Hamur mayalandıktan sonra, hamuru tepsinin büyüklüğüne göre elinizle açın. Ardından, altını hafif yağladığınız (yağlı kağıtta kullanabilirsiniz) tepsiye yerleştirip, 3 4 dakika bekletin hamur hafif kendine gelsin.
Tepsiye zeytinyağı dökülerek elle iyice yağlanır. Pizza hamuru tepsiye yerleştirildikten sonra yağlı parmak uçlarıyla ve avuç içiyle dışa doğru biraz esnetilir. Üstü naylonla örtülerek 10 dakika dinlendirilir. Daha sonra açmaya devam edilerek istendiği kadar büyüdüğünde, 2-3-4 cm. kalınlıkta olmalıdır.
Mayalanan hamurun havası alınır ve tekrar yoğrulur. Tereyağı ile yağlanan tepsiye pizza hamuru yerleştirilir. Sosu her yerine sürülür. Biraz kaşar peyniri serpiştirilir.
Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir.
İlgili 34 soru bulundu
Tarifte ılık süt kullanmanız hamurun daha iyi mayalanmasını sağlar. Sütü el yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtmanız yeterli olacaktır. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmalısınız. Ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam yakaladığınızda un ilavesi yeterli olacaktır.
Fırınlardan alabileceğiniz ekmek hamuruyla, dışarıdakilerden farksız bir şekilde yapacağınız pizzanızı en çok çocuklarınız sevecek. Hazır ekmek hamurundan pratik pizzanızı, kendi damak zevkinize göre istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Pişen pizzanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konulur. Kaşarlar eriyen kadar pişirilir.
Klasik pizza hamurunun içinde 3 bardak un, ayçiçek yağı, 1 paket kuru maya, 1 bardak ılık su, tuz ve toz şeker kullanılır. Hamuru hazırlarken ilk olarak maya ve şeker karıştırılarak çözünmesi beklenir.
“Gerçek pizzanın kalitesi margaritadan anlaşılır. Çok kaliteli buğdaydan elde edilmiş un, asla ince olmayan, doğru ısıda pişirilmiş bir hamur; çok lezzetli domates, kekik, kaliteli zeytinyağından sos ve iyi bir mozzarella peyniri.
sıra geldi üst malzemelere. bu kısım da tamamen sizin hayal gücünüze ve damak zevkinize kalmış. salam, sucuk, sosis, füme, zeytin, pastırma, mantar, mısır, biber, soğan, kabak, patlıcan, brokoli ve daha nicesi...
Daha azı pizzanın hamur kıvamı kalmasına neden olabilir. Bir fırın pişirmeden önce bir saat önce içinde pişirmeden önce 260C yüksek bir sıcaklıkta önceden ısıtmak çok önemlidir. Pizza eklemeden önce sıcak olmalıdır. Yüksek sıcaklık, üst kısımlar fazla pişirilmezken harika bir gevrek kabukla sonuçlanır.
Pizzanızı hazırlarken, hem üstünün hem de tabanını homojen bir şekilde pişmiş olmasına dikkat edin. Eğer pizza hamurunun kalınlığından bahsedecek olursak, malzemelerin konulduğu orta bölüm mümkün olduğunca ince, kenarlar ise kalın olmalıdır.
Pizza hamuru için:
1su bardağıılık süt. 1/2tatlı kaşığıkuru maya. 1/2tatlı kaşığıtoz şeker. 1çay kaşığıtuz.
Sakın fazla yoğurmayın, hamur pamuk yastığı gibi kalmalı. Aynı zamanda unlayarak tezgaha yapışmamasını sağlayın. Yaptığınız yuvarlağı tekrar kaba koyup ağzını streç filmle kapatın ve yaklaşık 40 dakika dinlenmeye bırakın.
Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Sadece Alt Pişirme: Altı Çıtır, Üstü Yumuşak
Çıtır çıtır pizza hamuru için hazırladığınız pizzayı bir de bu programda pişirmeyi deneyin, pişman olmayacağınıza eminiz! Eğer pizzayı fansız programda pişirirseniz her tarafı aynı anda pişeceğinden üzerindeki malzemeler daha hızlı pişip yanabilir.
Pizza Tarifi (Ev Yapımı) İçin Malzemeler
Hamuru için: 6 kahve fincanı un. 2 fincan yoğurt. 1 fincan sıvı yağ
Pizza hamurunun içindeki malzemeleri özetlemek gerekirse şöyledir: un, maya, tuz, şeker, zeytinyağı ve su. Ev yapımı pizza malzemeleri arasında temel olarak bu malzemeler sayılabilir.
Pizzada kullanılan kaşar peyniri eridikten sonra daha hızlı şekilde donar ve katılaşır. Bunun aksine mozzarella peyniri akışkan kıvamını daha uzun süre korumaktadır. Sonu itibariyle hem tadı hem de kıvamı göz önüne alındığında pizzalarda kaşar yerine mozzarella peyniri kullanılmalıdır.
Sosunuz hazırdır. Pizza hamurlarının üzerine hazırladığınız sostan sürün. Sos sürdüğünüz hamurun üzerlerine de küçük küçük doğranmış biberleri, sucuğu, ortasında yumurta kırmak için boş kalacak şekilde yerleştirin. Yumurtayı bu boşlukların içine dikkatlice kırın.
Domates sosunu bir kepçe yardımıyla pizzanın orta kısmından başlayarak kenarlara doğru yayın. Kenar kısımlarında yaklaşık bir parmak kalınlığında pay bırakın. Rendelenmiş mozzarella peynirini veya dil peynirini pizzaların üzerine eşit olarak dağıtın.
Fırın tepsimizi hiç yağlamadan hamuru direk tepsiye yayıyoruz. Üzerine istediğimiz malzemeleri ekleyip fırınlıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakikada pismiş oluyor. Dokusu kabarcıklı yumuşacık pofidik bir pizza olmuş oluyor.
Bu durumda sıcak ve nemli bir ortamda dinlendirebilirsiniz. Hamuru yoğurmak: Hamur düzgün bir şekilde yoğrulmazsa, içindeki maya eşit derecede dağılmaz. Hamuru çok fazla yoğurmak ise sertleşmesine neden olur ve hamur kabarmaz. Hamur elastik ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun, ardından dinlenmeye bırakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri