Malzemelerin son kullanma tarihi ile ilgili bir problem yaşamadığını sürece Pizzalarınızı yaklaşık bir yıl kadar buzdolabında dondurucu bölümü içinde muhafaza edebilirsiniz.
Pizza en fazla buzdolabında dört gün ve dondurucuda altı aya kadar.
Hazırladığınız pizzaları mutlaka hava almayacak şekilde paketleyerek buzluğa kaldırmalısınız. Bunun için kilitli poşetlerden ya da buzdolabı poşetlerinden birkaç kat üst üste kullanabilir, hava almadıklarından emin olduktan sonra buzluğa kaldırabilirsiniz.
Her pizzanın altına ve üstüne folyo serip üst üste dizin. Endişelenmeyin hiç birşey olmuyor. Buzluğa kaldırın.
200°C ısıtılmış fırında 12-16 dakikada pişer. +4°C 1 gün, -6°C 4 gün, -12°C 3 hafta, -18°C son kullanma tarihine kadar saklanabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Hazır pizzalar buzları çözüldükten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-10 dakika da pişer. Fırına atarken fırın tepsisine yağlı kağıt sererek üzerine pizzaları yerleştirebilirsiniz.
Buzunu çözdürdüğünüz pizzanızı direkt ızgaranın üzerine koyun. Yani yağlı kağıt fırın tepsisi falan değil. Direkt ızgaranın üzerine. 5-6 dk. kala pizzanızın hamuru çıtır çıtır olurken malzemeler ise yanmıyor.
Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Aksi halde içerisinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir sonraki tüketiminde besin zehirlenmelerine sebebiyet verebilecektir.
Kalan pizzanızı saklamak için mutlaka buzdolabını kullanmanız gerekir. Ancak pizzayı kutusuyla buzdolabına koymanız çoğu zaman mümkün olmaz. Ayrıca kutu ile buzdolabına koymanız, pizzanın birkaç gün içinde çok fazla kurumasına ve buzdolabınızının içinen pizza kokmasına neden olacaktır.
Soğuk pizzayı üzerine herhangi bir yağ dökmediğimiz boş tavaya, tavayı da orta ateşte açtığımız ocağın üstüne alıyoruz. Pizzanın üzerini -her tarafı ısınsın ve peyniri tekrar erisin diye- folyoyla ya da tavanın kapağını kapatıyoruz. Sonra da neredeyse ilk halinden güzel bir şekilde afiyetle yiyoruz.
Büyük parçalar kıymaya oranla daha uzun süre dayanır. ➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin.
Büyük marketlerin dondurulmuş yiyecekler bölümünde mutlaka pizzalara rastlıyoruz. Bu pizzaların hamurunu evde kendimiz de hazırlayıp buzluğa atabilir, dilediğimiz zaman çıkarıp pişirebiliriz. Özellikle de evinde pizza yapıp hamuru fazla kalanların çok seveceği bir öneri olacağından eminiz.
Siparişinizin 30 dakikadan geç teslim edilmesi durumunda Domino's Pizza'nın maksimum yükümlülüğü sipariş başına menüdeki en yüksek fiyatlı ürün kadardır. Fiş tutarından bu miktarda indirim yapılacaktır. Sipariş bedeli daha az ise hiç bedel alınmaz, üzerine herhangi bir bedel verilmez.
Pizzanın kenarları kabarık ve hafif yanık olmalı. Hamurda gözenekler bulunmalı ve bunlar farklı büyüklükte olmalı. Pizza ne hamur gibi olmalı ne de fazla ince ve çıtır... Elinize alıp dikey hale getirirseniz malzemeler tabağa dökülmemeli.
Donmuş gıdaların neden tercih etmemeliyiz? Çünkü dondurma işlemi doğru yapılmayan besinler (gıdalar) zamanla bakteri üretebilir ve sağlığımızı tehdit eder. Zehirlenmelere neden olur. Hatta ölümle sonuçlanabilir.
Çözüldekten sonra 2-3 gün daha buzdolabı sıcaklığında bozulmadan etinizi saklayabilirsiniz.
Dondurulup çözülmüş gıda, bozulma sürecine kaldığı yerden devam ediyor. Ancak çözüldükten sonra yeniden dondurulursa, ikinci kez çözüldüğünde bakteriler çok hızla çoğaldığı için zehirlenme riski artıyor.
Sadece Alt Pişirme: Altı Çıtır, Üstü Yumuşak
Çıtır çıtır pizza hamuru için hazırladığınız pizzayı bir de bu programda pişirmeyi deneyin, pişman olmayacağınıza eminiz! Eğer pizzayı fansız programda pişirirseniz her tarafı aynı anda pişeceğinden üzerindeki malzemeler daha hızlı pişip yanabilir.
1. aşama: donmuş haldeki pizzayı mikrodalgaya koyup önce 3-4 dakika 'defrost' modunda çalıştırıp, hamurun yumuşadığını gördükten sonra, 2. aşama: en yüksek moda getirip; 5 dakika + (kontrol) + 5 dakika (toplam yaklaşık 10 dakika) ısıtarak en iyi sonucu aldım.
Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Fırınınızı, 190C fanlı ayarda ıstın. Pizzanızın çözülmesi beklemeden fırın tepsisi üzerine yerleştirip, orta rafta 14-16 dakika pişirin. Derece ve pişirme süresi fırın tipine göre değişiklik gösterebilir.
ocağın en küçük gözünü en düşük ayarda açıp tavayı üzerine koyuyoruz. tavayı biraz margarinle yağlıyoruz (yağlıyoruz ki hem pizza tabanı kurumasın, hem de margarin buharı pizzanın üzerini de pişirsin). kapağı açmadan yukarıdan pişme sürecini gözlemliyoruz. böylece tava içinde fırın ambiyansı yaratıyoruz.
Fırınınızı belirtilen dereceye ayarlanıp ısınması için önceden açın. Pizzanızın ambalajını çıkarıp tercihen tel ızgara veya sıcak tepsi üzerine koyun. Fırının orta rafında yaklaşık 8-11 dakika pişirin. Peynir eriyip rengi altın sarısına döndüğünde pizzanız servise hazırdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri