Projenin zaman, maliyet, kalite ve kaynak kısıtları vardır.
Analiz: Ne yapılacağının belirlenmesi, Tasarım: Nasıl yapılacağının belirlenmesi, Planlama: Ne zaman, kim tarafından kaça yapılacağının belirlenmesi, Uygulama: Hedefe ulaşmak için planların hayata geçirilmesidir.
İlgili 21 soru bulundu
Proje döngüsünde beş ana aşama bulunmaktadır. Bunlar; projenin tanımlanması, proje formülasyonu, finansman sağlanması, projenin yürütülmesi ve değerlendirmedir. Proje fikrinin ortaya çıkmasından sonra, projenin amacı, hedefleri, çıktıları ve uygulama adımlarının tanımlanmasıdır.
Projeler, öğrencileri araştırmaya yöneltmek, çevrelerinde meydana gelen problemlere karşı duyarlılıklarını artırmak, araştırma bilinci kazandırmak, teşvik etmek ve bu konularda kabiliyetli olan öğrencileri tespit etmek amacıyla yapılan bilimsel çalışmalardır.
Proje, bir soruna çözüm bulma, elde bulunan bir imkanı değerlendirme ya da bir eksiği gidermeye yönelik ve sınırlı bir süre ve sınırlı kaynaklar dahilinde gerçekleştirilen işlerin ya da çalışmaların tamamıdır. Proje Nedir? Proje, daha önce benzeri yapılmamış bir ürün, hizmet, sonuç ya da servis ortaya çıkarabilirsiniz.
Proje yönetimi, Proje döngüsünün veya beş temel proje aşamasının anlaşılmasını sağlar: Başlatma, Planlama, Yürütme, İzleme ve Kontrol, Kapanış.
Proje Döngüsü, projenin fikir aşamasından tamamlanmasına kadar geçen sürede kaliteyi, kaynakları, verimliliği ve etkinliği en iyi şekilde uygulamayı amaçlayan süreçlerin tamamıdır. Proje döngüsü yönetimi de bu süreçlerde tüm kaynakların en etkin şekilde kullanılması için izlenen yönetim sistemidir.
Proje planlama tekniklerine örnek olarak, Gannt şeması, CPM, PERT, HP, PEP, LESS, GERT, Bulanık hedef programlama ve Tavlama benzetimi algoritması gibi yöntemler örnek verilebilir. Bu teknikler çoklu projelerin çözümü ve projelerde kimin ne zaman nerede hangi görev ve sorumlulukları ele aldığını açıklar.
Projeler, uygulanacak faaliyetler bütünündeki karmaşıklık seviyesi, kullanılabilir teknoloji düzeyi, risk düzeyi ve proje süresi dikkate alınarak sınıflandırılırlar. Bu sınıflandırmaya göre sırasıyla; A tipi, B tipi, C tipi ve D tipi olmak üzere 4 farklı proje tipi ele alınır.
Hedef gruplar, proje ile problemlerine çözüm bulunan insanlardır. Proje amacı, projenin uygulanması ile sağlanacak ve projeden daha uzun ömürlü olması beklenen hedeftir. Amaç, temel problemi tamamen çözmek ve hedef gruplar için sürdürülebilir faydalar sağlamaktır. Her proje için yalnızca bir proje amacı olmalıdır.
Proje; Bir amacı belirli bir süre içinde gerçekleştirmek için, bireysel veya grup olarak yapılan çalışmalar olarak tanımlanabilir.
Projeler önceden tasarlanmış olarak belli bir kaynak ve bütçeye bağlı olarak yapılmış tasarılardır. Özellikle günümüzde mimari açıdan yapılacak olan çizimlere proje denir. Ancak sadece bununla sınırlı kalmaz. Aynı zamanda birçok farklı alan için proje tasarımı ele alınmaktadır.
Planlama aşamaları, hedeflerin belirlenmesi, kaynakların belirlenmesi, stratejilerin oluşturulması, planların uygulanması ve kontrol edilmesi aşamalarından oluşur.
Proje yönetimi, belirli bir projenin hedef ve amaçlarına ulaşıp bitirilmesi için kaynakların planlanması, organize edilmesi, tedarik edilmesi ve yönetilmesi disiplinidir. Projeler belirli özgün hedef ve amaçlara ulaşmak, faydalı bir değişim getirmek ya da değer katmak için kullanılır.
Kesin Proje: Avan proje üzerindeki inceleme ve kararlara göre düzenlenen projedir. Bu projenin ölçeği genellikle 1:100 olup bu ölçek çok büyük veya çok küçük yapılarda değiştirilebilir.
Project Management yani Proje Yönetimi dört ana alana ayrılır: planlama, yetki verme, izleme ve kontrol. Bu dört alan, bütçeler ve teslim tarihleri gibi belirli kısıtlamalar içinde gerekli olan işi bitirmek için, uzman çalışmasını etkili bir şekilde koordine ederek projenin tamamlanmasını sağlar.
Strateji analizi, yapılacak projede hangi hedeflerin dikkate alınacağına ve hangi hedeflerin dışarıda bırakılacağına karar verme sürecidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri