Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve polislik kadrosunda çalışan kişiler PÖH olmak için başvuru yapabilmektedir. Ancak her iki grup adaydan da başvuru için bazı şartları sağlaması beklenmektedir. Bu kapsamda PÖH adaylarında aranan ilk şart yaş sınırıdır.
Polislik kadrosunda görev alan kişiler her alan kişiler ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri PÖH olmak için başvuru yapabiliyor.
Lise mezunu olanlar da Polis Özel Harekat için başvurulara katılabilir. Meslek için gereken şartları taşıyor olmanız gerekiyor. PÖH eğitimi ise silah eğitimi, soğukkanlı davranabilme, dövüş eğitimi, bomba eğitimi, rehine kurtarma, keskin nişancılık gibi çok fazla görevi kapsıyor.
Eğitim kriterlerine bakıldığında adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir. Ayrıca PÖH adaylarının başvuru tarihinden en az 3 yıl önce olması gerekmektedir. Polis Özel Harekat olmak için kişinin boy ve kilo endeksine uyuyor olması gerekmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Buda gösteriyor ki 167 cm aşağısında boy uzunluğuna sahip erkekler okullara kabul edilmeyecektir. Kilo için ise belli bir alt sınır koşulmamakla birlikte beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması yeterlidir.
Öncelikle YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'a girmeniz gerekir ve TYT puan türünden en az 260,00 puan almanız gerekmektedir.
İşte detaylar... Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir.
PMYO'larda 2 yıllık eğitim verilirken POMEM'lerde ise, en az 4 ay eğitim verilir. PMYO'lara en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilir. Fakat POMEM'lere başvuru sayısının %20'sini geçmemek üzere ön lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilir. PMYO'lara başvuru yapabilmek için TYT esas alınır.
PÖH olabilmek için adaylar için belirlenen yaş sınırı 28'dir. PÖH olarak görev yapabilmek için boy ve kilo şartları ise; erkeklerde 1.67, kadınlarda ise 1.62 cm ve üzerinde olması gerekir.
Bu kapsamda ise, PÖH adaylarında aranan ilk şart ise, yaş sınırıdır. Bu şarta göre de polis adaylarının 28 yaşından gün almamış olması gerekir. Adayların silah taşıma engelinin de bulunmaması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir.
Polis Haber'in Gönderisi
Çay dört özelliğinden dolayı kutsal bir sıvıdır. eşitlenmenin sembolüdür aynı zamanda. günün her saati içilebilen tek içecektir. malumunuzdur.
JÖH olabilmek için Jandarma Genel Komutanlığı'nda çalışıyor olmak gereklidir. Bu durumda erkekler; askerlik bitimine minimum 180 gün kaldığında JÖH için başvuru yapabilir. Kadınlar; astsubay ve subay alımlarına istedikleri zaman başvuru yapabilirler. Daha sonra Jandarma bünyesinde görev yapmaya başlarlar.
PMYO' dan mezun olan öğrenciler Emniyet Teşkilatının çeşitli kadrolarına polis adayı olarak atanırlar. Türkiye'nin farklı şehirlerinde 5 adet Polis Meslek Yüksekokulu bulunur.
PMYO mezunu hangi rütbeyle mezun olunur? Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezunları, Polis Memuru rütbesiyle mezun olurlar. PMYO'dan mezun olan bir kişi, ilk olarak Polis Memuru olarak göreve başlar. Daha sonra hizmet süresi, performansı ve alacağı ek eğitimlerle birlikte rütbesi yükselebilir.
Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler. İlgili yönetmelik gereği yapılan sınavda başarılı olduktan sonra eğitim sonrası Komiser Yardımcısı rütbesine nisbedilirler.
(1) Öğrencilere, harp okullarında bulunan askeri öğrencilerin sınıflarına göre almış oldukları miktarda harçlık ödenir. (2) PMYO'da öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın; a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir.
(2) Harçlıklar her aybaşında (ayın 15'inde) peşin olarak PAEM'de okuyan öğrencilere Başkanlıkça, POMEM ve PMYO'da okuyan öğrencilere ise bağlı bulundukları Müdürlüklerce ödenir. (3) Sınıfını geçen öğrenciler sınıf geçme listelerinin ilanını takip eden aydan itibaren üst sınıfın harçlığını alırlar.
a) Resmi tatil izni: Cumartesi, Pazar ve diğer resmi tatillerde gündüz verilen izindir. Görevli ve hafta sonu cezası almış olanlar hariç bütün öğrenciler izinli sayılır. Evci izni almamış olan öğrenciler akşam emredilen saatte yüksekokula dönerler. b) Yarıyıl izni: İki dönem arasında verilen iki haftalık izindir.
Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak eğitim veren bir polislik kurumdur. Burada adaylar, polis memuru olmak için eğitim alırlar. PMYO'nun eğitim süresi 2 yıldır.
PMYO giriş puanı nasıl hesaplanır? Adayın TYT ham puanının % 25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25'i ve mülakat sınavı puanının % 50'sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; TYT'de, mülakatta ve fiziki yeterlilikteki puanının yüksekliği esas alınır.
1991'de Polis Akademisinin bünyesinde Fakülte ve Yüksekokullar (FYO) adlı bir yapılaşma olmuş, öğrenciler resmen FYO'ya alınmaya başlanmıştır. 2001'deki yeni bir yapılanmanın ardından Polis Akademisinin 4 yıllık lisans eğitimi işlevi, Güvenlik Bilimleri Fakültesine devredildi.
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır.
TYT puanı ile polisliği hedefleyen adaylardan sayısalı iyi olanlar için ne sayıları şöyle: Türkçe 10 net, Sosyal 8 net; Matematik 10 net ve Fen Bilimleri 7 net olursa TYT ham puanı: 250 olmaktadır. Bu puan ile PMYO puan şartını sağlamış oluyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri