Bankalar ve diğer finansal hizmet sağlayıcılar bu anlamda işletmelere çeşitli POS cihazı türleri sunmaktadır. Kullanılan bu POS cihazları üzerinden POS komisyonları alınır. POS (Point of Sale) komisyon oranları, işletmelerin ve tüketicilerin günlük işlemlerini kolayca yapabilmelerine olanak tanımaktadır.
Aylık POS olarak da bilinen komisyonsuz POS ürünleri tercih edildiğinde POS cihazlarından yapılan işlemler için herhangi bir komisyon ücreti talep edilmez; işletme sahipleri veya yetkilileri tarafından belirlenecek aylık ya da yıllık ciro bedeli üzerinden sadece sabit bir ücret ödemesi yapılır.
2023 Sanal POS Komisyon Oranı Nedir? VPOS komisyonu, e-ticaret sitelerinde yapılan her işlem için banka veya ödeme çözümü şirketlerine ödenen ücrettir. Firma tarafından, sanal POS'lar üzerinden gerçekleşen her bir işlem için ilgili banka ve taksit seçeneğine göre değişen yüzde ile hesaplanan bir bedel ödenir.
Dijitalleşme süreci için, size en iyi şekilde yardımcı olmayı hedefliyoruz! Ana Sayfa Dijital Çözümler Finans Garanti BBVA POS'a hemen başvurun, 3.000 TL'ye varan Bonus ve indirimin yanı sıra %0.89 komisyon oranı ve ilk 3 ay POS ücretsizlik fırsatını yakalayın!
Sözleşmelerde belirtildiği üzere yapılan her işlemde (alım/satım) kurum azami %0,105 (binde 1,05) oranında komisyon tahsilatı yapma hakkına sahiptir.
İlgili 31 soru bulundu
Masaüstü POS ücreti alınmamaktadır. Mobil POS ücreti ne kadardır? Mobil POS ücreti 60 TL'dir.
Sanal POS hizmeti için herhangi bir ücret talep edilmekte midir? İş Bankası sanal POS hizmeti için yıllık BSMV dahil 4.500 TL ücret alınmaktadır.
Üstelik POS hizmet ücreti de ödemiyor.
Kampanya kapsamında aylık toplam 10.000 TL ciroya kadar olan tek çekim işlemlere %0 komisyon uygulanacak; 10.000 TL'den sonraki işlemlerde ise bu oran %1,79 olacaktır.
Anılan Kanun'un 33. maddesine göre POS tefecilerinin banka ve sigorta muameleleri vergisi matrahına uygulanacak vergi oranı ise % 5'tir.
POS makinesi alabilmek için Türkiye'de aktif olarak hizmet veren bankaların hemen hepsi ile anlaşma yapılabilir. Kredi kartı ile yapılan alışverişler, bankalar için önemli bir gelir kalemi olur ve POS cihazı, bu bankaların temel hizmetleri arasındadır.
POS cihazı kullanmak için vergi mükellefiyetine sahip olmalı ve ticari bir faaliyet sürdürüyor olmalısınız. Yasal olarak ticaret faaliyeti sürdürmeyen işletmeler ve şahıs şirketleri yetkilileri herhangi bir POS cihazı alamaz. POS cihazı kullanmak için bankalardan sağlanan hizmeti satın almak gerekir.
POS makinesi başvurusu için sizden istenen belgeler, vergi levhası, başvuran kişinin kimliğinin aslı, imza beyannamesi, bir odaya kayıtlı iseniz oda kayıt belgesidir. Vergi levhası olmadan POS cihazı alınamaz. Satışlarınıza ilişkin karşılık olarak fatura ya da fiş olması gerekir.
POS cihazı için öncelikle bankalara şubeden ya da internet bankacılığı üzerinden ön başvuru yaparsınız. Başvurunuz ardından bankanız, sizden vergi levhası, işletme ruhsatı, imza sirküleri, kimlik gibi ilgili evrakları talep eder.
Kredi kartı ile yapılan alışverişler iş yerleri için bir maliyet doğurabiliyor. Pos cihazının kullanımı ya da bankanın iş yerinden aldığı komisyon bazı iş yerleri tarafından tüketiciye yansıtılabiliyor. Tüketiciyi Koruma Derneği'ne göre tüketiciden böyle bir ücret almak yasal değil.
*Ücret tutarı üzerinden %5 tahsil edilecektir.
Vakıfbank'ın TABGİS üyelerine uyguladığı komisyon oranı, tüm kartlar için %1,35 olarak güncellendi. Belirtilen oran 4 Şubat 2022 tarihi itibariyle geçerli olacak.
Bankalar, pos cihazı kullanan işletmelere uyguladığı 0.49-0.79 seviyesindeki komisyon oranını yüzde 3.5'e çıkardı.
Paytr komisyonları her iş modeli için farklıdır. Sanal POS üzerinden link ve tek çekim ödeme alan e-ticaret siteleri için komisyon oranı yaklaşık %1,45'tir. Tek çekim sanal POS üzerinden ödeme alan işletmeler için komisyon oranı yaklaşık %1,95'tir.
Tüm bireysel Yapı Kredi kredi kartlarınız ve varsa bu kartlara bağlı ek kartlarınız ile Yapı Kredi bireysel banka kartlarınızın internetten alışveriş yetkilerini açmak için SMS ile AÇIK yazıp bir boşluk bırakarak kart üzerindeki müşteri numaranızı 4944'e SMS göndermeniz gerekmektedir.
EFT ücreti almayan bazı bankalar da vardır. Bu bankalar Enpara, Kuveyt Türk, Kuveyt Türk' e bağlı olarak çalışan seninbankan.com.tr, Albaraka Türk, Fibabanka ve Cepte TEB'dir.
Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST)
BSMV Hariç. EFT mesai saatleri dışında yapılan FAST işlemlerinde alınan işlem ücreti 3,81 TL'dir. BSMV Hariçtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri