Telefonların doğrudan doğruya güneş ışığına maruz kalması da hem ısınmaya hem de şarjı varken kapanmasına neden olabilir. Telefonun özellikle balkon ve teras gibi güneş ışığının doğrudan nüfuz ettiği yerlerde bırakılması çok büyük risktir.
Telefonunuz aşırı ısındığını algıladığında bazı işlevleri sınırlamaya başlayabilir. Telefonunuz: Yavaşlayabilir. Daha yavaş şarj olabilir.
Oyun oynandığı zaman telefonun çok ısınması gelen şikâyetler arasındadır. Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.
Hemen paniğe kapılmayın, telefonların ısınması son derece normaldir. Ancak telefon aşırı ısınıyor ve kapanıyorsa ya da bu konuda uyarı vermeye başladıysa önemli bir sorun haline gelmiş demektir. Tabii hemen patlama falan olmaz ama her aşırı ısınma, telefonun ömrünü ve kullanım kalitesini azaltır.
İlgili 43 soru bulundu
Akıllı telefon bataryaları yüksek ısıyla karşı karşıya kaldığında bataryada büyük sorunlar meydana gelebilir. Hatta yüksek ısı sebebiyle patlama riski bile oluşturabilir. Güneş ışınlarının ve yüksek ısıların meydana getirdiği bu hasarlar göz önüne alındığında telefonu güneş ışıklarından korumakta fayda var.
Bu telefonlarda yeniden başlatma ve kapanma sorunlarının en büyük nedeni de pil yuvasının gevşemesi oluyor. Pilin telefona güç aktarmasını sağlayan adaptörün aşınması, bükülmesi veya gevşemesi bu sorunlara yol açıyor.
Telefonunuz özellikle hızlı şarjı veya süper hızlı şarjı destekliyorsa telefonunuzun şarj sırasında ısınması normaldir. Hızlı şarjlarda normal şarja göre akım ve gerilim daha yüksektir. Telefonunuzu kablosuz şarj ediyorsanız kablosuz veri iletimi sırasında oluşan enerji kaybı nedeniyle telefonunuz ısı üretebilir.
Telefonun kendinde bir sorun olduğunda cihazın arka bölgesinde ısınma oluşabilir. Fakat bu ısınma tam olarak batarya kısmında değil, bataryaya yakın olan bölgelerdedir. Özellikle de telefonun kulağa denk gelen ahize kısmındaki ısınma, ciddi bir soruna işaret edebilir.
Aksi durumda pilleriniz veya pille çalışan cihazınızın aşırı ısınması yanması veya patlaması gibi durumlarla karşılaşılabilir. Pilleri kesinlikle ateşe atmayınız. Pilleri ateşe atarsanız pillerin dışındaki koruyucu kısım eriyecektir ve gaz çıkışı olacaktır.
Arka planda çalışan uygulamaları her zaman kapatın
Telefon aynı anda birden fazla uygulama açıkken fazladan mesai yapar ve aşırı ısınmasına neden olur. Bu nedenle kullanılmayan uygulamaları düzenli olarak kapatma alışkanlığı edinmek ısınma problemini bir nebze olsun azaltacaktır.
Telefonun normal çalışma sıcaklığı, çoğu durumda 30 ile 45 derece arasındadır. Telefonun aşırı ısınması durumunda, cihazın kullanımı bir süreliğine durdurularak soğuması beklenmelidir. Telefonun sıcaklığını ölçmek için birçok farklı yöntem bulunmaktadır.
bildiğim kadarıyla işlemci ısısı 60 dereceye geldiğinde telefon devrelere zarar gelmesin diye kendini otamatik olarak kapatır .
Eğer telefonunuzun sıcaklığı 90 dereceyi aşarsa cihazda kalıcı hasarlar oluşabilir. Bu yüzden cihazınızı 50-60 santigrat derece arasında tutmaya özen gösterin. İdeal telefon sıcaklık derecesi budur.
Buzdolabı veya buzluğa koymayın
Telefonunuzu soğutmak için buz dolu bir poşete koymayı düşünmeyin. Ani ısı değişimleri telefonlara zarar verebilir, buzun erimesiyle ortaya çıkacak su da telefonunuzun içine girebilir.
Sıcaklık uyarısı ekranı görüntüleniyorsa
Aygıtınızı kullanmaya olabildiğince çabuk devam etmek için aygıtı kapatın, daha soğuk bir ortama (doğrudan güneş ışığından uzağa) götürün ve soğumasını bekleyin.
Yüksek işlemci özelliklerine ve bataryalara sahip telefonlar soğuk hava şartlarında bile aşırı ısınır ve performans sorunu yaşarken yaz aylarında akıllı telefon sıcaklığı havanın da etkisi ile birlikte 60 derecenin üstüne çıkabiliyor.
Aşırı ısınan telefonuzu veya tabletinizi daha hızlı bir şekilde soğuması için buzdolabının alt kısmına koyabilirsiniz. Derin dondurucu bölmesine yada sıfır derece bölmesine koymayınız. Cihazı mutlaka kapatın ve mümkünse bir bez içerisinde dolaba koyun.
Kullanılmayan pilleri sıcak ortamda tutmaktansa, buzdolabının serin yerinde tutmak yararlıdır. Ancak telefonla birlikte buzluğa koymak çok yanlış bir harekettir. Çalışan bir cihazı buzdolabına koymak elektronik donanıma zarar verecektir. Bunlar gereksiz davranışlardır.
Telefon sıcaklığı arttığında, en olası sorumlu aksalar bataryası, işlemcisi veya ekranıdır. Bu bileşenlerin her biri ısı üretebilir; Telefonunuzun pilinin içindeki kimyasal maddeler elektrik üretir, işlemci bilgileri yüksek hızlarda (bilgisayar gibi) aktarır ve telefonunuzun ekranı ışık verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri