PNG, "Taşınabilir Ağ Grafiği" anlamındaki (Portable Network Graphics) 'in kısaltmasıdır ve kayıpsız sıkıştırarak görüntü saklamak için kullanılan bir saklama biçimidir.
Portable Network Graphic'in kısaltması olan PNG, bir raster görüntü dosyası türüdür. PNG'ler, grafikleri saydam veya yarı saydam arka planlarla işleyebildiğinden, özellikle web tasarımcıları arasında popüler bir dosya türüdür.
JPEG'ler, farklı sıkıştırma süreçleri nedeniyle PNG'lere göre daha az veri içerir ve bu nedenle genellikle daha küçüktür. JPEG'lerin aksine, PNG'ler saydam arka planları desteklediğinden grafik tasarımı için tercih edilir.
PNG görüntü dosyası, görüntüleri kayıpsız sıkıştırarak kaydeden bir dosya saklama şeklidir. Portable Network Graphics kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmasıdır. Türkçeye Taşınabilir Ağ Grafiği olarak çevrilir.
PNG dosya uzantısına sahip durumda olan bir dosya bir Taşınabilir Ağ Grafikleri dosyasıdır. PNG formatı kayıpsız sıkıştırmayı kullanmakta olup genelde GIF görüntü formatının yerine geçtiği kabul edilmektedir. Fakat, PNG dosyası, GIF'den farklı olarak, animasyonları desteklememektedir.
İlgili 23 soru bulundu
PNG dosyaları, daha büyük dosya boyutuna sahiptir ve görüntü kalitesini korur. JPG dosyaları ise, bir miktar kalite kaybına uğrasa da dosya boyutları çok daha küçüktür ve dosyalar çok yönlüdür. JPG, resimleri depolamak için varsayılan dosya biçimidir.
PNG dosyası nedir? PNG, Portable Network Graphics kavramının kısaltmasıdır. Bu dosya türü, web grafikleri ve logoların yanı sıra ayrıntılı, yüksek kontrastlı dijital fotoğraflar için de temel bir tasarım alanıdır. PNG'lerin temel avantajları arasında 16 milyon renk, saydamlık ve kayıpsız sıkıştırma desteği yer alır.
PNG, "Taşınabilir Ağ Grafiği" anlamındaki (Portable Network Graphics) 'in kısaltmasıdır ve kayıpsız sıkıştırarak görüntü saklamak için kullanılan bir saklama biçimidir. PNG biçiminde paletli ya da gerçek renkte görüntüler seçimlik bir saydamlık kanalıyla saklanabilir.
PNG, Taşınabilir Ağ Grafikleridir. Daha net ve şeffaf bir arka plana sahip bir görüntünün kayıpsız sıkıştırılmasıdır. Nispeten daha büyük boyuttadır. JPG ve PNG arasındaki fark, görüntüleri sıkıştırmak için kullandıkları algoritmadır.
Ayrıca, JPEG resim formatı gibi 16 milyon renge kadar da uyum sağlayabilir. PNG formatı genellikle logolar, grafikler, illüstrasyonlar, web grafikleri ve diğer yüksek kaliteli fotoğraflar için kullanılır. JPEG ve PNG arasındaki fark, PNG dosya formatının şeffaf arka planları destekleyebilmesidir.
Dosyaların boyutu önemli değil ve daha yoğun bir görüntü üzerine çalışıyorsanız PNG seçiminiz en doğru seçim olacaktır. GIF gibi PNG'de kayıpsız bir görüntü sunar bu nedenle sıkıştırmalarda veri kaybı yaşamazsınız. Ayrıntılı görseller için PNG seçimi idealdir, saydamlık desteği de en büyük avantajı.
JPG'ler ve JPEG'ler aynı dosya formatıdır. JPG ve JPEG, Joint Photographic Experts Group'un kısaltmasıdır ve her ikisi de raster görüntü dosyası türleridir. JPG'nin dört karakter yerine üç karakter uzunluğunda olmasının tek nedeni Windows'un ilk sürümlerinin dosya adları için üç harfli bir uzantı gerektirmesidir.
Portable Network Graphics, kısaca PNG, Türkçesi ile Taşınabilir Ağ Grafiği; görüntü saklama amacıyla kullanılan bir görsel dosya formatıdır. JPG ve JPEG dosya formatlarından sonra en çok kullanılan görüntü saklama biçimi olan PNG, diğer görsel dosya formatlarından farklı olarak pek çok avantaj da sunar.
ks. portable network graphics. ping diye okunur. gif'in kisitlamalarini asmak icin tasarlanmis gif'in aksine lisans sorunu olmayan bir formattir. gif'ten daha iyi kayipsiz sikistirma saglar ve muhtelif filtreleri, 24-bit grafikleri falan destekler.
PDF to PNG
Her çıktı PNG dosyası, orijinal PDF belgesinin bir sayfasına karşılık gelir. PDF formatı, ofis işlerinde fiili standart iken, PNG, Web tasarımı ve fotoğrafçılıkta yaygın olarak kullanılmaktadır. Her iki biçim için de yüksek talep nedeniyle, genellikle PDF PNG veya tam tersi şekilde dönüştürmemiz gerekir.
Raster ile vektör karşılaştırması.
PNG ile SVG arasındaki en temel fark, biri raster dosya türüyken diğerinin vektör tabanlı olmasıdır. PNG, raster (piksel tabanlı) görüntü formatıdır.
Portable Network Graphic (PNG) dosyası, kayıpsız sıkıştırma kullanan bir raster görüntüdür. Bu, PNG'lerin sıkıştırıldıklarında tüm orijinal dosya verilerini koruyabileceği ve böylece çok daha fazla görüntü ayrıntısı içerebileceği anlamına gelir. Ayrıca opaklığı ve saydamlığı da destekler.
Aynı zamanda Joint Photographic Experts Group (JPEG) sahneye çıktı ve grafik dosyalarını ortalama bir bilgisayarda çalışacak kadar sıkıştırmak üzere kendi standardını oluşturdu.
(Ekran görüntüsü, Resimler klasöründeki Ekran Görüntüleri klasörüne kaydedilir.)
Ekran yakalama görüntüsü (İngilizce: screenshot, [ˈskriːn.ʃɑt]; kısaltılmış haliyle ss), çeşitli programlar vasıtası ile ekranda o andaki görüntünün anlık fotoğrafının çekilmesidir. Görüntü yakalama film ve benzeri hareketli görüntülerden gerçekleştirilebilir.
Başlangıç düğmesini seçin, ekran alıntısı aracı yazın ve sonuçlardan Ekran Alıntısı Aracı'nı seçin. Statik görüntü alıntısı için Windows logo tuşu + Shift + S tuşlarına basın. Statik görüntü alıntısı için Print Screen (PrtSc) tuşuna basın.
Dilediğiniz düzenlemeleri gerçekleştirdikten sonra, düzenleyicinin sağ üst köşesindeki "Paylaş" seçeneğine ve ardından "İndir" seçeneğine tıklayın. Dosya türü olarak PNG'yi seçin. Artık resminizi indirip, yüksek kaliteli bir PNG dosyası olarak kaydedebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri