Silah ile birlikte seyahat etmenin şartlarından bir tanesi öncelikle yolcuların havalimanındaki silah teslim noktasına uğrayarak silahlarını memura teslim etmeleridir. Silah teslim edildikten sonra görevli polis memuru tarafından kargolanıp uçağın kargo bölümüne gönderilir .
Yurtdışından sadece dış temsilciliklerimizde çalışan dışişleri personeli ile askeri, güvenlik ataşesi, güvenlik görevlileri bir defaya mahsus olmak üzere silah getirebilirler. İlgili işlemler İçişleri Bakanlığınca yapılır. Bunun dışında şahısların yurtdışından silah alıp getirmesi mümkün değildir.
Yolcumuz, ödeme ve check-in işlemlerinin ardından bagaj etiketi ile birlikte silah teslim noktasına giderek seyahat öncesi işlemlerini tamamlamalıdır. Ayrı bir silah teslim noktası bulunmayan havaalanlarında, yolcular doğrudan check-in personeli ile iletişime geçmelidir.
Ateşli silahın ve mermilerin toplam (brüt) ağırlığı 5 kg'dan ağır olmaması gereklidir. Yani 200 mermi vs gibi bir üst sınır yoktur. Buradan hareketle tabancalar genelde ortalama 1 kg dır, 9*19 mm parabellum merminin tanesi ortalama 12 gr dır.
Silahlı pilotlar, kokpitte silahlarını kalçalarında kılıfında taşıyor. Dışarıda ise kilitli kutularda taşımaları gerekiyor. Pilotların silahlarını kullanma yetkileri sadece kokpitle sınırlı. Ateşli silahlarıyla mağazalara veya alışveriş merkezlerine gitmeleri ya da sosyal hayatta silahlarını taşımaları yasak.
İlgili 22 soru bulundu
Buradan, bu bölümler hariç diğer sağlık kuruluşlarına ve diğer servislere ve polikliniklere silahla girilebileceği -güvenlik ve kolluk personelleri hariç- gibi bir anlam çıkmaktadır. 6136 sayılı kanunda eğitim ve öğretim kurumlarına da ateşli silahlarla girmenin yasak olduğu belirtilmiştir.
Uçuşlarında silah taşıma ihtiyacı olan misafirlerimizin, havalimanı girişindeki güvenlik kontrolü öncesindeki silah teslim noktalarına gitmeleri gerekmektedir.
Hürriyet havacılık yazarı Uğur Cebeci, silah kullanımının son çare olması gerektiğini belirtti: “Yüksek irtifada, seyir halindeki bir uçakta ateşli silah bulundurmak çok riskli. Hem kabini deler, basıncın dağılmasına sebep olursa uçağı düşürebilir hem de hedef şaşarsa diğer yolculara zarar gelebilir.
Taşıma ruhsatına sahip ziyaretçiler ruhsat kontrolünden sonra alışveriş merkezine giriş yapabiliyor. PROF. DR. ERDENER YURTCAN (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi): Bir kişiye silah taşıma ruhsatı verilmesi demek, 'Bu kişi, bu silahla toplum içinde dolaşabilir' demektir.
THY'den yapılan açıklamada "Ruhsatlı ateşli silah, tüfek ve/veya mühimmatların taşınması hizmeti karşılığında (muaf listesinde yer almayan) yolcularımızdan 1 Mart 2018 tarihinden itibaren 20 TL ücret talep edilecektir" denildi.
Taşıma ruhsatlı silahla alışveriş merkezilerine otellere girilebiliyor. Ama bulundurma ruhsatıyla silah yalnızca evde ya da işyerinde tutulabiliyor.
2. Silahlar, ateşli silahlar, mermi taşıyan ekipmanlar
Tabancalar, tüfekler, yivsiz tüfekler, oyuncak silahlar, gerçek silahla karıştırılmaya müsait olan replikalar, havalı tabancalar, zıpkın ve benzeri ekipmanların kişi üzerinde ya da kabin bagajında taşınması kesinlikle yasak.
POLİSLERİN SİVİLDE SİLAH TAŞIMASI
Yani zaman zaman bu durumlar değişebilir fakat genel olarak polisler görevli olduğu zamanlarda silah taşımak zorundadır. Bunun haricinde üniformalı olarak mesai saatleri dışında evine ya da başka bir yere giderken yine polis memuru silah taşımak ile yükümlüdür.
polis, asker, jandarma, zati demirbaş silah dışında r... için herhangi bir yaptırım maddesi yoktur. kaldırılmıştır. gidemezsin görev harici bulundurabilirsin.
Bu silahı kullanan çoğu polis memurunun aklındaki soru: “adımıza kayıtlı başka bir silahla göreve çıkabilir miyiz, başka silahı yanımızda taşıyabilir miyiz?” şeklindedir. EVET, ikinci silahınızla göreve de çıkabilirsiniz, bu silahı yanınızda da taşıyabilirsiniz. Bu durum için herhangi bir yaptırım maddesi yoktur.
Glock dünyada oldukça fazla tutulduğu ve sevildiği gibi ülkemizde de sevilmekte ve silah ruhsatı almak isteyenlerin tercih ettiği bir markadır. Ancak ülkemizde glcok için satış randevusu almak zordur. Özellikle silah taşıma ruhsatı veya silah bulundurma ruhsatı kullanımı için oldukça ideal bir tabancadır.
Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
''Hava yolu nakliye pilotu lisansına sahip yolcu ve para taşımacılığında görevli pilotlara'' Taşıma ruhsatı aşağıdaki evrakları tamamlayıp ikamet ettikleri ilçe Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Büro Amirliklerine müracaat etmeleri halinde Kaymakamlık Makamının uygun görmesi durumunda silah taşıma ruhsatı verilir.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
Evet. Askeri personellerin “ateşli silah bulundurma ve taşıma ruhsatı” zaten vardır.
Kabin bagajınızda çakmak, kibrit gibi yanıcı maddeler taşıyamazsınız. Sadece üstünüzde bir adet emniyetli kibrit ya da silah şeklinde olmayan bir çakmak taşıyabilirsiniz.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor.
bir kimlik belgenizin. mutlaka uçuş sırasında uçağa binerken. bilet kontrolünüz sırasında yanınızda olması gerekiyo. bu saydığım kimlik belgelerinden biri yoksa dahi. şöyle bi şansınız var. üzerinde fotoğrafınız ve tc kimlik numaranız olan. resmi bir kimlik kartı da. uçağa binmeniz için yeterli oluyo.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri