Cevap: Polis eşliğinde adres tespit isteği Adres tespitine mahkeme karar verir. Tebligat yapılamıyorsa davalının adresinin tespiti için zabıta tahkikatı için polise yazılı emir verir.
(1) Bu Yönetmelik hükümleri uyarınca kendisine tebligat yapılamayan, tebliğ memuru tarafından adresi tespit edilemeyen, adres kayıt sisteminde de yerleşim yeri adresi bulunmayan kişinin adresinin tespiti İçin tebligatı çıkaran merci tarafından adres araştırması yapılır.
Göç İdaresi'nden edinilen bilgiye göre, polis ve jandarma tüm illerde İl Göç İdarelerinde bulunan kayıtlı adreslere giderek, bu adreslerde mültecilerin yaşayıp yaşamadığını kontrol ediyor.
Adres tespiti nasıl yapılır? Adres tespitinde, öncelikli olarak müşteriden, aranan şahsa ait bir ön bilgi talep edilmektedir. Sadece ad soyadı bilgisi, aynı ismi taşıyan başka kişilerin de olma ihtimalinden dolayı, genellikle yeterli olmamaktadır. Adres tespitleri fiziki ya da sanal olarak yapılabilir.
EMNİYET GÜÇLERİ DEVREYE GİRİYOR
Sizin eski evinize taşınan kişi, kendisi için adres beyanında bulunduğunda, bu ev hala sizin üzerinize kayıtlı gibi göründüğü için, ilçe müdürlüklerindeki sistem bu beyanı “incelenecekler” listesine atıyor ve adres otomatik olarak emniyet güçlerine bildiriliyor.
İlgili 36 soru bulundu
Ceza Hukukçusu Yılmaz Yazıcıoğlu ise kolluk kuvvetinin üç şartla bir eve girebileceğini söyledi: - Evde suç işleniyorsa, kolluk kuvveti o suçu (ağır cezalık olmak şartı ile) önlemek için o eve girebilir. - Izdırar (zorunluluk) hali ve meşru müdafa şartları var ise yine kolluk kuvveti o eve girebilir.
C: Polis isim ve adres sorar mı
Polis telefondan arama yapmaz. Şikayet varsa eğer evinize kağıt gönderirler.
3. Adres kodumu nasıl öğrenebilirim? Muhtarlık, belediye veya nüfus müdürlüklerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca www.dask.gov.tr adresinden ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden de adres kodunuzu sorgulayabilirsiniz.
adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildirim/TcKimlikDogrulama/TcKimlikDogrulama.aspx adresinden gerekli TC Kimlik numarasını dolduruğunuzda istediğiniz kişinin Adresini sorgulayıp, bulabilirsiniz..
Adresini bulamazsınız.
Alınan iletişim bilgilerinin teyidi bu araçları kullanarak ilgiliyle irtibat kurmak suretiyle yapılır. Müşterinin telefon ve faks numarası ile elektronik posta adresinin her birinin birden fazla olması durumunda bunlardan birinin teyidinin yapılması yeterlidir.
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesine göre, adres değişikliği bildirimi, 20 iş günü içerisinde yapılmalıdır. Süresi içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 285,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.
Maddenin kaldırılmasıyla, memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek. Bilindiği gibi Emniyet ve Askeri Personel nüfusa kayıtlı olduğu illerde çalışamıyordu. Bu değişiklikle artık Polisler ve Askerler kendi memleketlerinde görev yapabilecek.
Buna göre; (l)Tebligatı çıkaran merci, muhatabın adresini öncelikle resmi veya özel kurum ve dairelerden, (2} Bunlardan sonuç alınamadığı takdirde koltuk vasıtasıyla araştırabilir ve tespit ettirebilir, (3)Yapılan araştırmalara rağmen muhatabın adresinin tespit edilememesi halinde adres meçhul sayılır.
Adres Beyanında Bulunmama Cezası
Adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 285,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 5958,00 TL.
Kişi yeni bir yere taşındığı zaman mutlaka bunu ilgili makamlara bildirmesi gerekmektedir. Kişilerin oturduğu adresi bildirmemesi bu konuda cezai işlem uygulamasına sebebiyet verebilmektedir.
Bir adreste kimin oturduğunu öğrenmek için, e Devlet sitesine girdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin: Arama bölümüne “hane halkı” yazın. Aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulama üzerine tıklayın. Barkodlu belge oluştur butonuna tıklayın.
e-Devlet ikametgah sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için T.C kimlik numaranız ve PTT şubelerinden alacağınız e-Devlet şifresiylewww.turkiye.gov.tr adresine giriş yapın. Sistemde bulunan arama çubuğuna "ikametgah sorgulama" yazdıktan sonra işleminizi gerçekleştireceğiz sayfaya yönlendirileceksiniz.
Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulama ve doğrulama hizmeti ile, "Ev adresimde kimler oturuyor, hanede kaç kişi var?" sorularına yanıt bulabiliyor.
T.C. Kimlik kartlarında yer alan bilgiler il-ilçe, cilt numarası, aile sıra numarası, sıra numarası ayrıca cinsiyet, medeni durumu gibi bilgiler de yer almaktadır. T.C kimlik numarası sorgulama işlemlerinde de bu bilgilerden yararlanılarak sorgulama işlemleri gerçekleştiriliyor.
Bir evin ya da iş yerinin tam olarak nerede bulunduğunun ayrıntılı olarak belirtildiği adreslere, açık adres denir. Açık Adres Nasıl Yazılır? Açık adreslerin en üst kısmına mahalle, cadde ve apartman isimleri yazılır.
Türk vatandaşları ve Türkiye'de yaşayan yabancıların yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinin elektronik ortamda merkezi bir yapı içerisinde güncel olarak tutulması ve adres konusundaki dağınıklığa son verilmesini sağlayan önemli bir projedir.
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle polisin adres tespiti işlemlerini takip etme uygulamasına son verildi.
Kolluk, bir kişiye kimliğini ya durdurma yetkisinin doğduğu hallerde (m. 4/A3) ya da genel olarak kolluk görevini yerine getirirken (m. 4/A-8) sorabilir. Kimlik sorma işlemi sırasında kolluğun kendisinin kolluk mensubu olduğunu belirleyen belgeyi göstermesi m. 4/A-8 gereği zorunludur.
Kişilerin doğum tarihi, doğum yeri ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN) gibi kimlik bilgileri, İlgili kişi hakkında açılmış dava ve verilmiş olan hükümler, İlgili kişi hakkında verilen adli uygulama tedbirleri ve kararları, İlgili kişi erkek ise askerliğini yapıp yapmadığı bilgisi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri