Günde iki defa uygulanabilir. Procto-Glivenol (supozituvar); İçerdiği bölgesel uyuşturucuyla ağrıyı azaltır, şişlik ve kaşıntıyı azaltan maddeler şikayetlere iyi gelir, belirgin yan etkisi yoktur.
PROCTO-GLYVENOL'ün araç ve makine kullanma yeteneğiniz üzerinde bilinen herhangi bir etkisi yoktur. alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir. PROCTO-GLYVENOL için herhangi bir etkileşim bildirilmemiştir.
PROCTO-GLYVENOL, dış ve iç hemoroidlerin (rektal/anal bölgede ağrı, kaşıntı ve acıya neden olan damar şişliği) tedavisinde kullanılır. PROCTO-GLYVENOL'ün etkin maddelerinden biri olan tribenosid, küçük kan damarlarındaki iltihaplanmanın ve ağrıya neden olan maddelerin oluşmasının engellenmesinde bölgesel etki gösterir.
Uygulama şekli: Rektal yoldan uygulanır. - PROCTO-GLYVENOL krem, iç hemoroidlerin tedavisinde, yanında bulunan kanülle (kanül tüpe takılır.) uygulanır. - Kullanmadan önce koruyucu kapak çıkarılır ve kullanıldıktan sonra yerine takılır.
Basura en iyi gelen kremler ise genellikle en fazla önerilen ilaçlardır. Proctolog ve Procto Glyvenol ismindeki iki ilaç aynı etken maddeye sahiptir. Kaşıntıyı ve şişliği indirebilen ilaçlar, basura en iyi gelen kremler arasında gösteriliyor.
İlgili 41 soru bulundu
Procto-Glivenol krem; İçerdiği bölgesel uyuşturucuyla ağrıyı azaltır, şişlik ve kaşıntıyı azaltır. Günde iki defa uygulanabilir.
Hemoroid tedavisi sonrası tam olarak iyileşme süreci yedi-on gün aralığında olmaktadır. Hasta hemoroid ameliyatından sonra aynı gün ayağa kalabilmekte, kısa süre sonra normal hayatına dönebilmektedir.
Anuflex pomad, anal fissür (makat çatlağı) tedavisinde kullanılan bir topikal ilaçtır. İçeriğindeki lidokain, hidrokortizon ve eser miktarda çinko oksit sayesinde ağrıyı azaltarak ve iltihabı önleyerek tedavi etmeye yardımcı olur. Anuflex pomadın kullanımı için öncelikle doktor tavsiyesi alınmalıdır.
PROCTOLOG 30g'lık aluminyum tüplerde takdim edilir. Etken madde olarak ruskogenin ve trimebutin içerir. Anal (makat) bölgedeki hemoroid (basur), çatlak ve iltihaplı hastalıklarda ve ağrı, kaşıntı ve şişkinlik hissi gibi bulgularla seyreden anal bölgenin diğer hastalıklarında kullanılır.
Şişen Basur Memesine Ne İyi Gelir? Basur tedavisi uygularken krem kullanmak, sıcak su banyosu (dirseğinizi yakmayacak sıcaklıkta) yapmak veya egzersizler yapmak şişen basur memesinin inmesine katkı sağlayabilir.
Dış hemoroid için genel olarak özel formüle sahip olan merhem, krem ve macun gibi ürünler kullanılabilir. Fitilin yapı olarak uzun bir sürede parçalanması ve etken maddesini yavaş yavaş salması nedeniyle etkisi bir süre devam eder. Bu konuda oldukça rahatlatan fitil kullanımı önerilir.
Dış hemoroid memesi genel olarak kendiliğinden ortadan kalkar. Bu noktada kişinin rahatsızlık durumu oldukça önemlidir. Eğer kişi herhangi bir ağrı sızı hissetmezse herhangi bir müdahalede bulunulmaz. Dış hemoroid memeleri çoğunlukla 1 haftalık süre içerisinde geçmesi gerekiyor.
Halk dilinde basur olarak bilinen hemoroid, makat (anal kanal-anüs) bölgesinde bulunan kan damarlarının genişlemesi, şişmesi ve ele gelmesi durumudur. Makatta ve dışkıda parlak kırmızı kan, makatta şişlik, kaşıntı, akıntı hissi basurun yani hemoroidin belirtilerindendir.
Belirgin bir lokal enfeksiyon varsa reçeteye bir de oral antibiyotik eklenmelidir. Enfeksiyonun baş belirtisi ateş ve üşüme nöbetleri hemoroidlerde soyulma yaraları ve akıntılar ve şiddetli ağrıdır. Merhemler, hastaların ihtiyaç talebine göre günde 2 - 6 kez uygulanır.
Kullanım öncesinde anal bölge iyice temizlenmelidir. Yaklaşık bir bezelye büyüklüğünde kremi parmağınızla anüs çevresine ve anal halkaya, sfinkter direncine karşı parmak ucunuzu kullanarak sürünüz. Krem, rektum içerisine uygulanacaksa kutu içinde bulunan kanül tüpe vidalanarak anüs içine yerleştirilmelidir.
Hastalığın erken evresinde bol sıvı alımı, diyet, ağrı kesiciler, steroid içeren fitiller ve kremler etkilidir. Ayrıca 'oturma banyosu' denilen sıcak su banyosunun yanı sıra kabızlığı olan hastalarda lifli gıdaların tüketilmesi, şikayetlerin azalmasını sağlar.
Makat çatlağı, lifli gıdaların tüketilmesi ile erken dönemlerde düzeltilebilir. Yine bu dönem içerisinde su tüketiminin artırılması da çatlağa iyi gelebilir. Günde 2 – 2,5 litre su içilebilir. Herhangi bir iyileşme süreci görülmemesi durumunda doktor tarafından ağrıların azaltılması için ağrı kesici reçete edilebilir.
Emilim: Kan doruk seviyeleri 1-2 saat sonra elde edilir.
Anal (makat) bölgedeki hemoroid (basur), çatlak ve iltihaplı hastalıklarda ve ağrı, kaşıntı ve şişkinlik hissi gibi bulgularla seyreden anal bölgenin diğer hastalıklarında kullanılır.
Anal Fissür: Makatta yanma ile ortaya çıkan bir başka rahatsızlık da anal fissürdür. Bu rahatsızlık makat çatlağı olarak da bilinir. Kabıza bağlı olarak dışkılama esnasında fazla ıkınma nedeniyle ortaya çıkabilir. Anal Fistül: Bağırsak yapısının son kısmında gelişen apseler anal fistül olarak isimlendirilir.
Makat çatlağı (Anal Fissür) tedavisi şu şekilde yapılmaktadır; İlk planda hastaya gaita yumuşatıcılar, bol fiberli diyet, sıcak su oturma banyoları verilir. Hastalar genelde bu yöntemlerle geçici ya da kalıcı olarak rahatlar. Hasta ilk tedavi basamağından fayda görmezse lokal kortizonlu kremler 7-10 gün verilebilir.
Sıcak oturma banyoları: Bu makat ağrısını hafifletebilecek en etkili ev tedavilerinden biridir. Bir leğene sıcak su doldurun ve 15-20 dakika boyunca oturun. Günde iki veya üç kez bu işlemi yapmayı deneyin. Ağrı kesiciler: Reçetesiz satılan ibuprofen veya parasetamol gibi ağrı kesiciler kullanılabilir.
Genellikle tedavi besin düzenlemesi ve ılık su banyosu (ılık suya oturma) şeklinde gerçekleşir. Bunun yanı sıra bitkisel ürünlerin kullanılması da ciddi anlamda tedaviye etki etmektedir. Egzersiz yapmak ve lifli gıdalar tüketmek hemoroide iyi gelirken, aynı zamanda bağırsak hareketlerinizi de düzenler.
Halk arasında basur olarak da bilinen bu hastalığı olan kişilerde, makatta kanama ya da dışkıda katran benzeri görünüm olması durumunda mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurulmalıdır. Özellikle makatta kanamanın görülmesi, basur dışında birçok ciddi hastalık nedeniyle oluşabildiği için göz ardı edilmemelidir.
İçerisinde vazelin, at kestanesi yağı, kantaron yağı, nane yağı ve üzüm çekirdeği yağı olan hemoroid için doğal kür tarifi veren Kunak, kremin hemoroidli bölgeye uygulanmasını tavsiye etti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri