10 hizmet yılını tamamladıktan sonra meslekten veya memuriyetten ayrılanlar, ayrılış tarihindeki tabanca satış bedelinin % 50'sini defaten ödedikleri takdirde satışı yapılan tabanca geri alınmaz.
Anılan Yönetmeliğin 11. maddesinde de "(Değişik:RG-31/10/1998-23509) Meslekten çıkarılan veya memuriyetten ihraç edilen personel ile asaleti tasdik olmadan herhangi bir nedenle meslekten veya memuriyetten ayrılan personelden satışı yapılan zati demirbaş tabanca geri alınır.
Asker ve polis güvenlik personelinden görevden istifa edenlerin silah taşıma ruhsatları iptal edilmiyor, infaz koruma baş memurlarından kendi isteği ile istifa eden veya başka bir kuruma naklen geçen, başka kurumdan emekli olanların silah ruhsatları iptal ediliyor.
Emekli veya istifaya ayrılırken bağlı Kuvvet Komutanlığınız tarafından silah taşıma ruhsatı adınıza ücretsiz düzenlenir. TSK personeli emekli olduklarında veya 10 yılı doldurup istifa ettiklerinde silahlarını TSK tarafından verilen ruhsat üzerine işletebilir ve taşıyabilir.
3 yıl süreli görev yapıp istifa eden polis memuru silahını hangi şartlarda alabilir.? 3 yıl süreli görev yapıp istifa eden polis memuru silahını hangi şartlarda alabilir.? Madde 10 - Personel; görevde bulunduğu sürece kendisine satışı yapılan zati demirbaş tabancasını başkasına devir edemez, satamaz ve hibe edemez.
İlgili 45 soru bulundu
POLİSLERİN SİVİLDE SİLAH TAŞIMASI
Bunların haricide polis memurları sivildeyken de yanlarında silah bulundurması gerekmektedir. Bu durum görev yaptığı yere göre değişiklik gösterebilmekte olup polis memurlarının yine de silahını yanında bulundurması faydalı bir durumdur.
Yeni bir silah alabilmek için web sayfamızı inceleyip alacağınız silah türü ve ikamet adresinize göre müracaat edeceğiniz birimi belirleyip web sayfamızda belirtilen belgeleri hazırlayarak ilgili birime müracaat edebilirsiniz. Alacağınız silah sayısında Kanunen herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
Açığa alınma, görevden uzaklaştırma, işten el çektirme, tutuklanma, gözaltına alınma ve benzeri haller ile akli dengesizlik gösteren personelin tabancası birimince geçici olarak alınıp muhafaza edilir. Ancak bu haller meslekten ihracı gerektirdiğinde tabanca geri verilmez.
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı Yardımcıları Bakanlar ve yasama organı üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Savunma Sanayi Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü ile bu görevlerde bulunmuş olanlara süresiz silah ...
Özel kanunlar gereğince silah taşıma ve zati silah edinme imkanı tanınan muvazzaf subay, astsubay ve uzman jandarmalar ile Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarının yanısara, sarı basın kartı sahiplerinin de zoralım silahı satın alabilecekleri kaydedildi.
İşte detaylar... 10 yıl memur olarak çalışan biri daha sonra işçi olarak devam eder ve işyerinden emeklilik için yaş dışındaki diğer şartları sağlayarak istifa ederse kıdem tazminatını alabilir. Bu işçi yaş şartını tamamladığında, 10 yıllık memuriyeti için de emekli ikramiyesine hak kazanır.
Eski polis 10 yıl çalıştıktan sonra dilerse istifa ederek Emekli Sandığı'na isteğe bağlı kesenek ödeyebilecek.
Memuriyetten adaylık dönemini tamamladıktan sonra ayrılanlar tekrar memuriyete dönmek istedikleri takdirde hem kendi kurumlarına hem de başka kurumlara memur olarak dönebilmektedir.
Bakanlık Makamının tebliğ edildiği tarih itibariyle memuriyetten ilişiği kesilir. Ayrıca PBS kayıtlarında istifa olarak işlenmekte olup, 6 ay süreyle memuriyete atanamaz.
polislik istifa
Sözünüze "Makul olan" diye başlamışsınız. Yani "mecburi hizmet sürelerinin kalan her yılı için, kendilerine yapılmış olan öğretim masraflarını tazminat olarak ödemek zorundadırlar."
Bu silahı kullanan çoğu polis memurunun aklındaki soru: “adımıza kayıtlı başka bir silahla göreve çıkabilir miyiz, başka silahı yanımızda taşıyabilir miyiz?” şeklindedir. EVET, ikinci silahınızla göreve de çıkabilirsiniz, bu silahı yanınızda da taşıyabilirsiniz. Bu durum için herhangi bir yaptırım maddesi yoktur.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
NOT : Mülki idare amirliği hizmetlerinden, hakim, cumhuriyet savcısı ile bu meslekten sayılanlardan, ve emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda çalışan personelden emekli olanlardan silah ruhsatı harcı istenmez.
Dışarıda herhangi bir saldırıya uğrasak kendimizi ya da ailemizi savunacak şekilde herhangi bir güvenlik tedbirimiz bulunmamaktadır. 1992 yılında yürürlüğe giren 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar kanununda''''infaz koruma memurları ve ceza infaz kurumu müdürleri silah taşıma ruhsatı alabilir'''' denmektedir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'yle vize krizinin ardından yaptığı açıklamada polisimizin uzun yıllardır kullandığı Amerikan menşeli Sig Sauer marka silahların artık kullanılmayacağını söyledi. Polis teşkilatı bunun yerine yerli marka Canik silah kullanacak. Türk polisi artık Samsun'da üretilen Canik marka silahı kullanacak.
Polis, silah kullanma yetkisini her zaman, rast gele ve istediği zaman kullanamayacaktır. Yasalar hangi hallerde silah kullanılacağının sayarak yetkisinin sınırlarını belirtmiştir. Silah en son çare olarak ve düzeni bozan kişiyi kaçamaz veya saldıramaz hale getirmek amacıyla kullanılmalıdır.
Vefat eden şahıslara ait silahların varislerinin 30 günlük süre içerisinde herhangi bir şekilde ruhsat almak için müracaat etmemeleri durumunda söz konusu silahlara el konularak Emniyet Genel Müdürlüğüne veya Jandarma Genel Komutanlığına teslim edilmesi gerekmektedir.
Görev silahı için mermi istihkakı 200 iken, görev harici silah için 1000 adettir. Fatura numarası girilmesi zorunludur. MERMİ HAKKI GÖREV SİLAHLARI İÇİN; TSK, MİT, EMNİYET, JANDARMA MENSUPLARI VE MUHAFAZA MEMURLARINA 200 ADET İKEN, ŞAHSİ SİLAHLARI OLANLAR İÇİN 1000 ADETTİR.
Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri