1. https://e-kurs.meb.gov.tr adresine giriş yapınız. Giriş yaptığınızda aşağıdaki ekran ile karşılaşacaksınız: 2. “Kurs İşlemleri” sekmesinde yer alan “Kurs Öğrenci İşlemleri” ekranına ulaşınız. 3. “Kurs Öğrenci İşlemleri” ekranından üst menüde yer alan “Kapat” sütununa ulaşınız.
Her türlü kursa devam zorunluluğu vardır. 1/5 oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez.
Tüm okul ve kurumlarımızın Kurs Kapatma Onayını imzalayarak 2 nüshasını Müdürlüğümüze getirmeleri gerekmektedir. DYK Kurs Kapatma Onayı Örneği ekte olup Kurs Açma Onayı üzerinde değişiklik yapılarak, kurs kapatma onayı hazırlanabilecektir.
4.Kurs onay işlemlerine düşen kursu kapatmak için kurs onay işlemlerinde İptal/Kapat yazan yere tıklayınca açılan penceredeki KURSU KAPAT kutucuğuna işaret koyunuz. Kursun kapatma tarihini ve Kapatma nedenin yazıp KAYDET dediğiniz de Kurs ilçe onayına düşer. Kapatma nedeni olarak “Yetersiz Kursiyer” yazabilirsiniz.
KURSLARA DEVAM ZORUNLUMUDUR? Kurslara kabul edilenler devam etmek zorundadırlar. Kurs süresinin 1/5´i kadar devamsızlık gösterenlerin kaydı silinir ve belgesi verilmez. Geç kalmayı alışkanlık haline getirenler hakkında devamsızlık işlemi yapılır.
İlgili 32 soru bulundu
Fakat bu durum olanların kurslara kabul edilmesi için en az 7 yeni kursiyerin kayıtlı olma şartı aranır. Madde 45) Eski yönetmelikte olduğu gibi bir kurs için en az 12 kişilik grubun oluşması gerekirken, kursun kapatılması veya ek onayla eğitime devam edebilmesi şartı 8 kişiden 7 kişiye düşürülmüştür.
İŞKUR İşbaşı Eğitim ve Mesleki Eğitim kurslarına giden kursiyerler iş gücüne katılmakla kalmıyor, aynı zamanda maaş da kazanıyor.
27 Ağustos - 2 Eylül 2022: Öğrenci başvurularının alınması. 3-4 Eylül 2022: Kurs sınıflarının oluşturulması. 5 Eylül 2022: Kursların başlaması. 9 Haziran 2023: Kursların tamamlanması.
E-Kurs + Kurs İşlemleri + Kurs Öğrenci İşlemlerine Kurs Kapatma butonu eklenmiştir. Kurs kapatma işlemleri sistem yapılabilecektir. 1. Okul Müdürü Rolünden E-Kurs + Kurs İşlemleri + Kurs Öğrenci İşlemlerine Kurs Kapatma butonuna tıklanır.
Kurstan istifa edilmez, kursun kapanması istenir. Okul idaresinin de üst makama yazması lazım. Gerekçe olarak uygun bir sebep göstermeniz faydalı olacaktır. Ayrıca kimseye angarya iş yaptırılamayacağı ile ilgili birkaç kanun maddesi vb. de yazmayı unutmazsanız çabuk kapatırlar.
Dyk'da hiç bir öğrenci gelmezse durum ne oluyor arkadaşlar? O kadar yolu boşuna mı gelmiş oluyoruz? Öğrenci gelmez ise ücret ödenmez.
Uzaktan eğitimle veya yüz yüze yapılan DYK'ların ücretleri bir sonraki ayın ilk haftası yatacak. DYK ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATAR? DYK ücretleri, her ayın 1'i ile 7'si arasında ek derslerle beraber yatar.
Yaz dönemi kurslarında hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir.
Kurslarda ne kadar devamsızlık hakkı vardır? Kurs süresinin %20'si kadar devamsızlık süresi vardır. (Örneğin 100 saatlik kurs için en fazla 20 saat devamsızlık yapılabilir.) Bu süreyi aşarsanız başarısız sayılırsınız ve belge alamazsınız.
Komisyon tarafından uygun bulunan kursiyerler birden fazla kursa katılabilir.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
DYK e-kurs öğrenci başvuruları 24-28 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak. Yayımlanan takvim içerisinde kurs tarihleri ise 4 Eylül 2023-7 Haziran 2024 olarak belirtildi. Kurslara katılmak isteyenler, "https://e-kurs.meb.gov.tr" internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvurabilecek.
DYK başvurusu https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilecek. Ücretsiz verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamında 6 ve 10. sınıflar da eğitim görebilecek.
E-kurs başvurusu yapan mezun öğrenciler ise e-devlet şifresini ve T.C. kimlik numarasını girmelidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra en fazla 6 ders seçecek şekilde tercih yapın. Ders seçme işlemi sırasında sadece bulunduğunuz ilçe sınırlarındaki kurs merkezlerine gidebileceğinizi de göz önünde bulundurun.
Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim görmekte olan öğrenciler için verilen ekstra eğitimleri nitelemektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları için herhangi bir ücret alınmadığı gibi dersler tamamen müfredata göre işlenmektedir.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
Madde 11: Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslarda görev alan öğretmen, emekli öğretmen, usta öğretici, kadrosuz sigortalı usta öğretici ve kadrosuz sigortalı ücretli öğretmenleri kapsamaktadır.
İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 438,55 TL, öğrenci(tam)* 438,55 TL, öğrenci(kıst)* 328,91 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 219,28 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 482,41 TL cep harçlığı ödenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri