derin dondurucuda yazın portakal suyu yapmak için çok pratik bir o kadar lezzetli kurtarıcı bir tarif olan portakal suyu için kışın derin dondurucuda saklamak gerçekten pratik oluyor lazım olduğunda çıkartıp kullanabilirsiniz bu tarif bambaşka mutlaka denemelisiniz!
Hazırladığınız 3 portakaldan 5 litre portakal suyunu konserve şişelerine ya da sürahi içine koyup, buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz.
Ortadan İkiye bölün. Sularını sıkın. Buz torbalarına doldurun. Ağzını sıkıca bağlayın Ve derin dondurucuya koyun.
мєянαвα, Cevap : Evet meyve suyu buzlukta donar. Fakat donma süresi 3,5 - 4 saat arasında değişebilmektedir.
Bu nedenle, portakal suyunun sıkıldıktan sonra birkaç saat içerisinde içilmesi veya mümkün olabildiğince soğuk bir şekilde saklanması tavsiye edilir. Buzdolabında muhafaza edilen portakal suyunda reaksiyon yavaşlayacaktır ve bir gün sonra bile meyve suyunda hala vitamin C'ye rastlanılacaktır.
İlgili 27 soru bulundu
Dondurulmuş portakal çıkarıldıktan 5 dakika sonra dilim dilim kesilir ve robotta iyice parçalanır. Bir kaba aktarılır üzerine şeker konulup karıştırılır. Suyu ve limon tuzu ilave edilip çırpıcı ile karıştırılır ve hemen bekletmeden temiz bez (tülbent) ile süzülür.
Poşetin havasını alarak kilidini kapatın ve derin dondurucunun en derin kısmına yerleştirin. Böylelikle portakalları 6 aya kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Her poşete 1 portakal, 1 limon. Yıkayıp, çekirdekleri çıkartıp, resimdeki gibi doğrayıp buzluk poşetine koyuyoruz ve buzluğa atıyoruz.
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
İlk önce mandalinaların kabuklarını ve zarlarını güzelce soyun. Soyduğunuz mandalinaları bir tepsi içerisinde dondurun. Donduktan sonra derin dondurucu poşetlerine koyup, poşetin havasını aldıktan sonra ağzını sıkaca bağlayın. Derin dondurucuya kaldırın.
İlk öncelikle portakalı yıkıyoruz. Eğer portakalınızın kabuğu kalınsa turuncu kısmına ince soyup kabuğunun beyaz kısmını atın acı oluyor yoksa ama portakalınız ince kabuklu ise kabuğuyla beraber doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyunuz, buzluğa atın.
Biber, üzüm, portakal, limon, çilek gibi meyveler ise mutlaka buzdolabında saklanmalı.
Yıkanan portakalların kabuklarını rendeliyoruz. Elinizden geldiğince beyaz kısımlarını almayın acı oluyor. Rendelenen kabukların üzerine şeker ekleyip biraz bekleyin. Karıştırıp poşete veya küçük kutucuklara doldurduktan sonra buzluğa atın.
Portakal suyu her gün sabah kahvaltılarında tüketilebilen bir meyve suyudur. Ancak fazla tüketilmesi durumunda birtakım yan etkiler görülebilir. Fazla tüketmekten mutlaka kaçınmanız gerekiyor. Portakal asitli bir meyve olduğundan mutlaka midesi hassas olan kişilerin uygun bir şekilde tüketmesi gerekir.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Muz, derin dondurucuda 6-8 ay saklanabilir.
Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
Limonları dilimler halinde kestikten sonra bir fırın kağıdının üstüne yerleştirerek dondur. Donduklarında kağıttan ayırarak kilitli bir buzdolabı poşetinin içine yerleştir. Buzdolabı poşetinin içindeki havayı boşaltarak ağzını kapat ve limon dilimlerini dondurucuya at. İşte, bu kadar!
Buzdolabında muhafaza edilebilse bile tadında ve yapısında kısa sürede bozulmalar gerçekleşebilir. Elma, ayva, portakal, mandalina, nar gibi raf ömrü uzun olan meyveleri buzdolabında saklayabilirsiniz. Eğer buzdolabınızda yer yoksa ve kısa zaman içinde tüketileceklerse oda sıcaklığında da kalabilirler.
Dondurduğunuz taze meyveleri buzlukta 12 ay kadar bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.
Portakal soğuk hava ile depolanması
Bağıl nem %85-90 olmalıdır. Bu koşullarda depolama süresi 5 ay kadardır. Ancak portakallar özellikle Penicillium bulaşmasına uğradığından, bir fungisitle muamele edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri