PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Suyun altında bile etkili formülü sayesinde tuvaletinizin her yerinde temizlik ve hijyen sağlar. Kıvamlı yapısıyla hemen akıp gitmez, etkisini uzunca süre sürdürür. KULLANIM ALANLARI: Sadece klozet ve alaturka tuvalet temizliği içindir.
- Ürünün, çocuk kilitli kapağını üstüne bastırarak ve saat yönü tersine çevirerek açın. Ürünü klozetinizin veya alaturka tuvaletinizin temizlemek istediğiniz kısmına uygulayın ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekleyin. Zor ve inatçı kirlerde daha uzun süre bekleyebilirsiniz.
Porçöz sadece katılaşmış bazı yabancı maddelerin tesisattan uzaklaştırılmasını sağlar. 1 ölçek deterjanın üstüne eklenecek olan 2 ölçek porçöz iyi bir tuvalet tıkanıklığı gidericisidir. Bu karışım tuvalete döküldükten sonra ise hemen kaynar su tuvalete dökülmelidir.
Porçöz Tıkanan Tuvaleti Açar mı ? Porçöz banyo ve mutfak lavabolarında ki giderler de oluşan tıkanıklığı açmada yardımcı olabilir. Yağ, saç, sabun ve benzeri artıkların açılmasında etkilidir.
İlgili 41 soru bulundu
Mermer, doğal taş, muşamba gibi aside dayanıksız yüzeyler ile emaye, demir, bakır, pirinç ve çinko gibi metal malzemeler ve kaplamalar üzerinde Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü kullanmayın.
En fazla 10 dakika bekledikten sonra ıslak bir bez veya sünger ile temizleyiniz. Sonrasında bol su ile durulayınız. Deterjanla kullanım: Çamaşır makinasının deterjan gözüne deterjanınızı koyduktan sonra 1 çay bardağı (100 ml) Porçöz Leke Çıkarıcı'yı ilave ediniz.
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
Porçöz Pas ve Kireç Sökücü Uygulama:
Zor ve inatçı kirler için ürünü yüzey üzerinde 2-3 dakika bekletiniz.
Ürünü klozetinizin veya alaturka tuvaletinizin temizlemek istediğiniz kısmına uygulayın ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekleyin. Zor ve inatçı kirlerde daha uzun süre bekleyebilirsiniz. Gerektiğinde yüzeyi fırçalayın ve sonrasında sifonu çekin. İhtiyaç duyulması halinde işlemi tekrarlayın.
"Orkide kokulu ekstra güçlü özel formülü sayesinde tuvaletlerinizdeki her türlü kir, kireç, pas ve sarı lekeleri temizler, hijyen ve ferahlık sağlar. İnce tasarımlı özel ucuyla klozetinizin en zorlu yerlerine bile kolayca ulaşır.
Sirke, sıcak su ve karbonat karışımının klozet içerisine dökülmesiyle tıkanıklık sorunu ortadan kalkar. Klozet tıkanıklığı durumunda kullanılabilecek kimyasal çeşitleri ayrı olarak kullanıcılara sunulur. Direkt temas edilmemesi gereken kimyasal maddeler eldiven takılarak kullanılır.
Tıkalı tuvaleti açma yöntemleri arasında yer alan bir diğer yöntem ise kireç sökücü ve deterjan kullanımıdır. Kireç sökücü ve deterjanın bir arada gidere dökülmesi sonrasında bir süre köpürme yaşanır. Bir süre bekletilip sonrasında ise gidere sıcak su dökülmesi önerilir. Böylelikle giderin açılması sağlanacaktır.
En çok kullanılan malzemelerin başında çamaşır suyu gelir. Bunun yanı sıra yüzey temizleyiciler, arap sabunu, genel temizlik ürünleri ve dezenfektanlar kullanılır. Bu ürünler birbirinden farklı koku alternatiflerine sahiptir. Bu sayede, tuvalet temizliğinden sonra ortamda hoş bir koku oluşturur.
1 Litre Porçöz Pas ve Kireç Çözücü, ekstra güçlü formülü sayesinde her türlü kireç ve sarı pas lekelerini saniyeler içerisinde temizler. KULLANIM ALANLARI: Çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet ve küvetler, fayans ve seramik banyo yüzeyleri, cam eşya ve yüzeyler.
Bir çay bardağı boraks, yarım su bardağı limon suyu ve yarım su bardağı suyu birlikte karıştırın. Karışımı klozetin her yerine gelecek şekilde dökün. Birkaç saat beklettikten sonra fırçayla durulayın.
Özellikle temiz hava alması amaçlı dışarı çıkarılması gerekir. Kimyasal bir yapısı olması ile beraber zehirlenen kişiye kusturmak tehlikeli olabilir. O yüzden kazazedenin kusturulmaya çalışılması yanlıştır. Bu sebepten dolayı tıbbi müdahale gerçekleştirilene kadar, kişi açık havada tutulmalı ve bol su verilmelidir.
Tüm bulaşık makineleri için uygundur. Ayda 1 kez kullanınız.
Mutfak tezgahları, mermer zeminler veya mermer lavabolar gibi farklı alanlarda inatçı lekeleri ortadan çıkarmak için hiçbir zaman asidik malzemeler kullanmamak gerekir. Özellikle porçöz gibi ürünler direkt olarak daha fazla leke oluşmasına, hatta mermerin çatlamasına dahi neden olabilir.
Doğal bir yöntem olarak karbonat ve sirke tuvalet taşı temizliğinde yeterli olacaktır. Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.
Yarım bardak kabartma tozunu sarı lekelerin bulunduğu alanlara döktükten sonra 15 dakika kadar bekleyin. Ardından üzerine beyaz sirkeyi etkilenen bölgelere dökün. Bu karışım, asidi aktive eden ve en inatçı kireç birikintilerini bile parçayabilecek bir reaksiyon üreterek klozeti tertemiz yapar.
Klozetin genel olarak kir ve pislikten arınması için sifon çekilir. Klozetinin içinde yavaş yavaş kaynar su dökerek sararan yerlerin renginin açılması sağlanabilir. Kaynar su ile kirleri yumuşattıktan sonra çamaşır suyu ile dökülür ve 3-5 dakika beklettikten sonra tuvalet fırçası ile temizlenir.
Ntrik asit içeren Por çöz çamaşır suyu ve benzeri baziklerle karıştırılırsa zehirli klor gazı çıkışına neden olur.
Yarım şişe (200 ml) ürünü su ısıtıcısının içine dökün ve kireç temizlenene dek en fazla 10 dakika kadar bekleyin. Sonrasında su ısıtıcısını bol suyla birkaç kez durulayın. Gerekirse işlemi tekrarlayın.
Porçöz yerine tuz ruhu kullanılırsa daha iyi bir sonuç alınır. Tuz ruhu içerik olarak %18 oranında hidroklorik asit içerir. Bu işlem akvaryuma az miktarlarda ve uzun bir zamana yayarak yapılırsa ani değişimlerden de balıklar etkilenmemiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri