Hem kısa süre içinde tedavi ederken hem de acı ve ağrı hissi vermez. Metal teller sıkıldığından dolayı dişlerde acı meydana gelebilir. Fakat şeffaf plak takılıp çıkartılabilir bir yapıya sahip olduğundan dolayı herhangi bir rahatsızlık vermez. Görünmez bir yapısı vardır.
Şeffaf plak tedavisinde ilk zamanlarda plağın ağız içerisinde yarattığı baskıya bağlı bir miktar ağrı gözlenmesi normal durumdur. Bu durumlarda hekiminizin size tavsiye ettiği ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz.
Şeffaf plaklar ile tedavi geleneksel braketleme yöntemlerine göre daha konforludur, ağız içinde herhangi bir tel veya metal parçası olmadığı için batma ve yara oluşumu olmaz, tedavi geleneksel tel tedavisine göre daha ağrısızdır. Konuşmaya olumsuz bir etkisi yoktur, sunumlarda toplantılarda çıkartmaya gerek kalmaz.
İlk plak en zoru olmakla beraber, yeni plaklara geçildiği zaman 1-2 saat kuvvet hissediliyor ancak sonra geçiyor. (ipucu olarak vermek gerekirse, hastalar bu kuvvetten mutlu oluyorlar çünkü tedavinin işlediğini bu kuvveti hissettikleri zaman daha fazla anladıklarını belirtiyorlar.)
Muayene sonucu hastaya 10-30 set plak öngörülebilir. Diş hekiminin plakları 1-2 hafta gibi uygun gördüğü sürelerde 22 saat periyotlarda takmak tedaviyi başarılı olarak sonuçlandırır. Bu nedenle plakları yeterli sürede ağızda tutmak ve verilen tarihlerde yeniden ölçü alınması için hekim kontrolünü aksatmamak gerekir.
İlgili 24 soru bulundu
2023 yılında şeffaf plak fiyatları 12.000 TL ile 20.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir.
İlk kez dişlere plak geçtiği oluşan bu ağrı tamamen normal kabul edilir. Belirli bir zaman sonra dişler zaten bu plaklara uyum sağlayacağı için gittikçe hafifleyen bir acı yaşarsınız. BU acı metal diş tellerine kıyasla çok daha azdır ve geçicidir. Şeffaf plak tedavisi konforludur.
Genel olarak, şeffaf plak tedavisi geleneksel diş teli tedavisine kıyasla daha pahalı olabilir. Diş teli tedavisinin maliyeti, kullanılan braket türüne (metal, seramik, lingual vb.), tedavi süresine, hekimin deneyimine ve kliniğin konumuna bağlı olarak değişebilir.
Diş teli taktırmak yerine Şeffaf Plak tercih edilmesinin en büyük sebepleri arasında dışarıdan bakıldığında kesinlikle fark edilememesi gelmektedir. Tedaviniz şeffaf plaklar kullanılarak yapılır. İkinci bir unsur ise tedavi süresince hiçbir acı, ağrı ya da sızı ile karşılaşmazsınız.
Günde Kaç Saat Takılmalı? Şeffaf plaklar, ağızda rahatsızlık vermeyen ve en kolay tedavi yöntemlerindendir. Takılıp çıkabilen bir yapısı olduğundan dolayı yemek yerken ve diş fırçalarken çıkartılabilir. Gün içinde ortalama 20-22 saat bu plakları takmak yeterli olacaktır.
Invisalign tedavisi daha uzun aralıklı ve daha kısa kontroller gerektirdiği için randevulara vakit ayırmakta zorlanan hastalar için kolaylık sağlar. Diş teli tedavisi ise, daha büyük kapanış sorunları, geniş boşluklar ve büyük kök hareketleri gerektiren durumlarda tercih edilmektedir.
Öğr. Üyesi Cansın Çelebi, “Diş sıkma ve gıcırdatma tedavisi için kullanılan gece plağının hijyenine dikkat edilmediği taktirde ağız kokusu ve uzun dönemde diş çürükleri ve diş eti iltihapları gelişebilir.” ifadelerini kullandı.
Yeme-içme kuralı yoktur. Plakları çıkarıp kutusuna koyup, istediğinizi istediğiniz şeklide yiyebilirsiniz. Olası tel batması braket değmesi gibi hassasiyet veya yaralar oluşması mümkün değildir. Tedavi planlamasının son aşamasını yani tedavi sonunu üç boyutlu olarak görebilir ve onaylayabilirsiniz.
Ağzımızda doğal olarak; mikrobiyal dental plak; adı verilen dişleri ve dişetletini kaplayan bakteri tabakası (bakteri plağı) bulunur . Bakteri plağı, her gün yeterli ağız bakımı yapılıp temizlenmezse birikebilir. Uzun süre biriken plak içerisindeki bakteriler, kötü koku oluşmasına neden olabilir.
Şeffaf plak tedavisinde normal şartlarda yaş sınırlaması bulunmasa bile bu tedavi herkese uygun değildir. Hastaların diş eti dokularının sağlıklı olması bu tedavinin uygulanması için oldukça önemlidir. Eğer dişlerde çürük varsa ya da diş etleri sağlıklı değilse bu tedavi uygulanamaz.
Şeffaf plaklar, yeme içme konusunda sizi herhangi bir şekilde kısıtlamaz. Şeffaf plaklarınızı çıkardığınızda dilediğiniz yiyeceği tüketebilirsiniz. Yemeğinizin ardından diş temizliğinize dikkat etmeniz son derece önemlidir.
Diş teli plak kullanım süresi, kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Ortodontik tedavilerden sonra ilk 6 ay oldukça önemlidir. Bu süre içerisinde şeffaf plaklarınızı bütün gün takmanız gerekebilir. 6 ay bittikten sonra ise pekiştirme apareyi plağınızı yalnızca geceleri takabilirsiniz.
Devlet Hastanesinde Gece Plağı Tedavisi Uygulanıyor mu? Devlet hastanelerinin ağız ve diş sağlığı polikliniklerinde gece plağı tedavisi ücretsiz olarak yapılabilmektedir. Diş plağı tedavisi doğru şekilde yapılmazsa kalıcı çene problemlerine sebep olabilmektedir.
Şeffaf Plak Günde Kaç Saat Takılmalı? Telsiz diş düzeltme tedavisinde önemli olan hastanın plakları gereken sürede (günde 18 saat) ve düzenli olarak takmasıdır. Bu koşul sağlandığı takdirde, düzenli kontrol sayısı ve toplam tedavi süresi geleneksel diş teli tedavisine göre daha az olabilmektedir.
Tedavinin etkili ilerlemesi için şeffaf plağın dişlere tam olarak oturması ve sarması gerekmektedir. Eğer plak dişlere tam oturmuyor ve uyumsuzsa, tekrar ölçü alınıp yeniden plak üretilmesi gerekebilir. Yeniden üretilen plaklarla tedavi kaldığı yerden devam etmektedir.
Sigara kullanımı şeffaf plakları sarartır mı? Eğer çok içiyorsanız belli bir zamandan sonra sigara içmeyen bir kişiye göre şeffaf plaklarınız da sararma olacaktır. Fakat invisalign plaklarınızı 15 günde bir değiştireceğiniz için bu sararma aşırı olmayacaktır.
Şeffaf plak tedavisi konuşmayı etkiler mi? Plak tedavisinin ilk başlarında 1- 2 haftalık alışma süresi içerisinde konuşmada minimum bir farklılık görülebilir.
Şeffaf plaklarla ortodonti tedavisinde belirli bir yaş sınırlaması yoktur.
Çocuklar için tedavi yaşı kaçtır? 7 yaş civarı çocuklarda şeffaf plak tedavisine başlanabilir. Bu tedavi invisalign first diye adlandırılmaktadır. Üst 6 yaş dişlerinin çıkmış olması gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri