) Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ucuza mal olan şeyler niteliksizdir.
a) Gerçek Anlamlı Atasözleri
³ Akıl akıldan üstündür.
Maddi açıdan başkalarına muhtaç durumda olan kişilere fakir denir. Bu kelime sadece insanlar için değil ülkeler ve yerleşim bölgeleri için de kullanılır. Fakir sözcüğü, mecazen aciz, güçten yoksun ve zavallı anlamına gelir.
Örneğin tatlı sözcüğü Türkçede "şekerli" anlamına gelen bir sıfattır ve bu anlam sözcüğün temel, yani birinci anlamıdır. Bu anlamdan "tatlı yiyecek" anlamında "tatlı" ismi türemiştir ve sözcüğün yan anlamlarından birini oluşturmuştur.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri