Prefabrik yapıların da diğer evler gibi bir temelleri bulunmalıdır ve bu temel yapımında beton kullanılmaktadır. Ardından bu temel üzerine çelik, sac, betopan ve EPS gibi malzemelerden bir iskelet sistemi kullanılmaktadır.
Prefabrik yapılar, genellikle çelik, beton, ahşap veya diğer malzemelerden yapılan önceden üretilmiş modüllerden oluşmaktadır. İlgili modüller üretim alanında veya inşaat alanında birleştirilir.
Beton, ahşap, lamine kereste, hafif çelik ve çelik gibi malzemeler prefabrik ev yapımında olmazsa olmaz olarak görülen malzeme çeşitleridir.
Prefabrik Ev Teknolojisi ve Üretim Süreci
Yaygın olarak kullanılan bazı prefabrik ev malzemeleri arasında çelik, ahşap ve çimento yer alır. Fabrikada önceden yapılan parçalar arasında da alçıdan yapılmış paneller ve zeminler, fabrika yapımı kapılar, pencereler ve vantilatörler bulunur.
İlgili 26 soru bulundu
cevap : prefabrik evlerin dış cephelerine farklı kaplamalar yapılabilmektedir. Pvc Siding,yalıpan,taşonit,bisküvi tuğla,sıvalı mantolama yapılabilmektedir.
Prefabrik evin temelinde yük az olacağından duvarların altında devam eden betonarme temel şekline uygun olmalıdır. Temel için çelik ve demir iskelet oluşturularak temel atma işlemi gerçekleştirilir. Sadece düz beton gibi görünse de bu iş oldukça zor ve ince hesap gerektiren bir işlemdir.
İç paneller ile dış panel arasındaki boşluğa taşyünü elyaf gibi ısı yalıtım malzemeleri uygulanır. İsteğe bağlı olarak nem ve buhar önleyici plakalar da kullanılabilir. Daha sonra iç duvar panelleri yerleştirilerek iç kısım boya yada duvar kağıdı için hazır hale gitirilir.
Tanım. Tipik bir konteynerin bir ucunda kapılar bulunur, dış duvarları ise trapez kesitli çelik sacdan üretilir. Konteynerlerin en ve yükseklikler leri 8 feet (2.44m), uzunluğu ise 20 feet (6.1m) veya 40 feet (12.19m) olur.
PREFABRİK EVDE KIŞIN OTURULUR MU? Prefabrik evler üretim aşamasında kaliteli malzemeler kullanılmış ise yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanılabilir.
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir.
Prefabrik evler üç farklı materyalden yapılmaktadır. Bunlar; beton prefabrik, çelik prefabrik ve ahşap prefabrik.
Prefabrik ve çelik binalar için geniş uygulama alanı ile ideal bir yapı levhasıdır. Boya, yüzey kaplamaları ve duvar kağıtlarıyla bir bitiş malzemesi olarak kullanılabilir. İç ve dış kaplama malzemelerinin alt levhası olarak kullanılabilir. Zemin ve çatılarda kaplama alt levhası olarak kullanıma imkan verir.
- Çelik konstrüksiyon. Bugün en çok tercih edilen prefabrik yapıların başında çelik konstrüksiyon evler geliyor. Çelik evler olarak da anılan bu prefabrik türünün en önemli özelliği hafif, dayanıklı ve sağlam olması.
Kullanılan Malzeme: Çelik ev ile prefabrik evi birbirinden ayıran en temel fark evin duvar bloklarıdır. Prefabrik evlerin taşıyıcı sistemlerinde H olarak isimlendirilen çelik metal direkler kullanılır.
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
Konteyner Şase Bilgileri. Konteyner ana gövdesini oluşturan alt üst şasesi ve köşe direkleri özel şekillendirilmiş 2 mm kalınlığında siyah saçtan imal edilir. Ana şase ve alt üst taşıyıcı profiller kaynak kullanılarak birleştirilir. İç ve dış duvarlar 4 cm kalınlığında EPS dolgulu sandviç panelden üretilir.
Odun veya kömür olsun her türlü soba ile prefabrik ev kolayca ısıtılabiliyor. Sobanın yakıldığı oda kapılarıyla diğer oda kapıları açılarak evin her odası rahatlıkla ısıtılabiliyor. Çünkü prefabrik ev betonarme gibi standart binalara göre daha yüksek yalıtım performansına sahip.
Prefabrik evler kışın ısınır mı? Bu yapılar, yalıtımlı olması sebebiyle kışın en rahat şekilde ısınan yapılardır. Dayanıklı olması ve her türlü doğal afete mukavemetli oluşu bu yapıların tercih nedenlerinin başında gelir. Isı yalıtımı sayesinde bu yapılar; yazın serin, kışın da sıcak yaşam alanlarıdır.
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur.
1- Temel ve Zemin Beton Maliyeti
Öncelikle prefabrik ev kurulumunda betonarme binalardaki gibi çok derin ve yüksek temelli bir zemine ihtiyaç duyulmadığını vurgulayalım. Prefabrik ev kurulacak zeminin kot farkı olmayacak düzlükte ve ortalama 30 cm yükseklikte beton bir zemin olması yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri