Tepsiye zeytinyağı dökülerek elle iyice yağlanır. Pizza hamuru tepsiye yerleştirildikten sonra yağlı parmak uçlarıyla ve avuç içiyle dışa doğru biraz esnetilir. Üstü naylonla örtülerek 10 dakika dinlendirilir.
Milföy hamurunun tepsiye yapışmasını önlemek için, tepsiyi yağladıktan sonra üzerine galeta unu serpin. Hamurunuzun tepsiye yapışmadığını göreceksiniz.
Mayalanan hamurun havası alınır ve tekrar yoğrulur. Tereyağı ile yağlanan tepsiye pizza hamuru yerleştirilir. Sosu her yerine sürülür.
Kolay Pizza Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır? Yoğurma kabına aldığımız unun ortasını havuz gibi açalım ve içerisine instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Elde ettiğimiz hamurun yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekmektedir.
Hamur mayalandıktan sonra, hamuru tepsinin büyüklüğüne göre elinizle açın. Ardından, altını hafif yağladığınız (yağlı kağıtta kullanabilirsiniz) tepsiye yerleştirip, 3 4 dakika bekletin hamur hafif kendine gelsin.
İlgili 39 soru bulundu
1- Tabana margarin sürebilirsiniz.
Önceden yağlı kağıtlar olmadığı zaman özellikle ev hanımları tepsinin tabanına margarin sürüyordu.
Hamurun ele yapışmaması için ne yapmalı? En son tuzu ekleyin. Hamurunuzun elinize yapışmamasını sağlayın. 10 dakika kadar yoğurduktan sonra nemli bir bezle dinlendirin. 1 saat dinlenen hamuru çok havasını almadan karıştırın.
Ekmek neden yapış yapış olur? Ekmek hamuru yapışkan bir yapıda ise rutubetli hava, çok taze un kullanımı, çimlenmiş buğday unu kullanımı, aşırı enzim aktivitesi, fazla yoğurma, hamurun fazla soğuk olması, aşırı su kullanımı, eksik maya ve 1. fermantasyonun kısa sürmesi gibi durumları düşünebilirsiniz.
Kullanımı en güvenli olan çelik pizza tepsisi gıdaları iyi pişirmek için en çok tercih edilen ürünlerdendir. Ancak yapışma olmaması için mutlaka yağlanmalıdır ya da pişirme kağıdı konularak kullanılmalıdır.
Pizza sosunu domatessiz yapabileceğiniz gibi rendelenmiş domates ya da domates püresi kullanarak da yapabilirsiniz. Aynı zamanda ketçap, zeytinyağı ve baharatlar ile birlikte ketçaplı pizza sosu da hazırlayabilirsiniz. Pizza sosu içine damak tadınıza göre dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
Daha doğrusu, kapalı ve sıcacık pizza kutusunu açtığınızda pizzanın tam ortasında bulunan beyaz plastik nesneye. Bu plastiğin amacı kutunun kapağının sıcacık pizza ile temasını engellemek.
Pizzanın kenarına sarımsak sosu sürülüp kapatılır. Kenarına yumurta sürülür.
TEPSİ VE KEK KALIPLARINI NASIL YAĞLAMALISINIZ? Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir.
Alüminyum folyoyu yağlı kağıt yerine de kullanabilirsiniz. Ancak üzerini margarin ya da tereyağıyla bir miktar yağlamanız gerekir.
Genel kanının aksine, pişirme kağıtlarının üretiminde hiçbir bitkisel, hayvansal veya sentetik yağ kullanılmaz. Yağlı hissini üretimde kullanılan silikonize maddeler verir. Bu maddeler üzerine konulan gıdanın kağıda yapışmasını engeller. Dolayısıyla pişirme kağıdının yağlanmasına gerek yoktur.
Kabın içinde yoğurduktan sonra hafif unlanmış tezgahın üzerine alın. Avuç içinizle hamuru uzatın, katlayın ve çevirin. Bu şekilde hamuru katlayarak yoğurma işlemini gerçekleştirin ve ele yapışmayan, homojen bir kıvam alana kadar işleme devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurları tepsiye aralıklı bir şekilde yerleştirin. Bu aşamada hamurların birbirine değmemesi çok önemli. Hamurları bu şekilde 15-20 dakika bekletin. Bu sayede tepsi mayası işlemini tamamlayabilirsiniz.
Gazın hapsolabileceği yeterli odacık oluşturabilmek ve hamuru yeterli elastikiyete kavuşturmak için un ve suyun birbirine iyice karışması gerekmektedir. Bunun için de hamurun yeterli süre yoğrulması gerekir. İyi bir gluten ağı oluşturmuş olan hamur içinde daha fazla gaz hapseder ve daha iyi kabarır.
Sütün yağlı yapısı ve enzimleri sudan daha iyi bir emülsiyon sağlar. Bu da hamura fazladan bir çıtırlık olarak yansır fakat hamurda elastikiyeti artırır. Yoğurt, hamura işlenebilir bir kıvam kazandırır fakat kabarmasını ve piştikten sonra sertleşmesini etkiler.
Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir.
Halk arasında “yağlı kağıt” olarak da ifade edilen pişirme kağıtlarının üretiminde kesinlikle hiçbir hayvansal, sentetik veya bitkisel yağ kullanılmaz. Kağıttaki kayganlık hissini veren malzeme, gıdayla teması tamamen sağlıklı olan slikonize malzemeden oluşan formülüdür.
Yağlı Kağıdı Yeniden Kullanmak Mümkün!
Özellikle geri dönüşümü olmayan ürünleri tekrar kullanmak önemlidir ve bu kapsamda yağlı kağıt da olabildiğince yeniden kullanılmalıdır. Suya dayanıklı yapısı sayesinde yağlı kağıdı pişirme işlemi sonrasında yıkayıp yeniden kullanılabilir hale getirmek mümkündür.
Yağlı kağıt veya fırın kağıdı adı ile satılan bu kağıtlar beyazlatıcı ve dioksin içeriği nedeniyle sağlık açısından zararlı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri