Sonuç olarak Polis, kendisinin nüfusa kayıtlı olduğu yer ile aynı olmamak şartı ile eşi polis değilse; eşinin nüfusa kayıtlı olduğu yerde çalışabilir.
Eşiyle aynı ilde çalışan polis memurunun çalıştığı ildeki zorunlu hizmet süresi bitmesi durumunda, eşinin atanamayacağına dair evrak sunması halinde polis memuru gih sınıfına geçebilecek.
Polislerin eş durumundan tayin istemeleri için eşlerinin de polis olmasına gerek yok. Taraflardan biri düz memursa yine eş durumundan tayin istenebilir. Emniyet personeli atama dönemi her yıl Mayıs ve Haziran ayında yapılmaktadır. İlk atama döneminde eş tayini yapılabilir.
Bu kapsamda sözleşmeli öğretmen eş polis tayini sürecinde bir yıllık hizmet şartı aranmaktadır. Eşlerin 1 yılı doldurduktan sonra isteyebilecekleri tayin sonucu polis eş sözleşmeli öğretmen olan eşin yanına gidebilmektedir.
Yönetmeliklerinde, özel sektörde çalışan eşi için tayine imkân veremeyen kurumlarda çalışan memurlar ise genel olarak dava yoluna başvurmaktaydı ancak Danıştay heyeti, kamu kurumların eşi özel sektörde çalışan memurların eş durumu tayinini yapmalarının zorunlu olmadığına karar vermiştir.
İlgili 21 soru bulundu
Bayan Polisler Doğu, Şark Görevi Yaparlar mı? Kadın polisler de şark görevi yapmaktadır. Burada erkek / kadın polis ayrımı yoktur.
Eşi memur olmayan da 'eş durumundan tayin' isteyebilir. Fakat bu durumdaki kişiler için son iki yılda en az 360 gün prim şartı aranıyor. Yani memur olmayan eş 2 yıl içinde en az 360 gün prim ödemiş olmalıdır. Aile birliğinin sürdürülebilmesi için memurlarda eş durumundan tayin hakkı söz konusudur.
EMNİYET-SEN diyor ki: Emniyet Mensuplarının Ücretsiz Ulaşım Hakkı Yasaldır !
Bu değişiklikle birlikte, polis artık kendi memleketine tayin isteyebilecek.
Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapmasında durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacaktır.
Bu düzenlemeyle polisler neredeyse 3 - 5 yılda bir tayin görecek. Mevcut düzenlemede polisler şarktan sonra genellikle nüfusa kayıtlı oldukları veya ona yakın illere gelerek emekli olana kadar görevlerini burada sürdürür, bir nevi yerleşik yaşama geçerdi. Şimdi bu İstanbul, İzmir ve Ankara ile sınırlandırılıyor.
Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğine göre: Sivil elbise ile çalışanlar, mülki idare amiri tarafından mevsim veya görev gereği başka türlü giyime izin verilen haller dışında, elbise ve gömlek giymiş ve kravat takmış olarak görevde bulunmak zorundadırlar.
Dr. Bıçak, polise periyodik hizmet içi eğitim öneriyor. Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'na göre, polis kendinin polis olduğunu belirleyen belgeyi istendiğinde göstermek zorunda.
ÇİFTLERİN her ikisi de memursa ve aynı kurumda çalışıyorsa çalıştıkları kurumun hangi yerde daha çok hizmet ihtiyacı varsa buraya tayin gerçekleştiriliyor. Diğer yandan farklı kurumlarda çalışıyorlarsa tayin yeri kurumlar arası koordinasyonla her iki kurumun da daha çok hizmete ihtiyacı olduğu yere yapılıyor.
Aile birliğinin korunması ilkesi, sosyal ve ekonomik hak ve ödevle- rin en önemlilerinden bir tanesidir. Devlet Memurları Kanunu madde 72/2'de sözü edilen hüküm eşi arzu ettiği takdirde aynı yerde çalışma- sına dolayısıyla aile birliğini korumaya matuftur.
Eski polis 10 yıl çalıştıktan sonra dilerse istifa ederek Emekli Sandığı'na isteğe bağlı kesenek ödeyebilecek.
MADDE 7- Genel Müdürlük merkez, taşra ve merkeze doğrudan bağlı taşra kuruluşlarının kadrolarında geçerli olmak üzere personelin atanamayacağı yerlere ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir. a) Personel, nüfusa kayıtlı olduğu yere atanamaz. Bayan personel için evlenmeden önce nüfusa kayıtlı olduğu yer esas alınır.
Mezun olan polisler öncelikli olarak batı illerine atanacak. Mesleğe önce batı illerinde başlayan personel, görev yapmakta olduğu ilin süresi bitmeden atamaya tabi olmayacak, görev süresini bitirmesinin ardından bu durumda olanlar 2. Bölge (şark) illerine atanacak.
Polislerde doğu görevi yani şark görevi zorunlu olup polislerin atanmasından 2 yıl sonra olarak yapılması gereken bir görevdir ve genellikle doğu illerine atanarak yapılır.
Bu sebeple polisler, rütbeli subaylar, zabıtalar, postacılar vb. Başkentray'dan ücretsiz faydalanamamaktadır.
Tutuklama kararı veya yakalama emri düzenlenmesini gerektiren ve gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde; Cumhuriyet savcısına derhâl başvurma olanağı bulunmadığı takdirde, amiri, üstü, askerî karakol, nöbetçi, devriye, askerî inzibat ve kolluk görevlisi asker kişiyi yakalama yetkisine sahiptir.
Emniyet Disiplin Tüzüğünün 5. maddesine göre "İzinsiz olarak görevli bulunduğu il sınırları dışına çıkmak." aylıktan kesim cezası gerektirmektedir. Tüzüğe, 1998 yılında konulan bu hüküm hala kaldırılmamıştır. Bu nedenle, polisler için il dışına çıkışlarda, hala izin almak zorunluluğu bulunmaktadır.
Devlet memurları kanunu, kamu personeli olan eşin atama istediği yerde uygun kadro veya görev bulunmaması nedenleri ile atama yapılmadığında, ataması yapılmayan eşe eşinin görev süresi boyunca izin verilmesine de hükmetmektedir.
Eşi devlet memuru olan ya da olmayan eşler de eş durumundan tayin talebinde bulunabilirler. Ancak bu tür durumlarda tayin isteyen kişiler için son iki yıllık bir süre içinde en az 360 prim gün sayısının doldurmuş olması şartı vardır.
SORU 16: Başvurularda kaç tercih yapılacaktır? CEVAP 16: Öğretmenler, mazeretlerinin bulunduğu ildeki tüm eğitim kurumları arasından en çok 40 (kırk) tercihte bulunabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri