İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.
Sonuç olarak, SGK mevzuatı açısından da istirahat durumunda yurt dışına çıkışla ilgili bir yasak söz konusu değildir.
kesinlikle o yasak kalktı,torba yasayla. izinliyken il dışına çıkmak yasak deyil.
Evet, memur hafta sonu başka ilden ya da ilçeden, görev mahalli dışındaki herhangi bir yerden sağlık raporu alabilir; fakat bu raporun izne çevrilmesi için MUTLAKA ACİL'den alınmış olması gerekir.
657 sayılı Kanunun 125 inci maddesinde ise; İkamet ettiği ilin hudutlarını izinsiz terkeden memurların Aylıktan kesme cezası ile cezalandırılacağı, bu cezanın da memurun, brüt aylığından 1/30-1/8 arasında kesinti yapılmak suretiyle uygulanacağı belirtilmiştir.
İlgili 25 soru bulundu
İdari izin kullananların il dışına çıkışları mümkün mü sorusuna hukukilik ve yerindelik bağlamında cevap vermek uygun olacaktır. Hukuki açıdan idari izin kullanan memurların, izin süresince herhangi bir izne tabi olmaksızın il dışına çıkmalarını engelleyen bir mevzuat düzenlemesi bulunmamaktadır.
Raporlu olduğu tarihlerde tebliğ süresi işlenmemektedir. İlgili Memur 10.02.2018 tarihinde 3 ay rapor alsa raporlar kesintiye uğramadığı için 15 günlük süre 11.05.2018 tarihinde işlemeye başlar. Bu süre zarfında ayrılış yapmadığı için maaşını eski görev yerinden almaya devam edecektir.
Şu anda 657 sayılı Kanuna göre memurlar görevdeyken ya da izinli olduklarında ikamet ettikleri il dışına çıkmalarına engel bir durum bulunmadığı gibi, memurun görev yaptığı il dışında ikamet etmesi de mümkün.
Altı ayin geçmesini beklemeniz gerekir ancak hastaliklarinizin arttığını belirtmek, gerekçe göstermek zorunda değilsiniz, kendi ilinizde ya da başka bir ilde rapor verebilen hastaneleri arayın, durumunuzu belirtin, hangisi size uygunsa da gidip ordan alabilirsiniz raporunuzu, tabi altın kural altı ayin dolmasını ...
Üstüne vurgulayarak söyleyelim ki rapor alan öğretmen olmaz raporlu olan ya da rapor verilen (düzenlenen) öğretmen olur. Bu rapor mevzuatta hastalık raporu olarak geçer ve doktor tarafından istirahati gerekli görülen hastalara verilir. Verilen hukuka uygun hastalık raporuna istinaden soruşturma açılamaz.
CEVAP: Devlet memurunun yıllık iznini yurt dışında kullanabilmesi için onay alınmasına gerek yoktur. Personelin izin kağıdında yurt dışı adresini belirterek izne ayrılabilir. (Bazı ülkeler Vize işlemleri için bu onayı talep ediyorlar.)
108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.
– Polis memuruna eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hâllerinde isteği üzerine 7 gün ölüm izni (mazeret) verilir. – Polis memuruna babalık, evlilik ve ölüm halleri dışında zorunlu sebeplerde mazeretine bağlı toptan veya bölümler halinde 10 gün izin verilebilir.
Rapor alan işçi raporlu olduğu dönemde istirahat etmek yerine tatile gitmesi halinde işveren tarafından iş sözleşmesinin haklı nedenle feshedilebilmesi mümkündür.
İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor
"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.
Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.
İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.
Kardeşim şahsi başvuru ile rapor almak istiyorsan 81 ilin hangisinden istersen alabilirsin,yalnız tek şart raporunu sağlık kurulu raporu vermeye yetlili hastanelerden alacaksın.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Bilindiği üzere, tüm Devlet memurları açısından, hafta sonunda il dışına çıkış için amirden izin alınmasını öngören 657 düzenlemesi 2011 yılında kaldırılmıştır. Ancak, Sağlık Bakanlığı personeli için 2012 yılında 663 sayılı KHK ile ikamet mecburiyeti getirilmiştir. Bu düzenleme Anayasa Mahkemesince iptal edilmiştir.
Açığa alınan şehir dışına çıkabilir mi? 657 sayılı Kanunda ise memurların ikamet ettikleri veya görev yaptıkları il dışına çıkışlarını yasaklayan bir hüküm bulunmamaktadır. Sonuç olarak hukuki açıdan idari izin kullanan memurlar izin süresince herhangi bir izne tabi olmaksızın il dışına çıkabilir.
Devlet memurunun hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde memurun izinli sayılması, ancak bu izin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlıdır.
Sağlık (istirahat) raporu olan işçi, işveren tarafından işe çağrılsa bile işe gitmek zorunda değildir. İşçinin raporluyken çalışması nedeniyle işten çıkarılması İş Yasası'na aykırı olur.
Rapor varken maaş kesintisi yapılmaz.
Güncel yönetmeliğe göre raporluyken yurt dışına çıkmada sorun olur mu? Herhangi bir izin almak gerekir mi, yoksa çıkılmaz mı? Raporu izne çevirirken izin onayında iznin geçirileceği adres olarak yurt dışını yazarsanız çıkaraınız hocam sıkıntı olmaz. Yönetmelikte buna engel yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri