1937 tarihli 3201 sayılı Kanunun 59. maddesi kapsamında usulune uygun şekilde istifa eden personel istifasının kabul tarihinden itibaren 3 yıl içinde tekrar dönüş için müracaat edebiliyor. Bu durumda olan olan personelin "Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği" kapsamında sağlık kurulu raporu alması zorunludur.
Dikkat edilmesi gereken husus, memuriyete tekrar dönmede döneceği kadronun şartlarını taşımış olma şartının aranmakta olduğudur. Ayrıca, kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılanlar, iki defadan fazla istifa etmişse artık memurluğa geri dönemezler.
Bu durumda polisliğin istifa edilebilen bir görev olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Görevini devam etmemek amacıyla verilmekte olan istifa dilekçesi 8 gün içerisinde onaylanır ve ilişiği kesilen devlet memurunun usule uygun çekilmesi 6 ay bekleme süresine tabi olur.
CEVAP:İstifa etmek isteyen personel neticesini bekleyerek ya da neticesini beklemeden istifa etmek istediğine dair dilekçesini bağlı bulunduğu birimin idari büro amirliğine vererek memuriyetten çekilme işlemini başlatır.
Memurluktan istifa edip pişman olmak
Göreceğiniz üzere; temel kural olarak, istifa eden memurun 6 ay geçmedikçe yeniden memuriyete atanamayacağını söyleyebiliriz.
İlgili 38 soru bulundu
Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.
→ Olağan çekilme prosedürüne uyarak (bir ay bekleme veyahut istifasının kabulü şartını yerine getirerek) istifa eden memurlar 6 ay geçmeden tekrar devlet memurluğuna dönemezler. → Memurun çekilmiş sayılması durumunda ya da bir ay bekleme koşuluna uymaması halinde ise bir yıl süreyle devlet memurluğuna alınmaz.
15 yıl 3.600 günle "Kıdem Tazminatı", emeklilik için yaş dışındaki diğer şartları doldurmak anlamına gelmektedir. Prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresini dolduran işçi yaş şartını çalışmadan bekleyebilir ve bu nedenle işinden ayrıldığında "Kıdem Tazminatı" alabilir.
Polisler 4 yılda bir tayin görecek… Emniyet teşkilatı, 2021 yılını heyecanlı bir bekleyişle bitiriyor. Nedeni de 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu Personel Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapıldığı iddia edilen değişiklik.
Asker ve polis güvenlik personelinden görevden istifa edenlerin silah taşıma ruhsatları iptal edilmiyor, infaz koruma baş memurlarından kendi isteği ile istifa eden veya başka bir kuruma naklen geçen, başka kurumdan emekli olanların silah ruhsatları iptal ediliyor.
Çıkan adayların geri dönme istekleri kabul edilmez.” •POMEM Giriş Yönetmeliği 21. maddesinde “Adaylar, intibak eğitiminin herhangi bir aşamasında POMEM Müdürlüğüne yazılı başvuruları ile POMEM'den çıkma isteklerini bildirerek ayrılabilirler. Çıkan adayların geri dönme istekleri kabul edilmez.”
Memurluktan istifa edilmesi halinde memurluk hizmet sürelerine emekli ikramiyesi ödemesi yapılmaz, memurlara emekli ikramiyesi ödemesi için mutlaka emeklilik statüsünde bir aylık bağlanması koşulu bulunmaktadır.
Davacı 657 Sayılı Yasaya tabi memur statüsünde çalışmakta iken istifa etmek suretiyle işinden ayrıldığında ve sırf bu nedenle memuriyette geçirdiği uzun süreli hizmetine dair kıdem tazminatını alamamaktadır.
Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartıyla bir ay kaydına tabi değildirler. Hükümleri ile (istifa) çekilme müessesesi düzenlenmiştir. Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; istifa eden Devlet memuruna tazminat ödenmesi mümkün bulunmamaktadır.
Gerekçeli kararda, polis memurları için 6 yıl mecburi hizmet getirilmesinin, statünün bir gereği olduğu ifade edildi.
polislik istifa
Öncelikle yardımınız için çok çok teşekkür ederim. Sözünüze "Makul olan" diye başlamışsınız. Yani "mecburi hizmet sürelerinin kalan her yılı için, kendilerine yapılmış olan öğretim masraflarını tazminat olarak ödemek zorundadırlar."
BBC Türkçe'ye konuşan polisler, yeni yapılacak bir kanun ile polislerin çalışma saatlerinin haftalık 40 saat olarak kanunda açıkça belirtilmesini ve seferberlik harici hiçbir inisiyatif ile bu hakkın kısıtlanmamasını talep ediyor.
Mezun olan polisler öncelikli olarak batı illerine atanacak. Mesleğe önce batı illerinde başlayan personel, görev yapmakta olduğu ilin süresi bitmeden atamaya tabi olmayacak, görev süresini bitirmesinin ardından bu durumda olanlar 2. Bölge (şark) illerine atanacak.
Bu değişiklikle birlikte, polis artık kendi memleketine tayin isteyebilecek.
20 yıl hizmet ve bu hizmete göre kazanılacak olan 5 yıl yıpranma payı ile birlikte emeklilik için istenilen 25 hizmet yılı şartını yerine getirmiş olursunuz. Bu hizmet şartını yerine getirdikten sonra yani 20 yıl meslekten sonra istifa edip emeklilik yaşınızı bekleyebilirsiniz.
Buna göre polisler, çalıştıkları her yıl için 3 ay ilave hizmet süresi kazanırlar. Böylece örneğin 20 yıl çalışan bir polis memuru, 5 yıl da yıpranma payı kazanarak, toplamda 25 yıl hizmeti varmış gibi değerlendirilir.
Polisler En Fazla Kaç Yaşına Kadar Çalışabilir? Polisler için emeklilik yaşı her ne kadar 55 olarak sunulsa da Türkiye'de polislerin maksimum çalışma yaşı 2021 yılı itibariyle 65'tir.
İşte, o detaylar. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak eğer istifa iki defadan fazla olmuşsa bu haklarını kaybedeler ve memuriyete geri dönüşleri olmaz.
Bu açıklamalardan sonra memurluğa nasıl dönülebileceğinden bahsetmekte yarar vardır. Öncelikle istifa etmiş memur (asil memur olduktan sonra istifa eden memur) dönmek istediği kuruma isteğini belirten bir dilekçe ile başvurur. Başvurudan sonra tekrar göreve başlatılıp başlatılmayacağı tamamen kurumun takdirindedir.
İki durum vardır. Birincisi, çekilme isteğinin yazılı olarak başvurulmak suretiyle yapılması ve bunun kabul edilmesi veya yerine bir kimsenin atanması; İkincisi ise buna hiç uymaksızın görevin terk edilmesidir. Görevin haber verilmeden terk edilme halinin 10 gün sürmesi halinde memur çekilmiş sayılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri