Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Sadece Alt Pişirme: Altı Çıtır, Üstü Yumuşak
Çıtır çıtır pizza hamuru için hazırladığınız pizzayı bir de bu programda pişirmeyi deneyin, pişman olmayacağınıza eminiz! Eğer pizzayı fansız programda pişirirseniz her tarafı aynı anda pişeceğinden üzerindeki malzemeler daha hızlı pişip yanabilir.
Lezzetinin ve tadının bozulmaması, malzemenin istenilen kıvama gelmesi için mutlaka belli bir derecede pişmesi gerekir. Genel olarak pizza fırında 180 ile 200 derece arasında değişkenlik gösteren miktar üzerinden pişirilir. Bu şekilde pizzayı pişirmeyi suretiyle rahatlıkla servis etmek mümkündür.
Daha azı pizzanın hamur kıvamı kalmasına neden olabilir. Bir fırın pişirmeden önce bir saat önce içinde pişirmeden önce 260C yüksek bir sıcaklıkta önceden ısıtmak çok önemlidir. Pizza eklemeden önce sıcak olmalıdır. Yüksek sıcaklık, üst kısımlar fazla pişirilmezken harika bir gevrek kabukla sonuçlanır.
200 derece isitilmis firinda 3 ila 5 dk pişir.
İlgili 32 soru bulundu
Tepsiye bir yemek kaşığı kadar un serpiyoruz ve birazcık da yağ döküp, tepsiye fırça yardımıyla karıştırıp yayıyoruz. Açtığımız hamuru üzerine yayıyoruz. Pizzanın hamuru pişerken fazla kabarmaması için, çatalla her tarafını deliyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen pizzanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konulur. Kaşarlar eriyen kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Tarifte ılık süt kullanmanız hamurun daha iyi mayalanmasını sağlar. Sütü el yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtmanız yeterli olacaktır. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmalısınız. Ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam yakaladığınızda un ilavesi yeterli olacaktır.
Pizza hamuru için:
1su bardağıılık süt. 1/2tatlı kaşığıkuru maya. 1/2tatlı kaşığıtoz şeker. 1çay kaşığıtuz.
sıra geldi üst malzemelere. bu kısım da tamamen sizin hayal gücünüze ve damak zevkinize kalmış. salam, sucuk, sosis, füme, zeytin, pastırma, mantar, mısır, biber, soğan, kabak, patlıcan, brokoli ve daha nicesi...
Pizza pişme derecesi 180 – 220 derece aralığındadır.
Tepsiye pizza hamurunu güzelce yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız sosu boşaltıp, kaşıkla yayalım. Daha sonra doğradığımız malzemeleri üzerine serpiştirelim. Biraz tuz serpip, öncede ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
Pizza, 180-200 derecelik fırında pişirilir, pişirmek için ortalama süre 25- 30 dakikadır. Şayet fırından ekmek hamuru alırsanız pişirme süresi 10 dakikaya inecektir. Pizza en sevilen yiyeceklerdendir.
Dışının çıtır olmasını istedikleriniz için turbo pişirme (Fanlı program) Fanlı ya da bir başka deyişle turbo pişirmede fırının içindeki fanlar sayesinde sıcaklık fırının yer yerine eşit olarak dağılıyor. Bu sayede ısı değişimi kolay kolay yaşanmıyor.
Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Ortalama 1 kase sos için 5 adet domates, damak zevkinize bağlı olarak birkaç dal kekik, fesleğen, 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker yeterli olacaktır. Şeker koyduğumuza göre en son sahneye tuzu da alıyor, güzelce karıştırın.
Fırın tepsimizi hiç yağlamadan hamuru direk tepsiye yayıyoruz. Üzerine istediğimiz malzemeleri ekleyip fırınlıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakikada pismiş oluyor. Dokusu kabarcıklı yumuşacık pofidik bir pizza olmuş oluyor.
Tepsiye zeytinyağı dökülerek elle iyice yağlanır. Pizza hamuru tepsiye yerleştirildikten sonra yağlı parmak uçlarıyla ve avuç içiyle dışa doğru biraz esnetilir. Üstü naylonla örtülerek 10 dakika dinlendirilir. Daha sonra açmaya devam edilerek istendiği kadar büyüdüğünde, 2-3-4 cm. kalınlıkta olmalıdır.
Açtığınız pizzanın içerisine sosunu sürün. Rendelenmiş kaşar peynirini eşit bir şekilde dağıtın. Üzerine sucuk dilimlerini de koyun. Önceden ısıtılmış en yüksek ayar fırında (220-250 derecede) 10 dakika kadar pişirin.
1974'te Arjantin Buenos Aires'te Claudio Daniel Troglia adlı bir mucit, pizza kutusunun tam ortasına yerleştirilerek, kutu kapağının pizzanın üzerine çökmesini önleyen bu parçanın patentini alır. Buluşuna “Separador de pizza” ile “guarda pizza” isimlerini verir. Yani “Pizza ayracı” ve “pizza koruyucusu”.
Pizza hamurunun içindeki malzemeleri özetlemek gerekirse şöyledir: un, maya, tuz, şeker, zeytinyağı ve su. Ev yapımı pizza malzemeleri arasında temel olarak bu malzemeler sayılabilir.
Pizzanın kenarları kabarık ve hafif yanık olmalı. Hamurda gözenekler bulunmalı ve bunlar farklı büyüklükte olmalı. Pizza ne hamur gibi olmalı ne de fazla ince ve çıtır... Elinize alıp dikey hale getirirseniz malzemeler tabağa dökülmemeli.
Klasik pizza hamurunun içinde 3 bardak un, ayçiçek yağı, 1 paket kuru maya, 1 bardak ılık su, tuz ve toz şeker kullanılır. Hamuru hazırlarken ilk olarak maya ve şeker karıştırılarak çözünmesi beklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri