Buzdolabı poşetlerinin havasını elinizle iyice çıkartın ve poşetlerin ağzını güzelce düğümleyin. Hazırladığınız buzdolabı poşetlerindeki süt mısırları, buzdolabınızın buzluğuna ya da derin dondurucuya koyup, 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz.
Bütün olarak haşlayın. İster tanelerine ayırın, ister bütün dolarak buzdolabı poşetine koyun. Buzdolabında saklama ömrü çok kısa olan mısırın çabuk tüketilmesi gerekir. Mısırları ister bütün ister ayıklanmış olarak, hava almayacak şekilde buzdolabı poşetine yerleştirin.
Mısır, koçan haldeyse bu durumda saklamanın ilk yolu haşlamaktır. Kabuklarını soyup haşladığınızda soğumasını bekleyin. Daha sonra mısırları boyuyla orantılı olarak ikiye ya da üçe bölün. Parçaladıktan sonra en fazla üç tanesini buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atın.
Pişen mısırların suyu süzülür. Soğuduktan sonra varsa mısır taneleyicisi ile yoksa bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde tanelere ayrılır. Ardından buzdolabı poşetine koyularak derin dondurucuya atılır. Poşete koyarken tane tane olmasına dikkat edin.
Mısırların suda tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan mısırları sudan çıkarıp bir havlu yardımıyla kurulayın. Ardından mısırları ister koçanıyla birlikte, ister tanelerini bir bıçak yardımıyla koçandan ayırarak, buzdolabı poşetlerine veya saklama kaplarına koyun. İçinde hava kalmamasına özen gösterin.
İlgili 44 soru bulundu
Buzdolabı poşetlerinin havasını elinizle iyice çıkartın ve poşetlerin ağzını güzelce düğümleyin. Hazırladığınız buzdolabı poşetlerindeki süt mısırları, buzdolabınızın buzluğuna ya da derin dondurucuya koyup, 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz.
(resimlerde göstermeye çalıştım. Kasede görünen mısırlar 8 tane mısırın ayıklanmış şekli) daha sonra mısırları buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayın. Kullanmak istediğinizde istediğiniz miktarı çözdürmeden alıp tekrar buzluğa kaldırabilirsiniz. Yada porsiyonluk olacak şekilde de poşetleyebilirsiniz.
Dondurulmuş mısırlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 10 dk pişmeye bırakılır. Pişen mısırlar bir süzgece alınır güzelce süzülür.
Konservede ki suyunu süzüp biraz sudan geçirip süzüp kutuya koyun atın buzluğa poşette olur tercih sizin.
Mısır yedikten sonra su içmek şiddetli karın ağrısına ve şişkinliğe neden olur, aynı zamanda sindirim sistemi ciddi anlamda yavaşlar. Bunun nedeni ise mısırın karmaşık karbonhidrat ve nişasta içermesidir. Bu içeriğe sahip bir besin üzerine su içmek, midede gaz salımı yaratır. Bu da beraberinde mide ağrısı getirir.
Yazdan taze mısırları alalım ve kabuklarını soyup hiç bir işlem yapmadan buzdolabı poşetine bırakıp dondurucumuza bırakalım. Kışın istediğimiz zaan çıkarıp düdüklüde pişirip mısır özlemimizi giderelim. Harika oluyor, deneyin derim.
İkiye ayırdığınız mısırlardan kesilen bölgesinden başlayarak çatalla mısırları kaldırın. Eğer çatalı mısırın altına yerleştirirseniz mısır taneleri kolayca kalkacaktır. Bu işlemi denerken daha temiz bi ortamda çalışmak için mısırı geniş bir kase içine ayıklayabilirsiniz.
Mısırınız yeterince taze ve lezzeti de güzelse şeker atmanıza hiç gerek yok. Mısırlarınız bu şekilde haşlandıktan sonra koçanlarıyla beraber sudan alıp üzerlerine tereyağı, tuz gezdirebilirsiniz. Aromatik bir yağ yapabilir ya da haşladıktan sonra ızgara tavasında hafif izlendirerek de tüketebilirsiniz.
Tencereniz büyük değilse mısırları ikiye bölebilirsiniz. Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın.
Ayrıca kaynatırken mısıra tuz eklenmez mısırı sertleştirir. O yüzden mısıra tuz piştikten sonra yerken atılır. Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır.
Mısırın pişirilmesi açısından, derin dondurucudan çıkan donmuş süt mısır ile donmamış süt mısır arasında hiç fark yoktur. Mevsiminde süt mısırı nasıl haşlıyorsanız, aynı şekilde donmuş süt mısırı da bildiğiniz yöntemle haşlayabilirsiniz.
Mısır salatası dışında pilavlarda, mezelerde, aperitiflerde ve çorbalarda da lezzet katma görevini üstlenir.
Kabuklarını da içerisine mutlaka koyun ki mısırlar lezzetlensin. Mısırınızı süt ya da suyun içerisinde haşlayabilirsiniz. Suyun içerisinde haşlayacağınız zaman içine mutlaka tuz ilave edin. Bu şekilde pişen mısırların lezzetleri daha bir nefis olacaktır.
Sütü buz kalıplarına su koyar gibi koyun ve dondurucuya atın. Ortalama 1 gün içerisinde süt tamamen donmuş olacaktır. Özellikle donmuş sütü kahve yapımında veya bir şeyler pişirirken kullanmak isteyenler için, buz kalıpları ideal yöntemdir.
Genel olarak mısır düdüklüde pişirildiği zaman ortalama 25 dakika içerisinde pişmektedir.
Mısırdaki yüksek fosfor içeriği nedeniyle, vücut romatizma ve osteoporoz gelişimine direnebilir. Ayrıca, konserve ürün şişmeyi önler ve doğal metabolizmayı geliştirir.
Küçük bir tencereye, 3 bardak su koyup kaynatalım. Üzerine koyacağımız kegire konserve mısırları dökerek 10-15 dakika arasında su buharında ısıtalım.
Konserve açıldıktan sonra nasıl saklanır? Konserve ürünler açıldıktan sonra bitirilmeli, yoksa mutlaka ağzı kapalı bir kapta ve buzdolabında muhafaza edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri