Porselen kaplama dişler, kolay bir şekilde kırılacak yapıya sahip değildir.
Porselen kaplamalar geldikten sonra özel bir yapıştırıcı yardımı sayesinde dişlere porselen kaplamalar geçirilir. Porselen kaplama tedavisi bu aşamada tamamlanmış olur. Porselen kaplamaların kullanım süresi 15 ile 20 sene arasında değişmektedir. Bu süreye bağlı olarak hastanın dişlere yapacağı bakım oldukça önemlidir.
Porselen kaplamalar, kompozit kaplamalara göre lekelere karşı daha dayanıklı olma özelliğiyle öne çıkar. Doğal dişlerin ışığı yansıtma özelliğini başarılı bir şekilde taklit edebilmesi de porselen diş kaplamalarının tercih edilme sebepleri arasındadır.
Kaplama Dişim Kırılmalarında kaplamanın ne şekilde kırılmış olduğu önemlidir. Örneğin kaplama dişiniz hiçbir hasara uğramadan yerinden tamamen düştüyse ve bunu kırılma olarak düşünüyorsanız yapacağınız işlem oldukça basit. Herhangi bir diş hekimine gidip dişinizi basit bir şekilde yapıştıra bilirsiniz.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar. Fakat porselen kaplama materyal olarak camsı bir yapıda olması nedeniyle daha kırılgandır.
İlgili 20 soru bulundu
Özel yapıştırıcı içeriği ile doğal dişe sabitlenen zirkonyum kaplama, dişten düşme, yerinden oynama gibi durumlara neden olmaz. Tıpkı doğal dişiniz gibi rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Kaplama Yapılan Diş Çürür mü? İyi yapılmış kaplamaların altındaki dişler çürümez. Burada önemli olan bütün prosedürün hassasiyetle sürdürülmesidir.
Porselen kaplama dişler, kolay bir şekilde kırılacak yapıya sahip değildir. Her daim parlak ve doğal görünümlü diş alternatifleri olarak kişilerin kullanımına sunulmaktadır.
Porselen diş hazırlanırken, hazırlayan uzmanın yaptığı bir hatadan ya da hazırlandığı materyallerde meydana gelen deformelerden kaynaklı olarak ileride kırılma yaşanabilir. Yanlış diş fırçalama neticesinde dişler yıpranabilir ve zamanla çizikler ya da çatlaklar yaşanabilir.
Çok kuru veya deri sertliğinde olan bir formun değiştirilmesi ve / veya bükülmesi çarpılmaya ve çatlamaya neden olur. Genel kural olarak, sadece benzer kurulukta olan parçaları birleştirin ve tüm birleşim noktalarını ekstra çamur ile güçlendirin ve bir sistre ile çok iyi sıkıştırın.
Zirkonyum kaplamanın ışık geçirgenliği metal üstü porselene göre çok daha fazladır. Bu sayede zirkonyum kaplamalar doğal dişlere yakın bir ışık geçirgenliğine sahip olmakta ve doğal diş gibi estetik bir gülüşe sahip olmamızı sağlar. Diş eti uyumu zirkonyum diş kaplamalarında porselene göre daha iyidir.
Kaliteli malzemelerden üretilen ve alanında uzman diş hekimleri tarafından, hasta özelinde planlanan bir tedavi ile uygulanan porselen diş sağlıklıdır. Çeşitli nedenlere bağlı olarak rengi bozulan, anormal boyutlu ya da hasar görmüş dişlere porselen diş kaplama tedavisi uygulanabilir.
Diş kaplama işlemi, herhangi bir problem çıkmaması durumunda 3 seans içinde tamamlanır, fakat dişin ve hastanın durumuna bağlı olarak işlem hızlandırılıp kaplama dişi 2 seansta da tamamlamak mümkündür. Önemli olan nokta ise, her seans arasında 2-3 gün olması diş kaplamasının yerleşmesi açısından daha iyi olacağıdır.
Porselen diş fiyatları 2021 yılı itibariyle ortalama 2.000 TL ile 4.000 TL arasında değişebilmektedir. Tam fiyat ancak doktor kontrolünden sonra belirlenmekle birlikte, hastanın şikayetçi olduğu rahatsızlık, hastanın diş / ağız yapısı ve tedavi sonrası beklentisine göre değişkenlik gösterebilmektedir.
Porselenin kendisi zaten beyaz bir materyaldir ;ancak İstenilen renge boyanabilir. Porselen lamine yapraklar ışığı geçirme özelliğine sahiptir. Uzun yıllar sararmaz. Fakat diş bakımına özen göstermek hem porselen kronun beyazlığının korunması hem de ağız sağlığı açısında önemlidir.
2023'te porselen diş maliyetleri genellikle 3.000 TL ile 7.000 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Ancak bu fiyatlar diş durumuna, tedavi ihtiyacına ve hasta beklentilerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. En doğru bilgi için bir diş hekiminin değerlendirmesi tavsiye edilir.
Kırık Dişlerin Porselen Kaplama ile Tedavisi
Bazen kırık parça o kadar büyüktür ki bir dolgu ile tedavisi mümkün değildir. Bu durumda en mantıklı çözüm bir kuron restorasyonudur yani porselen kaplama. Sadece kökü kalmış şekilde kırılan bir dişin porselen kaplama ile tedavisi.
Kaplama dişin düşmesinin farklı sebepleri olabilmektedir. Alttaki dişin çürümesi, kaplamanın aşınması gibi durumlarda kaplamanın düştüğü görülebilmektedir. Bu gibi durumlarda doktorların tekrar kaplama hazırlaması gerekmektedir. Kaplama yapılan diş küçükse o zaman da düşme gibi problemler görülebilmektedir.
Porselenin kalitesini anlamak için ışığa tutun. Porselen ne kadar ince ise, o kadar kalitelidir. Ne kadar ince bir porselen ise işçilik o kadar iyi yapılmış demektir.
Ancak çıplak gözle farkı anlamanın en kolay yolu porselenin ışık geçirgenliğini göremektir. Kaliteli porselen ışığı geçirir. Adeta şeffaf gibidir. Seramik ise ışığı geçirmez..
Geçici kaplama ve köprülerin çıkarılması çok basittir. Dişi yapıştıran çimento kısa süre sonra sökülmesine izin verecek türde yumuşak karakteristik özelliğe sahiptir. Diş hekimleri çoğu durumda parmak ile kaplamayı hafifçe döndürerek aradaki yapıştırıcıyı serbestleştirir ve çıkartır.
Ek olarak zirkonya, titanyum implantlara göre plak birikimlerine daha az duyarlıdır. Zirkonyum diş kırılır mı sorusuna cavap olarak zirkonyum dayanıklı bir malzemedir ve kolay kolay kırılmamaktadır.
Kaplama diş doğrudan kokuya sebebiyet vermez. Ağız kokusunun temel sebebi dişleri düzenli fırçalamamaktır.
İşlem süresi ortalama 7-10 gün sürer. Sağlam, renkleri bozulmayan ve dayanıklı malzemelerden üretilirler. Dişlerinizin doğal yapısı bozulmadan istediğiniz estetik özelliklere (renk, şekil v.b) sahip olması porselen lamina ile yapılabilmektedir.
Söz konusu diş kaplama olduğu zaman hastalar, porselen diş mi, zirkonyum diş mi sorusu en çok sorulan soruların başında gelmektedir. Estetik görünüm sağlaması ve diş eti için faydalı olduğundan dolayı daha çok zirkonyum diş kaplamalar daha çok tercih edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri