Hatta yumurta akı gibi yumuşak bir beze haline getirilebilir veya şekerleme, köpük ve kurabiye gibi lezzetli, vegan ve alerji dostu tatlılar haline getirilebilmektedir. Nohut suyu, mayonez ve aioli gibi geleneksel yumurta bazlı tariflerin lezzetli vegan versiyonlarında da popüler bir bileşendir.
Nohut suyu, doğal yapısı sayesinde akciğerler başta olmak üzere birçok iç organın temizlenmesine, yenilenmesine ve arınmasına yardımcı olmaktadır. Bu sayede pek çok kronik hastalık ya da dönem dönem meydana gelen rahatsızlıklar en aza indirgenebilir ve metabolizmanın düzenli işlemesine katkı sağlanabilir.
Kaynattıktan sonra veya bir gece suda beklettiğiniz nohudun suyunu çeşitli sebeplerden dolayı yemeklere eklemiyor olabilirsiniz. Ancak nohut suyunu bundan sonra atmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü nohut suyu sağlığınız açısından oldukça faydalı. Cinsel gücü arttırır.
Haşlama suyunu bir kabın içinde soğuyuncaya kadar bir süre bekletin. Soğuduktan sonra ise bitkilerinizi sulayın. Bitkileriniz için son derece yararlı ve sağlıklı olduğunu göreceksiniz.
2-Nohut suyu cilt sağlığını genel anlamda korur, cildi ölü cilt hücrelerinden ve yağlardan temizler, cilt gözeneklerini açarak nemlenmesini sağlar, cildin esneklik kazanmasına yardımcı olur. Cilt hücrelerinin yenilenmesini ve güçlenmesine yardımcı olur.
İlgili 24 soru bulundu
Hatta yumurta akı gibi yumuşak bir beze haline getirilebilir veya şekerleme, köpük ve kurabiye gibi lezzetli, vegan ve alerji dostu tatlılar haline getirilebilmektedir. Nohut suyu, mayonez ve aioli gibi geleneksel yumurta bazlı tariflerin lezzetli vegan versiyonlarında da popüler bir bileşendir.
Bir gece öncesinden nohutları kavanoza koyup üzerine kaynar su ilave edin. Üstü kapalı bir şekilde bekletildikten sonra ertesi gün sabahleyin aç karna süzülmüş bir şekilde için. Nohut suyu tüketiminden 25 dakika sonra kahvaltı yapıp 1'er hafta aralıklarla uygulayıp mola verin.
bir kap içine koyarak buzdolabında 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.
1 lt ölçüsünde cam kavanozun içerisine yarım litre üzüm sirkesi aktarılır ve sonrasında içerisine bir bardak nohut konulur. Bu nohut yaklaşık 5 gün kadar bekletilir ve sık aralıklarla nohutlar tüketilir. Bu nohutları ailecek yemeniz takdirde kilo vermenize ve parazit düşürmede çok faydanızı göreceksiniz.
Kabuklar henüz tazeyken (üzerinden 24 saatten fazla zaman geçmemişken) üstlerini geçecek kadar kaynar su ilave edin. Kabuklar bu suyun içinde en az 12 saat en fazla ise 24 saat beklemeli. Bekleme süresinin sonunda sebze ve meyve kabuklarını suyun içinden çıkarın. Bu su ile çiçek ve bitkilerinizi sulayın.
Bağırsak sorunlarının giderilmesine ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan nohut suyu, diyet yapanlar için de idealdir. Cilt sağlığını koruyarak, akne oluşumunu engeller ve cilde canlılık katar. Nohut suyu aynı zamanda vücuttaki ödem ve şişkinlikleri de önler.
Doku ve hücrelerin hızlı bir şekilde onarılmasını sağlayan nohut suyu, yaralarda iltihap oluşmasını engeller. Cinsel gücü arttıran nohut suyu, erkeklerde sperm sayısının artmasına yardımcı olur.
-- Vegan beslenenler için alternatif tereyağı, mayonez gibi yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılabiliyor. -- Çırpıldığında tıpkı yumurta beyazı gibi köpük köpük olduğundan mereng yapmaya yarıyor. Yani vegan makaronlar ya da Pavlova pastaları yapabilirsiniz.
Aquafaba mayonez tarifinde kullanılır. Yumurta eklemeyeceğiniz mayonez ile vegan bir sos hazırlayabilirsiniz. Vanilya ve şeker ile çırpılan aquafaba lezzetli bir krema oluşturacaktır. Bu kremayı dilediğiniz tatlı tarifinde kullanabilirsiniz.
Çünkü nohut suyu sağlığınız açısından oldukça faydalı. Cinsel gücü arttırır. Özellikle erkeklerde sperm sayısının artmasına yardımcı olur. Nohut suyunun hızlı bir şekilde yara iyileştirici ve hücre yenileyici özelliği vardır.
Bağırsak kurdunu ne temizler sorusunun bir bitkisel cevabı da papatya çayıdır. Papatya çayı bağırsak kurtlarını kısa sürede bağırsaktan atan bir bitkisel destektir. Antioksidan etkiye sahip olan papatya çayı, bağırsaklarda meydana gelen kurtları temizleyecektir.
Satın alınan kuru nohutların, lezzetli bir şekilde pişmesi için bir gece önceden suya bırakılması gerekiyor. Suda bekledikçe nohutlar, mide tarafından sindirilemeyen zehirli maddeler ortaya çıkarıyor. Gece boyunca nohutların suya bıraktığı gaz ise sağlık için son derece zararlı.
Nohut pişirirken dikkat edilecek hususlar; Nohut bir gece önceden soğuk suyla ıslatılmalıdır. İçine isteğe bağlı 1 çay karabiber, karbonat eklenebilir. Karbonat nohutun dış zarlarını yumuşatıp daha kolay pişmesini ve gazını hafifletmesini sağlayacaktır.
Buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere haşlanmış nohutlarınızı pay edin. Ağızlarını hava almayacak şekilde kapatın. Buzluğa atın. Buzlukta bekleyen nohutlarınızı 6 ay - 1 seneye kadar (eğer dolabınızda herhangi bir ısı değişimi, bozulma olmazsa) taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
7) Son Dokunuş: Nohutları Durulayın
Tüm uygulamalardan sonra yapacağınız son dokunuş; haşlanan nohutları soğuk su ile durulamak oluyor.
Nohut yüksek lif içeriği sayesinde kolon ve anüsle bağlantılı kanser riskini düşürür, sindirim sistemini korur ve mideyi kuvvetlendirir."
Kalori değeri yüksek olan nohut, A, C, E, K ve B grubu vitaminleri ile fosfor, potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum minerallerini içerir. Karbonhidrat açısından zengindir ayrıca baklagiller arasında en çok protein içeren nohuttur.
Nohut, yüksek lif içermektedir. Bu özelliği ise kabızlık problemi yaşayan kişiler için etkili olacaktır. Lifli bir besin olan nohut, bağırsakların düzenli şekilde çalışmasını destekler.
Nohut, sert bir bakliyat olduğu için yumuşatmak adına bir gece önceden suyun içerisine konuluyor. Bu sayede pişme süresi hızlanıyor. Bir gece önceden kuru haldeki nohutları tencerenize koyun. Ertesi gün suyunu çekmiş olduğunu göreceksiniz.
Nohut pişmeden önceki gece suda bekletilirse daha hızlı pişecektir. Nohut bir gece öncesinden üzerini 2 parmak geçecek kadar suya koyulur ve suyun içine bir tatlı kaşığı karbonat atılırsa nohut yumuşayacak, şişecek ve daha hızlı pişecektir. Islatılan nohut süzülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri