Kestane kokusu gelmeden ve iyice közlenmeden çevirmeyin. Bir yüzü közlenince diğer yüzünü de hızlı ateşte közleyin. Közleme işi bittikten sonra kestaneleri soğutmadan elinizin değeceği sıcaklıkta soyun.
Kestaneler haşlandıktan sonra kaynayan suyunun bir kenarda biraz ılınmasını bekleyin ve suyunu kesinlikle süzmeyin. Ilık suyun içindeki kestaneleri tek tek soymak için bir bıçağın ucuyla açılan kısımlarından kabuklarını kolayca soyabilirsiniz.
Kestanelerinizi suda da pişirebilirsiniz. Bu yöntemle kestanelerin kurumasını da engellemiş olacaksınız. Kestane suda pişirilmeyecekse mutlaka iki saat kadar suda bekletilmelidir.
Kabukları bıçakla çizin. Sonra sıcak suyla dolu bir kabın içinde bir süre bekletin. Ardından 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Hem kabukları rahat soyulacak hem de çıtır çıtır kestane kebap yapmış olacaksınız.
İlgili 28 soru bulundu
çok sıcakken el yaktığı için soyulamayan kestane bir süre beklersek de soğuduğu için soyulmaz. kalın kabuğun altındaki ince kabuk kestaneye iyice yapışır.
Kabuğunu çizdiğiniz kestaneleri önceden tuzlu suda bekletirseniz kabukları daha kolay soyulacaktır.
Suda Bekletin
Kestanelerin üzerini kestikten sonra eğer ki haşlayarak pişirmeyi düşünmüyorsanız su dolu bir kap içerisine atın ve çizik kestaneleri yaklaşık 2 saat kadar su içinde bekletin. Bu yöntem, kestanelerin daha yumuşak bir şekilde pişmesine yardım edecek, daha keyifle tüketmenizi sağlayacaktır.
Kestane de tencerede yapılabilir. Öncelikle kestaneler yıkanır, şişkin kısımlarına çizik atarak 20 dakika suda bekletilir.
Bunun için öncelikle alüminyum folyoya kestaneleri sarmanız gerekiyor. Ardından buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzlukta tutabilirsiniz. Bu şekilde kestaneleri yaklaşık olarak 2 ay boyunca sağlıklı şekilde tutmanız mümkün.
Suyun içine atın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Vaktiniz yoksa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın. Kestaneleri daha fazla haşlarsanız formları ve lezzetleri bozulur.
Yarım kilo kestaneyi bıçak yardımı ile ortadan boylu boyunca çizin. Daha sonra orta boy derin bir tencere içine koyun. Üzerlerine çıkacak kadar su ve 2 adet kesme şeker ekleyin. 20-25 dakika haşlamaya bırakın. Kestanelerin kabukları kesik atılan yerden ayrılmaya başladığı zaman haşlanmış demektir.
Kış aylarında yoğun ilgi gören kestaneye karşı uyarı geldi. Özellikle Çin kestanesinin kalitesiz ve sağlıksız olduğu belirtilirken, "Tadı yok gibidir. Pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur" denildi.
Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar haşlayın. Suyun içinde tam olarak haşlandıklarını düşündüğünüz anda kestaneleri süzdürün. Fazla sularını süzdükten sonra oda sıcaklığında birkaç dakika dinlendirdikten sonra tüketin.
İçi yumuşak, kabukları kolay soyulan kestaneler elde etmek için suda bekletilmiş, yıkanmış, kesikleri atılmış kestaneler üzerine delikler açılmış fırın torbasına yerleştirdikten sonra önceden 200 dereceye ayarlanmış ve ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir.
Kestanelerin enine uzun çizikler atın. İyice yıkadıktan sonra kurulamadan tavaya dizin. Tava ısındığında altını kısın ve tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte kestaneleri 10 dakika pişirin.
Kestane kebap, kış aylarında tercih edilen keyifle tüketilen yiyecekler arasındadır. Ancak kestane çok sıcak tüketildiğinde kan şekerini hızla yükseltip hızla düşürür. Kısa sürede tekrar acıkmamak için kestaneyi hafif soğuduktan sonra bir bardak sütlü kahve ile tüketin.
Kestane çiğ tüketildiğinde sindirim sorunlarına neden olabilecek bazı aktif maddeler içermektedir. Hazımsızlık veya gastrit gibi bağırsak sorunlarına neden olabilir. Kestanenin pişirilerek yenmesi gerekmektedir.
Kestane pişirmek için fırını 190 dereceye getirmek lazımdır. Derecesini ayarladığınız fırın ısınınca kestaneleri koyabilirsiniz. Kestaneleri fırına koymadan önce çizmeyi unutmayın. Fırına giren kestaneleri ortalama 20 dakika pişirmeniz yeterlidir.
Kestaneleri çizdikten sonra 1 saat tuzlu suda beklettikten sonra fırında pişirdiğimizde çok kolay ayrılıyormuş kabuklar.
Tavada kestane pişirmek için gerekli olan süre yaklaşık 20 ile 25 dakika aralığındadır. Sobada kestane pişirme süresi ise 30 dakika aralığındadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise kestanelerin pişirme öncesinde suda yıkanmasıdır.
(Etli kısımları çizmemeye özen gösterin.) Kestanelerinizi yıkayıp su dolu bir kaba aktarın ve 1 saat kadar bekletin. Arzu ederseniz bu suya tuz ilave edebilirsiniz. 1 saatin sonunda sudan alıp kuruladığınız kestaneleri fırın tepsisine dizin.
Kestane magnezyum, fosfor ve kalsiyum içeriği bakımından zengin bir mineral kaynağı olarak bilinir. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik ve dişlerin gelişimini destekler. Kestane aynı zamanda zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu sayede normal kan basıncının korunmasına katkıda bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri