İtalyan Pizza Baharat Karışımı, soğan granül, sarımsak granül, tuz, kurutulmuş maydanoz, pul biber, kurutulmuş fesleğen, kereviz, kekik, şeker, tatlı kırmızı biber, mercanköşk, karabiber, nane, öğütülmüş karabiber ve sumak gibi farklı baharat barındırıyor.
Pizzaya kekik konur mu? pizza sosunda kekik kullanılır ve olmazsa olmaz, fesleğen margarita ve türevlerinde kullanılır tazesi makbuldür.
Ortalama 1 kase sos için 5 adet domates, damak zevkinize bağlı olarak birkaç dal kekik, fesleğen, 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker yeterli olacaktır. Şeker koyduğumuza göre en son sahneye tuzu da alıyor, güzelce karıştırın.
İlgili 19 soru bulundu
Not: Sos için ev salçası da ilave ettim ya da hazır satılan domates soslarından da kullanabilirsiniz. Sarımsak tozu da ayrı bir lezzet katacaktır.
Mayalanan hamurun havası alınır ve tekrar yoğrulur. Tereyağı ile yağlanan tepsiye pizza hamuru yerleştirilir. Sosu her yerine sürülür. Biraz kaşar peyniri serpiştirilir.
Pizza yapımında en çok kullanılan malzemeler kaşar peyniri, mozzarella peyniri, kırmızı biber, domates, mantar, siyah zeytin, sosis, sucuk, tane mısır ve kekiktir. İsteğe göre sarı biber, brokoli, karnabahar gibi sebzeler veya tavuk ve kuşbaşı et çeşitleri de eklenebilir.
Bir tencereye yağı koyup ısındıktan sonra sarımsakları ekleyip 30 saniye civarı soteleyin. Domates salçasını ekleyip 1 2 dakika karıştırarak pişirin. Rondodan geçirdiğiniz veya rendelediğiniz domatesleri ve diğer tüm malzemeleri ekleyip 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
Pişen pizzanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konulur. Kaşarlar eriyen kadar pişirilir. Afiyet olsun.
İsmini Amerika'nın genelde Louisiana bölgesinde yaşayan bir etnik grubun isminden alır. Kajun baharatı, köriye oldukça benzer. İçinde bulunan baharatlar, kırmızı biber (acı olmayan), sarımsak tozu, kırmızı biber (acı), soğan tozu, beyaz biber, karabiber, mercanköşk, zerdeçal, kekiktir.
Sadece Alt Pişirme: Altı Çıtır, Üstü Yumuşak
Çıtır çıtır pizza hamuru için hazırladığınız pizzayı bir de bu programda pişirmeyi deneyin, pişman olmayacağınıza eminiz! Eğer pizzayı fansız programda pişirirseniz her tarafı aynı anda pişeceğinden üzerindeki malzemeler daha hızlı pişip yanabilir.
Pizza Hamuru+Mozzarella Peyniri+Rokfor Peyniri+Parmesan Peyniri+Mascarpone Peyniri. Pizza hamurunuzu açın ve sırasıyla önce mascarpone peynirini daha sonra mozzarella, rokfor ve parmesan peynirini ekleyin.
Soslar: En sevilen sos şüphesiz ketçap ve mayonezdir. Fakat hardal, acı sos, sarımsaklı sos ve dereotlu sarımsaklı yoğurtlu sos da tercih edilebilir. Sağlıklı bir sos çeşidi de rendelenmiş pancarlı sarımsaklı yoğurtlu sostur. Tatlı: Pizzanın yanına tatlı olarak çeşitli sufleler yakışmaktadır.
Pizzanın olmazsa olması, özellikle de margarita pizza için taze domatesli pizza sosudur. Ama evde yapılmış, tazecik domates sosu yerine salça ya da ketçap kullanırsanız o lezzeti asla yakalayamazsanız. Tarla domatesleriyle yaptığım nefis domatesli pizza sosu lezzetiyle, emeklerinizin karşılığını kat kat verecek.
Yaklaşık 1 saat bekletelim. Bu arada sosu hazırlayalım. Sos için bir tencereye bütün sos malzemelerini alın karıştırın ve 15 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım. Pişen pizza sosu bir kasenin içine zeytinyağını, kekik, pul biberi ve sarımsağı karıştıralım ve kenara alalım.
Pizza Tarifi (Ev Yapımı) İçin Malzemeler
Hamuru için: 6 kahve fincanı un. 2 fincan yoğurt. 1 fincan sıvı yağ
“Gerçek pizzanın kalitesi margaritadan anlaşılır. Çok kaliteli buğdaydan elde edilmiş un, asla ince olmayan, doğru ısıda pişirilmiş bir hamur; çok lezzetli domates, kekik, kaliteli zeytinyağından sos ve iyi bir mozzarella peyniri.
Bu nedenle, pizza tariflerinde kullanılan peynirler uzama özelliğine sahip yapıda olmalıdır. Kaşar peyniri, dil peyniri, mozerella peyniri, çedar peyniri, civil peyniri ya da çeçil peyniri gibi uzama özelliği yüksek peynirler bu nedenle pizza tariflerinde sıklıkla tercih edilmektedir.
Buğday unu çeşitlerinden biri olan pizza unu, pizza yapmak için hazırlanmış ideal bir undur. Pizza hamurunun pürüzsüz ve elastik olmasını sağlar. Pizzanın içerisinde kendine has bir şekilde koku ve lezzeti sağlamaktadır. Hamuru için kullanılan un normal ekmek yapımı için kullanılan undan daha fazla proteine sahiptir.
Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri