Bu işlem için müşteri, kredi kart bilgilerini ve kimlik fotokopisini firmaya iletmesi gerekir. Firma ise POS cihazı üzerinden kredi kart bilgilerini tuşlayarak kartsız işlem yapar ve ödeme işlemini gerçekleştirir.
Müşterilerinize sunacağınız hizmet bedellerini tahsil etmek için kartın fiziksel olarak kullanılmasına gerek kalmaz. Sipariş sırasında müşterilerinizden aldığınız kredi kartı bilgilerini (kart numarası, vade tarihi, güvenlik numarası) ve işlem tutarını POS üzerine tuşlayarak işlem yapabilirsiniz.
Telefonunuzun kamerası açılacak. POS cihazı üzerindeki QR kodu okutun. Akbank Mobil'den onaylayarak ödemenizi yapın. QR kod ile ödeme yapmak bu kadar basit.
TR Karekod ile nasıl ödeme alınır? Alışveriş tutarı POS'a girilir. POS ekranında “karekod ile ödeme yapmak için 0'a basın” mesajı yer alır. 0'a basıldığında POS ekranında “TR Karekod” formatında QR kod üretilir.
POS'tan QR Kod ile Ödeme Dönemi Başladı!
QR'la ödeme için POS cihazına işlem tutarını girip “giriş” tuşuna bastıktan sonra, “0” tuşuna basmanız ve POS ekranındaki QR'ı, Yapı Kredi müşterinizin Yapı Kredi Mobil veya World Mobil uygulamalarından açacağı QR tarama ekranıyla okutmanız yeterlidir.
İlgili 22 soru bulundu
Temassız ödeme kabul eden bir işyerinde temassız özellikli kartınızı POS'a yaklaştırmanız ve kartın okunduğuna dair sinyali duyana kadar kısa bir süre bekletmeniz yeterlidir.
Mobil Bankacılıktan “Tüm İşlemler” menüsü altından “QR İşlemleri” ve ardından “QR Ödeme” seçilir. POS üzerinde oluşan QR Kod telefon kamerası aracılığı ile okutulur. İşlem bilgileri ekrana gelir ve onay tuşu basılarak işlem tamamlanır. QR Ödeme hem Android hem de IOS işletim sistemli Akıllı telefonlarda kullanılabilir.
Müşteriniz, ödeme yapmak istediği temassız kartını veya mobil ödeme özellikli cep telefonunu, ödeme alacağınız Android mobil cihazın arka bölümünde yer alan NFC antenine yaklaştırarak okuttuğunda ödeme işleminiz tamamlanır. Temassız işlem limiti dâhilinde (750 TL) şifre kullanmadan işlem yapılabilmektedir.
POS cihazıyla satış yapmak için:
Ardından ödemeyi manyetikli, çipli veya temassız şekilde gerçekleştirin. Temassız ödemeyi kartı POS cihazına yaklaştırarak, çipli ödemeyi kartı çip okuyucusuna takarak, manyetik ödemeyi ise kartı cihazın yan tarafındaki şeritten geçirerek yapabilirsiniz.
Garanti BBVA bankacılık uygulaması yüklü olan POS ve ÖKC cihazlarında tutarı girdikten sonra “Giriş” tuşuna basılarak menü üzerinden “QR kod ile satış” seçilir. Oluşan QR, kart hamili tarafından Bonusflaş açılarak kamera yardımıyla okutulur.Bu işlem sayesinde temas etmeden başarılı ödeme deneyimi sağlanır.
Müşterisi olunan bankanın mobil uygulamasına girilir. QR işlemlerinden para çekme seçeneği ya da para çekme menüsünden QR ile para çekme seçeneğine tıklanır ve çekilecek miktar tuşlanır. Daha sonra ATM ekranında görülen QR kod telefonun kamerasına okutularak para çekme işlemi tamamlanır.
ATM'de kartsız işlem menüsüne girilir. Sistemde kayıtlı cep telefonu numarası ve TCKN girilir. Ekranda mevcut Bankkart'lar listelenir ve işlem yapılacak kart seçilip, kartın şifresi girildikten sonra müşterinin cep telefonuna SMS ile şifre gönderilir.
Cihazı ekran kilidi açık bir şekilde POS cihazına yaklaştırmanız yeterlidir. Telefonunuzun özelliğine ve arka planda çalışan uygulama sayısına göre işlem süreleri uzayıp kısalabileceğinden dolayı POS ve telefon ekranı üzerinde işlemin başladığını görene kadar telefonunuzu POS cihazına yakın mesafede tutmaya devam edin.
Müşteri şifreyi onayladığında bir fiş çıkar. İlk çıkan fiş iş yerine aittir, ardından herhangi bir tuşa basılır ve ikinci fiş çıkar. İkinci fiş kart ile birlikte çıkarılır ve müşteriye verilir. İkinci fiş müşteri içindir.
Harici el terminali veya POS cihazı üzerinde yer alan kart okuyucu haznesinden tüm banka kartları ile işlem yapabilmek mümkündür.
Pos cihazından çekilen para müşterinin kart şifresini girip ödeme onayını vermesinden hemen sonra Türkiye'deki bankaların uygulamasına göre 1 ile 3 gün içerisinde hesaba aktarılmaktadır. Ancak Satıcı ilgili parayı hemen kullanmak isterse bankalar belli kesintiler uygulayarak satıcının hesabına aktarılmaktadır.
NFC ile Ödeme Nasıl Yapılır? NFC özelliği kullanılarak ödeme yapmak için bu özelliğe sahip bir POS cihazı ile bir akıllı telefona ihtiyaç duyulur. Ardından akıllı telefon, POS cihazına değdirilmeden yalnızca yaklaştırılır. Böylece 1 saniyeden kısa bir süre içinde ödeme yapılabilir.
Temassız ödeme özelliğine sahip kartınızın üzerinde dalga şeklinde bir sembol bulunur. Kartınızı temassız POS cihazına yaklaştırdığınızda radyo frekansı ile tanımlama sinyalleri aracılığıyla kısa sürede bir iletişim sağlanır. İletişim ardından ödeme onayınız alınır.
Akbank Cebe POS nasıl kullanılır? Üye işyerleri, Akbank Cebe POS uygulamasına Akbank mobil ve internet şifresi ile giriş yaptıktan sonra, satış tutarını 'Ödeme Al' ekranında girer. Ardından ödeme yöntemi seçim ekranı açılır ve bu ekranda işyeri Temassız ödeme ve QR ile ödeme seçeneklerinden birini seçerek ilerler.
Ziraat Katılım Cepten POS, Android işletim sistemli akıllı telefonlarınızın NFC özelliğini kullanarak harici herhangi bir ek cihaza ihtiyaç duymaksızın temassız ödemeleri kabul edebilmenizi sağlayan ödeme çözümüdür. Akıllı telefonlarınızı POS cihazına dönüştürerek iş yeri dışında da ödeme alabilmenizi sağlar.
Garanti BBVA POS'a hemen başvurun, 3.000 TL'ye varan Bonus ve indirimin yanı sıra %0.89 komisyon oranı ve ilk 3 ay POS ücretsizlik fırsatını yakalayın!
Kimler Kullanmalı? Mobil POS, adrese ürün teslim eden ve kapıda ödeme gerektiren iş kolunda faaliyet gösteren iş yerleri için uygun cihazlardır. 3100 sayılı Kanun uyarınca Yeni Nesil ÖKC kullanma yükümlülüğünüz bulunmuyor ise, Mobil POS kullanabilirsiniz.
Karekod ile Ödeme sadece yurt içi alışverişlerinde geçerlidir. *Sadece Karekod ile Ödeme alabilen POS cihazına sahip işyerlerinde geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri