İşte adım adım yapmanız gerekenler: Adım 1: e-Devlet sistemine giriş yapın. Adım 2: "Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama" seçeneğine tıklayın. Adım 3: Önerilen Hizmetler bölümünden "Şahıs Ödemeleri Sorgulama" seçeneğine erişin.
Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.
Rapor parası işçinin adına Ziraat Bankası'na yatırılır. Her ayın 8'i ile 14'ü arasında bankadan kimlik ile çekilir. Bankada sıra beklemek istemiyorsanız Rapor parası hesap tanımlama yaparak direk kendi hesabınıza yatmasını sağlayabilirsiniz.
2. PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma hizmeti seçilir. 3. Ödemenin görüntülendiği sayfada aktarım yapabilmek için “Hesabıma Aktar” seçeneği seçilir.
kimlik belgesiyle PTT ATM'sinden rapor parası çekebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.
Bundan sonra kısa çalışma ödeneği, sosyal yardım, doğum yardımı ve İŞKUR ödemeleri çipli TC kimlik kartlarıyla gerçekleştirilebilecek. Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor.
Yapmanız gereken tek şey en yakınınızdaki PTT şubesine giderek PTT gişe görevlisine adınıza para yatıp yatmadığınızı sormanız ve tc kimlik numaranızı görevli ile paylaşmanız. Eğer PTT müşterisi iseniz durum biraz daha değişiyor, daha avantajlısınız.
PTT hesaplarınızda ödeme var mı yok mu e-Devlet şifresi ile öğrenmek mümkün. Bunun için tabi ki e-Devlet şifresine sahip olmalısınız. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubelerinden şifre alabilirler. E-Devlet şifresi aldıktan sonra hesabınızda para olup olmadığını sistem üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
Eğer anlaşmalı bankalardan herhangi biri kullanılmıyor ise ödenek PTT Bank'tan çekilebilir. Çalışanın hesabına yatırılan tutar 2 ay içerisinde çekilmezse ödeme SGK'ya iade edilir ve emanet hesabına aktarılır.
e-Devlet rapor parası sorgulama ekranı
SGK rapor parası sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet'e giriş yapılır. Daha sonra 'Sosyal Güvenlik Kurumu' bölümüne girilir. Oradan "4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme" tıklanır. Ardından istenilen bilgiler eksiksiz doldurulduktan sonra detaylara ulaşabilirsiniz.
E-DEVLET İBAN TANIMLAMA İŞLEMİ 2023
e-Devlet hesabı açıldıktan sonra arama kısmına “Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama” yazın. Çıkan ekranda “Yeni Hesap Tanımlama” bölümünü seçin. Ekranda yer alan “Yeni Hesap Tanımlama” düğmesine tıklayarak hesap tanımlama ekranına erişebilirsiniz.
EFT ile yapılan para transferlerinde paranın karşı tarafın hesabına geçme süresi 10-15 dakikayı bulmaktadır. Havale işlemlerinde ise bu süre yalnızca birkaç dakikadır.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Geçici iş göremezlik ödemesi için sigortalının durumunu bildiren doktor raporuyla birlikte SGK'ya başvurması gerekir. Başvuru sonucu e-devlet üzerinden takip edilebilir. Gereken şartlar sağlanmışsa başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde geçici iş göremezlik ödemesi PTT üzerinden yapılır.
PTT'ye yatan para sorgulama işleminde olduğu gibi ilk olarak e-devlet kapısına giriş yapılmalıdır. e-Devlette yer alan arama butonuna, PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleri yazılmalıdır. Çıkan sonuçlardan uygun olanına tıklanmalıdır. Uygun sonuca tıklandığı zaman, e-devlet sistemi ödemeleri ekrana yansıtacaktır.
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir. Bu süreler çek ödeme havaleleri için de geçerlidir.
Para almak için; İsminize gönderilen para transferleri için işleme ait referans numarası ve geçerli kimlik belgeniz ile en yakın PTT işyerine giderek, paranızı alabilirsiniz. Yurtiçi veya yurtdışındaki banka hesabınıza veya yurtiçindeki kartınıza gönderilen para transferleri otomatik olarak hesabınıza yansımaktadır.
Hesap bakiyesi sorgulama yapmak için 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır. Dahili numaradan sonra kart işlemleriniz ve bakiye işlemleriniz için önce 1'e daha sonra 2'ye tıklayarak hemen işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Ön yüklemeli Pttkartlar ile hak sahipleri yardım ödemelerini, sıra beklemeden Pttmatik'lerin yanı sıra tüm banka ATM cihazlarında nakit alabilmekte ve yurtiçi-yurtdışı alışveriş işlemlerinde kullanabilmektedirler.
PTT çağrı merkezini, 444 1 788 numarasını arayarak iletebilirsiniz. Bilgiye hızlı erişim için önce 1, ardından 2 tuşlayarak işlem yapabilirsiniz. Yönlendirmeleri takip ederek sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.
ATM'den nasıl kartsız para çekme işlemi yapabilirim? ATM'de kartsız işlem menüsüne girilir. Sistemde kayıtlı cep telefonu numarası ve TCKN girilir. Ekranda mevcut Bankkart'lar listelenir ve işlem yapılacak kart seçilip, kartın şifresi girildikten sonra müşterinin cep telefonuna SMS ile şifre gönderilir.
Kartsız İşlemler menüsünden Anlaşmalı Kurumlar / Fatura Tahsilatı menüsünü seçin. T.C. Kimlik Numaranızı tuşlayın. Ardından ihtiyaç halinde iletişim kurulabilecek cep telefonu numaranızı girin.
ATM'den Kartsız Para Çekme
Müşterisi olunan bankanın mobil uygulamasına girilir. QR işlemlerinden para çekme seçeneği ya da para çekme menüsünden QR ile para çekme seçeneğine tıklanır ve çekilecek miktar tuşlanır. Daha sonra ATM ekranında görülen QR kod telefonun kamerasına okutularak para çekme işlemi tamamlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri