Kavrulmuş soğanı oda sıcaklığında bekleterek soğutun. Daha sonra kilitli poşetlere veya kaplara paylaştırarak ağzını kapatın ve buzluğa kaldırın. Yemeklik soğanı da buzlukta aylarca muhafaza edebilirsiniz.
Kuru soğan derin dondurucuda nasıl saklanır? Soğanların kabuklarını ayıklayıp, yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Koroplast Kilitli Poşete yerleştirip, poşetin havasını alarak kapatın. Buzluğa yerleştirin.
Kesilen fazla soğanları, havası alınmış kap ya da kilitli poşetler içerisinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Kuru soğanı buzdolabında saklarken bozulmasına neden olan en büyük faktör dolap içerisindeki yüksek nem oranıdır. Tüm nemli ortamlarda olduğu gibi buzdolabında da kuru soğan kısa sürede küflenerek bozulmaktadır. Kuru soğanı en uygun saklama sıcaklığı 10- 20 C arası serin, nemsiz ve havadar ortamlardır.
Hazırlanışı :soğanları küçük küçük yemeklik doğruyoruz ve buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlıyor yada alta doğru katlıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız paketleri dondurucuya kaldırıyoruz. Kullanmak istediğimizde çıkartıp içerisinden istediğimiz kadarını kırarak alıp kalanı tekrar dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Patateslerinizi küp küp ya da yuvarlak bir şekilde doğrayıp saklayamak için doğradıktan sonra buzdolabı poşetine aktarmanız yeterli. Ardından buzlukta patateslerinizi uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Soğanlar serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Mesela, kış aylarında soğanları genellikle kiler ya da bodrumda tutabilirsin. Soğanları filelere, bir ahşap sepete veya delikli, düz bir karton kutuya koyabilirsi. Bol miktarda hava dolaşımı olması için sadece üç soğanı küçük bir alana yerleştir.
Buzdolabı, bütün kuru soğanı saklamak için uygun bir yer değildir. Soğanı saklamak için en uygun yer serin, güneş görmeyen ve karanlık ortamlardır. Fakat yemek için doğradığınız, dilimlediğiniz ya da yarım kullandığınız arta kalan soğanları kısa bir süre buzdolabında saklayabilirsiniz.
Bir tencereye az miktarda su ve doğradığınız soğanları ekleyerek kısık ateşte kavurun. Üzerine sıvı yağ ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Kavrulmuş soğanı oda sıcaklığında bekleterek soğutun. Daha sonra kilitli poşetlere veya kaplara paylaştırarak ağzını kapatın ve buzluğa kaldırın.
- Dilimlenmiş, kesmiş ya da doğramış olduğunuz artan soğanları artmak yerine buzdolabında e fazla 10 güne kadar saklayabilirsiniz. - Doğranmış soğanları kapalı bir kaba alın ve ağzını güzel kapatın. Buzdolabınızı kokmaması için ayrıca kabı buzdolabı poşetinin içine koyup sıkıca bağlayın.
Karamelize soğan yapmak zaman aldığı için uğraşmak istemezseniz ekstradan fazla yapabilirsiniz. Buzdolabında 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz. Daha uzun süreli saklamak isterseniz dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz.
Taze soğan derin dondurucuda nasıl saklanır? Koroplast Kilitli Poşetin içine zeytinyağı ile karıştırılmış doğranmış taze soğanları yerleştirin. Buz torbasını bir gece buzlukta bırakın. Çorbalarınızda, haşlama yemeklerde kullanabilir, sote yemekler için tavada eritebilirsiniz.
Nem ve sıcaklık değişimini sevmeyen bu gıda maddeleri bir arada değil mutlaka ayrı yerlerde ve serin, kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Eğer patates ve soğanı aynı kap içinde birbirine değecek şekilde muhafaza ederseniz. Soğanlarınız çabuk bir şekilde bozulmasına neden olabilirsiniz.
Kuru Soğandan Gelen Kötü Koku
Kuru soğan alırken nemlenmiş, filizlenmiş, yumuşak ve kötü kokulu soğanlara dikkat etmek gerekir. Dışı düzgün görünse bile kötü bir koku olması içeride çürümenin başladığı anlamına gelir. Kabuğunun yeşile dönmemiş olması önemli. Aksi halde hem lezzetsiz olur hem de evde çabuk bozulur.
Sarımsaklarınızın kabuklarını güzelce soyun ve yıkayın. Yıkadıktan sonra mutlaka kuru ve temiz bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla tamamen kurulayın. Tamamen kuruduklarından emin olduktan sonra sarımsaklarınızı dondurucuya koymaya uygun, kapaklı ve hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetlerine aktarın.
Karamelize soğanı kapalı bir kapta gönül rahatlığı ile bir haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
Geniş bir tencere içine soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanların üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, soğanları orta ateş üzerinde 10 dakika ara ara karıştırarak, pişirin.
- Dilimlenmiş, kesmiş ya da doğramış olduğunuz artan soğanları artmak yerine buzdolabında e fazla 10 güne kadar saklayabilirsiniz. - Doğranmış soğanları kapalı bir kaba alın ve ağzını güzel kapatın. Buzdolabınızı kokmaması için ayrıca kabı buzdolabı poşetinin içine koyup sıkıca bağlayın.
Doğranmış veya dilimlenmiş soğanlar kapalı bir kapta buzdolabında uygun sıcaklıkta 4.4 derece veya altında 7 ila 10 gün arasında saklanabilir.
Depolanan soğanların çürümesinin önlenmesi için, ya tarlada güneş altında veya yapay yolla iyice kurutulması gerekir. Yapay kurutucularda kurutma sıcaklığı +45 / +47 °C'yi aşmamalıdır. Tam olarak kurumuş soğanlar, 0 °C sıcaklık ve %70-75 bağıl nemde 8 ay kadar depolanabilmektedir.
Yeşil soğanı kestikten sonra su dolu bir kavanoza yerleştirmek, çürümesini önlemek için en etkili yöntemlerden biridir. Kavanozu cam kenarında güneş alan bir yere yerleştirerek, suyun azaldıkça su ekleyebilirsiniz. Bu sayede, büyümeye devam eden yeşil soğan haftalar boyunca çürümeden saklanabilir.
Soğanları buzdolabında 4 °C'de saklayın. Kesilmiş soğanlar oda sıcaklığında değil her zaman buzdolabında saklanmalıdır. Bunları düşük bir sıcaklıkta tutmak bakteri üremesini engeller. 7-10 gün sonra doğranmış soğanları kullanın veya atın.
Bu şekilde ördüğün sarımsak demetlerini, karanlık, güneş ışığı ve nem almayan bir ortamda bir yere asarak uzun süre saklayabilirsin. Sarımsakları kabuklu bir şekilde buzdolabına koymak bir çözüm gibi gelse de bunu asla yapmamalısın çünkü bu şekilde sarımsaklar nemlenir ve çok hızlı bir şekilde bozulur.
Soğan tohumları, Ocak-Mart ayları arasında ekilir. Hasat dönemi ise Temmuz-Eylül arasıdır. Ancak kısa gün çeşitleri Eylül-Ekim ayında ekilerek daha kısa sürede hasat edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri