Neden proxy sunucusu kullanmalısınız? Proxy sunucuları, farklı kullanıcılar için farklı kullanımlar sunar. Proxy sunucusu sizin için ülkenizde kullanılamayan internet sitelerine erişebilmenizi sağlayabilir. Patronunuz ise proxy sunucusunu, işte Crunchyroll izlemenizi engellemek için kullanabilir.
IP adresi çevrim içi veri alışverişinin yanı sıra fiziksel olarak da izlenmenizi kolaylaştırır. Proxy sunucuları bu noktada devreye girer ve IP adresinizi gizlemenizi sağlar. Bir internet sitesine girmeye çalıştığınızda önce Proxy sunucusunda filtreleme gerçekleşir ve böylece IP adresiniz değişir.
İnternet hızını yavaşlatabilir
Ayrıca, proxy'ler trafiğinizi doğrudan internetteki web sunucularına gitmek yerine bir aracı aracılığıyla yönlendirdiği için, bu ekstra adım da yavaşlamalara sebep olur.
İletme proxy bağlantıları, bir çalışanın IP adresini kullanıcının ziyaret ettiği web sunucusundan gizler. VPN bağlantısı kullanıcının IP adresini ve konumunu gizler, böylece tanımlanamaz.
Proxy, paylaşılan ağ bağlantılarını iletir ve ortak istekleri hızlandırmak suretiyle verileri önbelleğe alır. İyi çalışan, kaliteli bir proxy sunucusu, kullanıcılarını internetin tehlikelerinden korur. İyi bir proxy sunucusu, bize üst düzey gizlilik sağlayabilmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Proxy list ayarları genel olarak internet üzerinden bireysel olarak yapılır. Hem bireyler hem de kurumlar tarafından Proxy kodları hazırlanarak internetten erişime açılır. Proxy kullanımı kesinlikle bir suç ifade etmez.
Bu nedenle, söz konusu sunucuları kullanmak, sizi internet etkinliklerinizi gözleyen insanlardan (internet servis sağlayıcınız gibi) korumak için hiçbir şey yapmaz. Aynı zamanda, proxy'ler genellikle IP adresinizin sızdırılmasına karşı güvenli değildir.
Proxy sunucusu konumunuzu gizleyebilir ve hatta bu sunucuların bazıları verilerinizi şifreleyerek sizi daha gizli ve güvenli kılar.
Internet' e erişim için mutlaka bir proxy servisine ihtiyaç yoktur, ancak; size en yakın bir servis noktasındaki proxy servisini kullanmanız, Internet erişiminizi bir hayli hızlandıracaktır.
Proxy sunucusu, sunucunuz ve ziyaret ettiğiniz web siteleri arasında aracı görevi görür. Böylece web siteleri ve diğer çevrimiçi kaynaklar kendi sunucunuzu değil proxy sunucunun IP adresini görür. Proxyler IP adresinizi sızdırabilir.
Açık konuşmak gerekirse “temiz” proxy yazılımlar bile güvenilir değildir. Sağlam bir güvenlik politikası, hem ofisteki bilgisayarlara hem de işletmenin VPN'ine bağlanan diğer çalışan bilgisayarlarına proxy yazılım ya da başka şüpheli bir yazılım yüklenmesine izin vermez.
Evet, yavaşlatır. Türkiye genelinde dakikalar içinde milyonları bulan internet sitesi erişim isteklerinin tamamının DPI denilen yöntemle analiz edilmesi ve içlerinde yasaklı IP'lerin bulunup bulunmadığının anlaşılması tahmin edebileceğiniz gibi yine Türkiye genelinde interneti yavaşlatır.
VPN kullanarak mevcut bağlantı hızının üstünde bir artış elde edemezsiniz. Bunun iki ana nedeni vardır. İlk olarak VPN size internet sağlayıcınız tarafından sunulan bant genişliğini arttıramaz. Bu nedenle sahip olduğunuz internet hızının ötesine geçemezsiniz.
Proxy yaygın olarak yasaklı sitelere girmek için tercih edilen bir sunucudur. Diğer bir işlevi ise hızlı ve güvenli bir bağlantı için kullanılmasıdır. Bu özelliği ile proxy özellikle şirketler tarafından tercih edilmektedir. Çünkü Proxy, daha özgür ve oldukça güvenli bir internet deneyimi yaşamanızı sağlar.
Proxy konusunu araştıranların aklına “Proxy kullanmak güvenli mi?” sorusu gelebilir. Hedef sunucuya erişim, Proxy aracılığı ile yapılabilir ve farklı bir IP adresi kullanılır. Güvenlik konusunda herhangi bir sorun teşkil etmez.
Proxy ile İnternet'e bağlandığınızda bilgisayarınızın ev IP adresi yerine kendi IP'sini gösterir. Bu da doğrudan İnternet'e bağlansanız bile daha fazla gizlilik sağlar. Yüklediği içerikleri önbelleğe alan sunucu, erişmek istediğiniz web sitesine daha hızlı girebilmenize olanak tanır.
En temel anlamıyla internete gerçek IP adresiniz gizlenip, farklı bir IP adresi üzerinden bağlanmanızı sağlayan hizmettir. VPN, bağlantınızı güvenli hale getirir ve herhangi bir ağa bağlanırken bağlantınızı şifreleyerek kimliğinizin tespit edilememesini de sağlar.
Bu sorunun cevabı "Evet'dir". Kullandığınız Proxy veya VPN servisi IP adresinizi kayıt altına alır.
Bilgisayarınızda yasaklı sitelere girmek veya bölgesel olarak erişiminiz olmayan içeriğe bağlanmak için VPN kullanıyor olabilirsiniz. Peki VPN kullanıp kullanmadığınız tespit edilebilir mi? Yanıt, evet. Ancak bu konuda endişelenecek bir şey yok.
İnternet üzerindeki istenilen bir veriye ulaşmak için Chrome, Firefox v.b. İnternet tarayıcılarına eklenti olarak da kurulabilen VPN veya Proxy servisleri ücretli veya ücretsiz olabilirler.
“İnternet Özellikleri” uygulamasında sağ alt kısımda bulunan “Yerel Ağ Ayarları” butonuna basın. “Ara Sunucu” bölümünde bulunan “Yerel ağınız için bir proxy sunucusu kullanın” yazısının yanındaki kutuyu işaretleyin. “Adres” kısmına proxy adresinizi yazarak “tamam” deyin.
ADIM 1: Google Chrome açınız, sağ üst köşede görülen üç noktaya tıklayınız, açılan pencerede Ayarlar kısmını tıklayınız. ADIM 2: Ayarlar sayfasının alt kısmında bulunan Gelişmiş seçeneğini tıklayınız. ADIM 3: Gelişmiş sayfasının alt kısmında bulunan Proxy ayarlarını aç tıklayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri