Portakal kabuklarını, acılığının iyice azalması ve yumuşaması için 1 gün boyunca suda bekletin ve bu süreçte aralıklarla suyunu değiştirin. Yeteri kadar suda beklettikten sonra tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyduktan sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edin; kaynatın ve ardından 5 dakika soğuk suda bekletin.
🍊Kalp ve damar sağlığı açısından iyi bir kaynaktır. Yüksek tansiyon, kalp krizi ve inme riskini azaltır. Mide yanmasına iyi gelir; Portakal kabuğunda bulunan aktif bileşenlerin alkali etkisi vardır ve mide asidini azaltır. 🍊Smoothielere ekleyerek ya da çayını yaparak içmek, sindirimsel pH seviyesini dengeler.
Portakal kabuğu çayı, metabolizma dostu olan bir içecektir. İsterseniz sıcak veya soğuk şekilde tüketebileceğiniz portakal kabuğu çayı ile yağ yakımını başlatabilirsiniz.
Portakal kabuklarını 3 kez duru suyun altında iyice yıkayın ve tercihen geceden suyun içinde bırakın. Kabukları kaynayan su dolu bir tencereye koyun ve 7-8 dakika haşlayın.
Portakal kabuklarını kurutup ya da taze portakal kabukları rendelenip üzerine bir bardak su ekleyip kaynatın. 15 dakika sonra ocaktan alıp içine bir tarçın çubuğu ekleyip için. Bunun yanı sıra içine bir çay kaşığı bal da ekleyebilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Portakal kabukları cilt tonunu geliştirmeye yardımcı olur. Portakalın içerisinde bulunan C vitamini içeriği, cildinizin esnekliğini korumasına yarar, cildi gerginleştirerek parlaklık, canlılık kazanmasını sağlar, donukluğu önler ve sağlıklı bir parlaklık katar.
Sıra çayın yapımına geldi: Cezveye 100 ~150 gr kadar su ekleyelim, yaklaşık 1 su bardağı su ediyor. Su iyice kaynasın, kaynayınca içerisine 2-3 gr kadar kurutulmuş nar kabuğu atalım. 3gr'mı geçmesin çünkü çay biraz acı oluyor, nar kabuklarını da ekleyince 5 dk kaynasın. Şeker ile tatlandırılabilir.
Birçok derde çare olan portakal kabuğu hazımsızlığa iyi geliyor ve kolesterolü önlüyor. Doğru şekilde kullanıldığında öksürüğü kesici etkiye sahip.
Kabuğu ve kabuğun içindeki hava kabarcıkları olmayınca portakal, büyüklüğüne göre ağır hale gelir. Yani kabuklu portakalın yoğunluğu, kabuksuz portakalın yoğunluğundan azdır. Bu nedenle kabuklu portakal yoğunluğu az olduğu için yüzerken, kabuğu soyulan portakal yoğunluğu fazla olduğu için batar.
Portakal Kabuğu Neye İyi Gelir? Portakal kabuğu A ve vitamini açısından oldukça zengindir. Bulundurduğu C vitamini sayesinde kanser hücrelerinin büyümesini etkiler. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve solunum yolu hastalıklarına karşı etkilidir. Bunun yanı sıra damar tıkanıklığını da gidermektir.
Aslında portakal kabuğu meyvenin en faydalı kısmıdır. Çünkü içerisinde belirli fitokimyasallar, flavonoidler ve diğer antioksidanlar açısından zengin olmasının yanı sıra A , B, C vitamini , bakır , kalsiyum ve magnezyum barındırır.
Bağırsak kurdu portakal kabuğu sayesinde vücuttan temizlenebilir. Portakal kabuğunu rendeleyip kuruttuktan sonra suyla beraber tüketmeniz önerilir. Antioksidan etkilere sahip olan portakal kabuğunu suyla karıştırıp içtiğinizde, bağırsaklarda oluşan hasarlar onarılır ve kurtların yayılması önlenir.
C vitamini içeriğinin yanı sıra iyi bir posa kaynağı olan portakalın soyulduktan sonra kabuğu ve meyvesi arasında kalan beyaz kısmı tüketilmelidir. Böylece diyet lifi alımını destekleyerek, bağışıklık sisteminde ilk savunma hattı olan sindirim sistemi sağlığının da sürdürülmesinde önemli rol oynar.
Norveç'in Tromsö Kenti'nde sürücülere uygulanan rutin alkol kontrolünde oldukça ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Portakal kabuğu, tek bir damla alkol almamış olan sürücüyü, üfleme cihazında sarhoş gösterebiliyor.
Tezgahın üzerine streç film yayıp üzerine rendelediğiniz kabukları incecik serin. Etrafını katlayıp küçük bir tepsi veya bir kap üzerinde dondurucuya atın ve ihtiyaç anında buzluktan çıkarıp istediğiniz miktarda rendelenmiş kabuğu kırıp kullanın. Ellerinize sağlık.
Katı meyve sıkacağında, her türlü narenciye sıkılabilir. Ancak portakal, mandalina gibi meyvelerin, sıkmadan önce kabuklarının soyulması önerilir. Çünkü kabuğun iç kısmında bulunan beyaz ince kısımlar genellikle acı bir tada sahiptir ve sıkıldığı takdirde meyve suyunun tadını bozabilir.
Portakal kabuğunun portakaldan daha çok rağbet görmesi üzerine bu alanda yeni iş alanları oluşmaya başlamıştır. Portakal kabuğunun kurutulması güneş altında 2-3 gün arasında sürmektedir ve kaliteli bir kurutma gerçekleştirilemediği bilinmektedir.
Portakalları sıkmadan önce kabuklarını soyarak başlamalısınız. Çünkü kabuktaki kimyasallar, portakal suyuna geçebilir. Bunun yanı sıra portakalın üzerindeki beyaz ve ince kabuk, sıkacağınız portakal suyunda acı bir tat bırakabilir. Meyve suyunun tadının bozulmaması için kabukların soyulmasında faydalı olacaktır.
Turunç kabuğu reçeli üretiminde kabuktan gelen acılığın giderilmesi önemli bir problemdir. Turunç kabuğundaki acılık naringin ve neohesperidin gibi flavonoidlerden kaynaklanmaktadır. Acılık giderme işlemi genellikle kabukların haşlanmasını takiben, birkaç gün suda bekletilmesiyle gerçekleştirilmektedir.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Bronşite iyi gelen gıdalar nelerdir? C vitamini içeriğindeki güçlü antioksidan ile bronşitten kurtulmanıza yardımcı olur. C vitamini yönünden zengin olan kırmızı biber, maydanoz, kekik, koyu yapraklı sebzeler, brokoli, lahana, portakal, mandalina, elma, nar, kivi, çilek gibi gıdaları tüketebilirsiniz.
Uzmanlar, portakal suyunun öksürüğe iyi geleceğini belirtiyor. İşte, öksürüğü geçirmek için evde yapabileceğiniz doğal karışım tarifleri; Ilık süt-bal: Bal katarak içeceğiniz ılık süt, öksürüğünüzü alır ve boğazınızı tamamen rahatlatır.
Son derece etkili ve doğal zayıflama çayları arasında bulunan limon kabuğu çayı, zayıflamaya birebir yardımcı olmaktadır. Metabolizmanın hızlı ve düzenli çalışmasını ayrıca toksinlerden kurtulmayı sağlayan limon kabuğu çayı, zayıflama amaçlı tercih edilmektedir.
Eğer siz de “Nar kabuğu çayı nasıl yapılır?” diye merak edenlerdenseniz bunun da oldukça pratik bir tarifi olduğunu söylemeliyiz. Kurutulmuş nar kabuklarını sıcak su içerisinde bir süre demledikten sonra kabukları çayın içinden süzüp leziz nar çayınızı afiyetle içebilirsiniz.
MEYVE&SEBZE KABUKLARI NEYE İYİ GELİYOR? Meyve kabukları; çiğ ya da kaynatılarak tüketilebilir. Örneğin meyve kabuklarından komposto, reçel veya çay yapılabilir. Meyveleri kabuklarıyla birlikte tüketmeden önce mutlaka sirkeli suyla iyice yıkamamız şart.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri