a) Resmi tatil izni: Cumartesi, Pazar ve diğer resmi tatillerde gündüz verilen izindir. Görevli ve hafta sonu cezası almış olanlar hariç bütün öğrenciler izinli sayılır. Evci izni almamış olan öğrenciler akşam emredilen saatte yüksekokula dönerler.
f) Hafta Sonu İzni: Evci olmayan öğrencilere, mazeretlerinden dolayı POMEM Müdürlüğü tarafından uygun görülen hallerde, hafta sonu için iki (2) güne kadar verilen izindir.
f) Mazeret İzni: Öğrencilerin mazeretlerinden dolayı geçerli belgeye veya inandırıcı bilgiye dayanarak POMEM Müdürlüğü tarafından eğitim-öğretim süresince en fazla on güne kadar verilen izindir.
Daimi evci izni: Öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü fakültenin il sınırları dahilinde anne, babasının veya eşinin ikamet ettiği belirlenenlere, eğitim-öğretim yılı boyunca anne, babasıyla veya eşiyle sürekli kalması için verilen izni ifade eder.
Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
İlgili 15 soru bulundu
MADDE 11 – (1) Öğrencilere; resmi tatil, yarıyıl, evci, günübirlik, hafta sonu, mazeret ve hastalık izni olmak üzere yedi türlü izin verilir.
Karma eğitim özellikle bayan adaylar tarafından çok sorulan sorulardan biri. PMYO ve POMEM'lerde karma yani kadın ve erkek birlikte eğitim veren okullar mevcuttur.
Emniyet Müdürlüğü, hafta sonu hizmet vermemektedir.
POlise hergün tatil. Yıllık izin sayısı mesleğe başlanınca ilk 5 sene 20 gün sonra 30 gün ömür boyu bu 20 ve 30 gün harici tatil yok 12-12 12-24 12-36 olarak çalışılır hafta sonu bayram seyran kar tatili yarı yıl tatili 3 ay tatili resmi tatiller gibi tatil günleri yok.
Polis Meslek Yüksekokulları
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.
MADDE 6- (1) (Değişik: 1/11/2017 Bakan Onayı) Öğrenciler, okulda öğrenime başladıkları tarihi takip eden aybaşından (ayın 15'i) itibaren harçlık almaya hak kazanırlar.
(1) Öğrencilere, harp okullarında bulunan askeri öğrencilerin sınıflarına göre almış oldukları miktarda harçlık ödenir. (2) PMYO'da öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın; a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir.
MADDE 8- (1) PMYO öğrencileri ile PAEM Müdürlüğünde eğitim gören Türk öğrenciler, Başkanlığın teklif ettiği ve Genel Müdürlüğün uygun gördüğü İl/İlçe Emniyet Müdürlüklerinde; yabancı uyruklu PAEM öğrencileri ise kendi ülke makamları uygun gördüğü takdirde ülkelerinde staj eğitimine tabi tutulabilirler.
C: PMYO hakkında ufak bi soru :)
Hafta sonu sabah 9 akşam 7 arası izin var.
Polis Akademisi öğrencileri parasız yatılı şekilde öğrenim görürler. Sen de burada eğitim görmeye hak kazanırsan, öğrenim sürecinde üniformalı olarak eğitim görürsün. Beslenme, barınma ve sağlık giderleri devlet tarafından karşılanır. PMYO'da eğitim-öğretim 2 yıl sürelidir.
Emniyet teşkilatında en iyi mesai olarak bilinen çalışma düzeni 12-24 sistemi. 12 saat çalışma 24 saat dinlenme şeklindeki bu sistemde polis memuru hafta izni kullanmıyor ve haftada 60 saat çalışıyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla emniyet personelinin moral ve motivasyonunun artırılması amacıyla hazırlanan genelge, 81 il emniyet müdürlüğüne gönderildi. Buna göre, personel, mazeret izninin bir gününü yetkili amirlerin izniyle evlilik yıldönümlerinde kullanabilecek.
Türkiye'de polis memurlarının maaşı, rütbe, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 2023 yılı itibariyle, Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan yeni bir polis memurunun maaşı 25.539 TL'dir.
EGM birimleri içerisinde özellikle pasaport, ehliyet gibi yapılacak işlemler için çalışma saati olarak 08.30-12.30 ile 13.30-17.00 arası hizmet alınmaktadır.
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun gereğince eğitim ve öğretim kurumlarında silah taşınmasına izin verilmediğinden, yükseköğretim kurumlarının güvenlikle ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarında silah bilgisi alanında verilen eğitimler sadece teorik olarak sürdürülmektedir.
Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) (Polis yetiştirir ve 6 ay eğitim verilir.) Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) (Polis yetiştirir ve 2 yıl eğitim verilir.)
Bu eğitim sonucunda başarılı olan öğrenciler PMYO'dan mezun olarak polis memuru olarak görevlerine atanmaktadır.
Ankara (Akyurt) İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır.
7) (Değişik:RG-14/12/2012-28497) Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Lisans programına alınacak öğrencilerin boyları en az erkeklerde 167 cm, bayanlarda 162 cm olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri