Pişmiş kurabiyeleri 3-4 aya kadar kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde, buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden önce çıkarıp fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında bir süre ısıtın. Ardından afiyetle tüketin.
Tepsiyi derin dondurucuya kaldırıp, kurabiyelerin birbirine dokunmadan donması için en az 6 saat bekletmek gerekiyor. Ardından donmuş parçaları buzdolabı poşetlerine ya da dondurulmaya uygun kaplara koyarak derin dondurucuya kaldırabilir, kurabiyelerinizi 3 aya kadar dondurucuda saklayabilirsiniz.
Elmanın yayacağı nem sayesinde kurabiyeleriniz 2 hafta boyunca taze kalacaktır. Kurabiyelerinizi buzdolabı poşetine koyup, buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz.
1- Hazırladığınız kurabiye hamurlarından 1 dondurma topu büyüklüğünde parçalar alarak pişirme kağıdı serili bir tepsiye veya borcama dizin. Buzlukta en az 6 saat donana kadar bekletin. 2- Donan kurabiye hamuru parçalarını fermuarlı poşete yerleştirip üzerine saklama tarihini yazıp buzluğa koyun.
Kurabiyeleri yemek istediğinizde dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini beklemeniz yeterlidir. Eğer sıcak kurabiye yemek isterseniz, kurabiyelerinizi fırında 10 dakika kadar ısıtabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Pişmiş kurabiyeleri 3-4 aya kadar kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde, buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden önce çıkarıp fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında bir süre ısıtın. Ardından afiyetle tüketin.
Ayrıca kurabiyelerinizi içerisinde lavaş ya da tortilla ekmeği olan veya tabanına ve kurabiye aralarına yağlı kağıt konulmuş kavanozların içerisinde saklamak gerekiyor. Kapaklı saklama kaplarının içerisinde de kurabiyelerinizi uzun süre saklayabilirsiniz.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serperek tüketebilirsiniz ya da buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz.Yemeden 10 dakika önce çıkarıp pudra şekerini serperek ikram edebilirsiniz.
Et, tavuk ve deniz ürünleri: Daha evvel dondurulan ve çözülmeyen bir et besininiz varsa mutlaka tekrardan dondurucunun içine koymayın. Bu durumda zehirlenme ihtimaliniz vardır. Pişmiş Makarna: Makarnaları bol bol haşlayıp, başka bir gün hazır olması için dondurucuya koyduysanız hemen bu besini ortadan kaldırın.
Daha ince şekillendirilen kurabiyeler 7-8 dakikada, biraz daha kalın şekillendirdiğiniz kurabiyeleriniz ise 10-12 dakika içinde pişmiş olacaktır. Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine dilediğiniz süslemeyi yapıp servis edebilirsiniz.
Islak Kurabiye Buzlukta Saklanır Mı? Islak kurabiye hamurunu pişirmeden ve şerbetiyle birleştirmeden buzlukta saklayabilirsiniz. Şerbetli kurabiye servis aşamasına getirdikten sonra saklanması kurabiyenin kurumasına sebebiyet verebilir.
Hamurun yarısını dilerseniz pişirin yarısını da buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın. Bir kaç gün içinde istediğiniz zaman çıkarıp çözülünce top top yapıp pişirin. Tadında hiç bozulma olmuyor. Afiyet olsun.
Bu şekilde muhafaza edildiğinde yumuşak kurabiye ve kuru pastaların buzdolabında üç gün, derin dondurucuda ise üç ay boyunca tazeliğini koruyabileceğini söylemek mümkün.
Kalan kurabiyeleri ufalayıp az yağlı tavada ısıtın. İsterseniz badem, fındık, tarçın ya da çikolata parçacıklarıyla karıştırın. Muhallebi, dondurma ya da yoğurt üzerine serpiştirin. Yeterince kurabiye kaldıysa ufaladıktan sonra biraz erimiş tereyağı ile karıştırıp kek tabanı ya da pay hamuru yapmak için kullanın.
Sadece fırından çıktığı anda değil, sonuna kadar taze olarak yenmesi için kurabiyelerin yeneceği kadarı yeniden fırınlanarak tekrar eski tazeliği kazandırılabilir. Bu işlemi mikrodalga fırında birkaç dakika ısıtarak da gerçekleştirmek mümkündür.
Misket kurabiye, piştikten sonra buzlukta saklayabileceğiniz nefis bir tuzlu kurabiyedir. Hamurunun sirkeli oluşu, tazeliğini uzun süre korumasını sağlamaktadır.
-Buzlukta beklemeye en uygun yemek, pilavdır. Pirinç ya da bulgur pilavı arttığında, bir saklama kabına veya bir buzdolabı poşetine konarak, buzluğa kaldırılabilir. Bu şekilde saklanan pilav, çıkarılarak çözüldüğünde, fazla karıştırmadan ısıtılarak servis edilmelidir. Pilavlar, 30 günden önce tüketilmelidir.
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Soğuduğunda saklama kabına koyup dondurucu da saklayabilirsiniz. Misafiriniz geldiğinde mikrodalga fırında veya tavada bile ısıtabilirsiniz.
Fırını önceden ısıtmıyorsunuz
Fırın önceden ısıtılmış olacak, başka çareniz yok. Yoksa fırın dolaptan çıkan kurabiyeleri ısıtmak için gereğinden fazla efor harcayacak ve kurabiyelerin yanmasına, taş gibi olmasına sebep olacaktır. Yani 180 derecelik ısı fazladır kurabiyeler için, 160 derece fırın ise idealdir.
Dilediğiniz zaman 170 derecelik fırında 35-40 dakika arası pişirebilirsiniz. Buzlukta dilediğiniz kadar kalabilir ani gelen misafire hemen pişirip servis edebilirsiniz servis sırasında üzerine pudra şekeri dökünüz. Afiyet olsun.
Ekmek, kurabiyeler yerine kuru havayı emecek ve bayatlamalarını önlemeye yardımcı olacaktır. Düzgün yapıldığında, yumuşak kurabiyeler buzdolabında üç gün ve dondurucuda üç aya kadar dayanır.
Derin dondurucuda saklamak içinde uygundur. Yine hava almaz bir kap içerisinde çikolatalı çatlak kurabiye yi 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Hava almamasını sağlayarak yumuşatmış olursunuz. Bir diğer yöntem ise kavanozun içerisine elma koymak. Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri