15 ton yük alma kapasitesi vardır. 10 teker kamyonlarda yönetmelik taşıyacağı yükün ağırlık birimini 15 ton olarak sınırlandırmıştır.
10 teker kamyon, diğer adıyla 3 dingilli kamyon olarak da bilinen, ön dingil bir lastikli, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 15 ton olan yük taşıma için kullanılan bir araçtır.
Kamyonet ve Kamyonların Yük Kapasitesi
İki dingilli kamyon ya da kamyonet: 13.50 m ölçülere sahip olan araç, 11- 20 ton arası yük alabilmektedir. Üç dingilli kamyon: Ölçüsü 15 m olan aracın alacağı yük 21 ila 24 ton arasındadır. Kırkayak: 15 m ölçüye sahip olan araç, 32 ila 38 ton yük alabilmektedir.
Örneğin: Azami Yüklü Ağırlığı 3500 Kg olan bir kamyonetin fazla yük toleransı 631,25 kg dir.Böyle bir araç denetim istasyonunda kantara çıktığında kantardaki ağırlığı 4.131,25 kg den fazla gelir ise bu araca Azami Yüklü Ağırlığını geçtiği ölçüde ceza uygulanacaktır.
Nakliyat sektöründe sıkça tercih edilen 40 ayak kamyonun, 4 adet dingili mevcuttur. 40 ayak kamyon kaç ton taşır sorusunun cevabı ise, 32 ton ile 38 ton arasıdır.
İlgili 23 soru bulundu
10 Teker Kamyon
Uzunluk = 7,20 m. Genişlik = 2,45 m. Yükseklik = 2,60 m.
Halk ağzı bi söyleyiş. 10 teker kamyon dan farkını kırkayak olarak belirliyorlar. Hatta bi ara piyasa sürülen 14 teker elliayak veya örümcek adı verilen araçlar da vardır. Kırkayak ayrıcı teker adı olarak da kullanılıyor bilginize.
Hafif ticari şok‼️ Karayolları genel müdürlüğünün bugün aldığı kararla 3.500 kg ve altındaki kamyonet cinsi araçların da (Doblo-Fiorino-Courier, Caddy vs ) kantara girmesi mecbur kılındı. Yani her hafif ticari araç şehir merkezi girişlerinde tartılacak. Girmezse 1800 TL ceza.
Gerek hususi yük gerekse ticari yük taşıyan veya yük / yolcu taşımacılığı için imal edilmiş tüm araçlar kamyon, açık / kapalı kasa kamyonetler, çekiciler ve römorkları, otobüs ve minibüs cinsi araçlar yük denetim istasyonlarına / kantarlara girmek zorundadır.
İki Dingilli Kamyon ve Kamyonet, (11-20 ton taşıma kapasitesi) Üç Dingilli Kamyon (21-24 ton taşıma kapasitesi) ve. Dört Dingilli Kamyon (32-38 ton taşıma kapasitesi) şeklinde sıralanmaktadır.
Kırkayak kamyon basar tonaj sınırı, kamyonların normal tonaj sınırı ile aynıdır. Aracın dingil sayısına göre belirlene toplam taşınabilen yük sınırı, dingillerin yönetmelikte belirtilen konfigürasyonlarına göre 33 ile 39 ton arasında değişmektedir.
Tır kantarı, tırlar ve diğer ağır taşıtlar için kullanılır. Ayrıca kamyon ve taşıt kantarı gibi farklı tipleri de bulunur.
Kırkayak kamyon kaç ton taşır veya kırk ayak kamyon kaç ton yük alır gibi soruların cevabı ise kamyonun dingil sayısına göre taşıyabileceği yük miktarı belirlenir. Kırk ayak kamyonlar genellikle 32 ton ve 40 ton arasında yük taşımaları için en ideal araç olarak bilinir.
Kamyonlar 4. sınıf araçlar arasında yer alır.
Dingil yükü tek dingilde en çok 10 tondur. Tahrikli dingilde ise en çok 11,5 tondur. 2 dingilli motorlu araçlarda ve römorklarda azami ağırlık 18 ton 3 dingilli motorlu araçlarda 25 tondur.
İdari para cezası miktarı tonaj sınırının yüzdelik olarak ne kadar ihlal edildiğine göre değişiklik göstermektedir. 2022 yılında tonaj ihlalinde ceza miktarı en aşağı 3330 TL iken; 2023 yılında yeniden değerleme oranının %122,9 olarak belirlenmesiyle en aşağı ceza miktarı 4.092 TL olarak uygulama alanı bulacaktır.
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ağırlığı 3 bin 500 kilogram altında kalan kamyonet tescilli hafif ticari araçlara getirilen kantara girme zorunluluğu, yaşanan yoğunluk ve hususi kullanımın çok olması nedeniyle iptal edildi.
Açıklamada, "Karayolu Denetim İstasyonlarında ağırlık kontrolleri uygulamasında ekte yer alan resmi yazı ile yapılan uygulama devam edecek olup 3.500 kg altındaki araçlar kontrole tabi tutulmayacaktır." ifadeleri yer aldı.
kamyonetlerin kantara girme zorunluğu kalktı yeni anayasa - YouTube.
Kantar cisimlerin ağırlığını ölçtüğümüz alettir. Denetim istasyonlarında özel bir alet olarak bulunan kantar ticari araçların ağırlığını ölçer. Türkiye'de birçok şehirde bu istasyonlardan vardır. İstasyonlarda sadece ağırlık kontrol yapılmıyor ayrıca plaka kontrolü ve sürücü belgesi de kontrol edilmektedir.
2020 yılında yol denetim istasyonuna girmeme cezası 2248 Türk Lirasıdır. Ancak ceza size yazıldıktan sonra on beş gün içerisinde öderseniz yol denetim istasyonuna girmeme cezasını 1686 Türk Lirası olarak ödeyebileceğinizi unutmayın. Detaylı bilgi için 65/4 trafik cezası detaylı inceleme yazımızı okuyabilirsiniz.
Fakat 'Human Centipede II', İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu'ndan içeriğindeki "cinsel şiddet ve müstehcenlik" nedeniyle geri çevrildi. Bu da filmin İngiltere sınırları içinde gösteriminin ya da DVD'sinin dağıtılmasının yasaklandığı anlamına geliyor... İlk filmde eski bir cerrah olan Dr.
3 DİNGİL KAMYON (10 Teker): 3 dingilli, ön dingil bir lastikli, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 15 ton olan yük taşıma aracıdır.
Antalya - İstanbul arasının yaklaşık 800 kilometre olduğunu, dönüşle birlikte 1.600 kilometre kat edildiğini belirten Yalım, halden ürün taşıyan kamyoncularla birlikte şu hesabı yaptı: “20 ton sebze taşıma kapasitesine sahip olan, kırkayak diye tabir edilen bir kamyon veya bir TIR 100 kilometrede yaklaşık 40 litre ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri