BIOS'a girin. Boot menüsünden kullanmış olduğunuz sabit diski 1. sıraya alın. UEFI kurulumlarda Windows Boot manager seçilmeli artık, disk değil. Açılışta F11 tuşuna basarsanız bu önünüzdeki boot menüsü gelir karşınıza...
No Bootable Device hatasının giderilmesi için öncelikle bilgisayarın kapatılması gerekir. Ardından bilgisayar tekrar açılır ve BIOS ekranı gelene kadar bilgisayarın F2 tuşuna basılır. BIOS ekranı açıldığında boot kısmına gidilir. Burada Harddiskin görünür olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir.
Böyle bir sorun ile karşılaşılması durumunda bilgisayara bağlı bulunan USB veya USB ile bağlanan aygıtların çıkarılması ardından bilgisayarın tekrar açılması gerekir. Çünkü BIOS önceliği bu aygıtlara veriyor olabilmektedir.
Bilgisayarlardaki işletim sistemlerinin kurulu olduğu bölümler birincil bölümdür. Bir bilgisayarın işletim sistemi ön yükleme başarısı için etkin bir şekilde ayarlanması gerekir. Eğer etkin olarak ayarlanmazsa, yani etkin değil olarak ayarlanır ise no bootable device hatası oluşur.
İlgili 17 soru bulundu
Windows 10 boot menü seçenekleri, karşı karşıya kalınan bazı sorunları gidermek için kullanılır. Bu menü üzerinden sistemi geri yükleyebilir, önceki sürüme geri dönebilir ve daha pek çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
2. Bir İşlev Tuşu veya Novo Düğmesi kullanarak Önyükleme Menüsünden Önyükleme aygıtını seçin. Önyüklenebilir bir USB diski ( USB Stick) takın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
Dell bilgisayar İşletim Sistemine önyükleme yapmıyorsa, BIOS güncelleştirmesi F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsü kullanılarak başlatabilirsiniz. 2012'den sonra üretilen Dell bilgisayarların çoğunda bu işlev mevcuttur ve bilgisayarı F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünden başlatarak bunu doğrulayabilirsiniz.
Günümüzün vazgeçilmez aletleri olan bilgisayar ve telefonlarda bazı durumlarda sistemsel ya da kullanıcıya bağlı hatalar doğabilmektedir. Bu hataların giderilmesi için ise, kullanıcılar bilgisayar ve telefonları yeniden başlatma işlemi yani reboot işlemi yolu izlenmektedir.
Bütün bilgisayar kullanıcılarının bir noktada kullanması gereken bir kavram olan reboot, en basit tabiri ile bilgisayarın yeniden başlatılması anlamına gelmektedir. Bu işlem Windows kullanıcıları için başlat menüsünden kolay bir şekilde yapılabilmektedir.
Windows'u başlatırken "Bootmgr eksik Yeniden başlat: Ctrl+Alt+Del" hatası Bu hata, önyükleme kesiminin bozuk veya eksik olduğunu gösterir.
Bilgisayarınız başlatıldığında yalnızca üretici tarafından güvenilen yazılımların çalışmasını sağlar. Bu özellik, işletim sistemi ile BIOS arasında yeni bir arabirim yaratır ve etkinleştirildiğinde, bilgisayar için kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı güvenlik duvarı görevi görür.
Bilgisayar biliminde önyükleme olarak bilinen bu işlem, bir donanım veya bir yazılım komutu ile elektrik verilen bilgisayarı başlatma işlemidir. Açıldıktan sonra, bir bilgisayarın merkezî işlem biriminin ana belleğinde yazılım yoktur, bu nedenle bazı işlemlerin yürütülebilmesi için yazılımı belleğe yüklemesi gerekir.
Bilgisayar biliminde önyükleme (İngilizce: booting), bir donanım veya bir yazılım komutu ile elektrik verilen bilgisayarı başlatma işlemidir.
Başlat'a tıklayın, Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve ardından Not Defteri'ne tıklayın. Dosya menüsünde, Aç'a tıklayın. Konum kutusunda sistem bölümüne tıklayın, Dosya türü kutusunda Tüm Dosyalar'a tıklayın, Boot.ini dosyasını bulun ve tıklayın ve ardından Aç'a tıklayın.
Bilgisayarın temel donanımlarının yüklenmesini ve işletim sistemini önyükleme işine yarıyor. Bilgisayarınızı başlattığınızda BIOS, ana karta takılı olan ekipmanların gücünü ve performansını kontrol ediyor, RAM testini yapıyor, sabit sürücüleri tanıtıp onlara bağlanmasını sağlıyor.
Windows Önyükleme Yöneticisini açmak için başlatma sırasında Lenovo logosunda F12 veya (Fn+F12) tuşlarına hızla ve art arda basın. Listeden önyükleme aygıtını seçin. Bu tek seferlik bir seçenektir. Not : Önyükleme aygıtı BIOS devre dışı bırakılmışsa, bu yöntem kullanılarak önyükleme aygıtı seçilemez.
PC'yi kapatın. Bilgisayarı açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşlarına basın.
Bir bilgisayarın çalışması için en önemli parçalardan biridir. Bilgisayarlarda yüklüdür ve cihaza format atılsa bile bir yere gitmez. Tüm marka ve modellerde BIOS menüsüne ulaşma tuşu farklıdır. Asus marka bilgisayarlarda da F2 tuşu ile BIOS'a ulaşılabilir.
Laptop BIOS Ekranı Açılışı
Bazı bilgisayarlarda F2 tuşuna basılı tuttuktan sonra, bilgisayarın güç tuşuna basılır. Daha sonrasında bilgisayar açılırken direk BIOS ekranına giriş yapılabilir. Böylece bilgisayar açılırken hızlıca BIOS'a giriş yapılır ve oradan ayarlamalar yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri