Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM): POMEM'ler, öğrencileri lisans mezunlarından oluşan, 8 aylık kurs türü bir eğitim veren Polis Akademisine bağlı eğitim kurumları. POMEM' den mezun olan öğrenciler Emniyet Teşkilatının çeşitli birimlerine aday polis olarak atanabilir.
Her sene belirli sayıda öğrenci kabul eden POMEM'ler, polis memuru yetiştirmek için eğitim veren merkezlerdir. Buradan başarılı bir şekilde mezun olan eğitim almış adaylar polis memuru olarak görevlerini icra etmektedirler.
Polis Akademisi; PAEM, POMEM ve PMYO olmak üzere üç farklı kurumla ülkemize polis yetiştirmektedir. PAEM, Polis Amirleri Eğitim Merkezi olup Emniyet Teşkilatına komiser yetiştirmektedir. 11 ay süresince eğitim alan komiser adayları eğitim sonucunda komiser yardımcısı olarak atanmaktadır.
Polis Akademisi mezunu komiserlerin rütbe bekleme süresi 4 yıldır. Ayrıca, PMYO veya POMEM mezunu olan veya herhangi bir lisans programı mezunu olan kişiler de meslek içi sınavlara girip sınavı kazandıktan eğitime tabi tutulup komiser yardımcısı olarak rütbe alabilirler.
Son olarak sizlere nerede çalışacağınız bildirilerek çalışma yeriniz kesinleşmiş olur. Şubede başlangıç yapıldıktan sonra ise memur adaylık süreniz yani asalet süreniz başlamaktadır. Bu asaletiniz tasdik olana kadar sistemde polis memuru olarak görülmektesiniz ve süre dolduğunda onaylanır.
İlgili 26 soru bulundu
Polisler eğitimlerde maaş alırlar. Harçlık adı ile POMEM bünyesinde eğitim gören öğrencilere aylık 430 TL ödeme yapılmaktadır. Polis maaşını alma hakkı ise intibak sonrası elde edilmektedir.
Buna göre adayların öğrenim sırasında evlenmeleriyle ilgili kısıtlamalar kaldırıldı. POMEM ve PMYO'ya girişte, adaylarda aranacak şartlardaki 'adayın kendisinin ve evli ise eşinin' ibaresi yürürlükten kaldırıldı.
Polislik mesleği yapılan sınavlar sonucu POMEM'de başlamaktadır. Sınava giriş şartları, mülakat sınavı, sağlık şartları vb dava konusu edilebilirken sınavı kazandıktan sonra POMEM eğitimi sırasında da güvenlik soruşturması, sağlık şartları vb ilişik kesme işlemleri tesis edilebilmektedir.
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra polis maaşı 18.235 liradan 29.525 liraya yükselmiş oldu.
Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
Bu şekilde ara verme, bir haftada üç (3) günü geçerse, ara verilen süre dönem sonuna eklenir. Bu durumda POMEM çalışma takvimi yeniden düzenlenir. Madde 11 - Öğrenciler eğitim-öğretime yatılı olarak devam etmek zorundadırlar.
Öğrenci kabulü meslek içi ve sivil olarak iki şekilde yapılır. Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nden başarı göstererek mezun olabilirsen, Emniyet Teşkilatının çeşitli kadrolarına komiser yardımcısı olarak görev alabilirsin.
Önlisans Mezunları Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne, yani POMEM'e Başvuru Yaparak Polis Olabilirler. Önlisan Mezunu POMEM Alımı 2 sezondur Yapılmaktadır. POMEM Alımında geçerli yaş şartı; 18 yaşından küçük olmamak ve 30 yaşından gün almamış olmaktır.
a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir. (3) PAEM, POMEM'de öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın % 70'i kadar harçlık verilir.
Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler. İlgili yönetmelik gereği yapılan sınavda başarılı olduktan sonra eğitim sonrası Komiser Yardımcısı rütbesine nisbedilirler.
POMEM fiziki yeterlilik sınavı; sıçrama, lastikten geçme, ağırlık taşıma, takla, slalom koşusu ve engel etabından oluşmaktadır. Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve polislik kadrosunda çalışan kişiler PÖH olmak için başvuru yapabilmektedir.
Zam oranının %40 olması durumunda maaşı 7294 lira artacak ve 25 bin 539 lira olacak. %45 olması durumunda 8205 lira yükselerek 26 bin 441 liraya ulaşacak. %50 zam olması durumunda ise polisler Temmuz ayından itibaren 27 bin 353 lira olacak.
Türkiye'de polis memurlarının maaşı, rütbe, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 2023 yılı itibariyle, Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan yeni bir polis memurunun maaşı 25.539 TL'dir.
Polis kaç puan istiyor 2023? TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (a) bendinde belirlenen ham taban puanın en az % 80'i olan 200,000 (iki yüz) puan ve üzerinde puan almış olmak.
Madde 19 - POMEM'lere girmeye hak kazanan asil adayların geçici kayıtları yapılır. Bu öğrenciler iki hafta süre ile intibak eğitimine tabi tutulurlar. Eğitim süresinin kısıtlı olması durumunda, intibak eğitimleri yaptırılmaz, bu süre içerisinde yapılması gereken işlemler eğitim-öğretim süresi içerisinde yapılır.
Önlisans ve Lisans Mezunu Polis Olma Şartları
Önlisans veya lisans mezunu olup polis olmak isteyen adayların izlemesi gereken süreçler lise mezunlarına göre farklıdır. Lisans veya önlisans mezunlarının POMEM'e kabul edilmeleri gerekmektedir.
d) (Değişik:RG-19/1/2019-30660) Mülakat sınav komisyonu; İçişleri Bakanının, biri öğretim elemanı (sivil veya emniyet müdürü) ile biri psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olmak üzere görevlendireceği beş personelden oluşur.
Her türlü alkollü içki ve keyif verici maddenin kullanılması, taşınması, okula getirilmesi, kurumda muhafaza edilmesi yasaktır. giremezler. Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
1. Staj süresi; Tüm bölüm ve programlarımızda otuz (30) iş günüdür.
Emniyet teşkilatında en iyi mesai olarak bilinen çalışma düzeni 12-24 sistemi. 12 saat çalışma 24 saat dinlenme şeklindeki bu sistemde polis memuru hafta izni kullanmıyor ve haftada 60 saat çalışıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri