Her prp tedavi seansı dizinizdeki kireçlenme, kıkırdak hasarı, bağ ve menisküs hasarlarını onarıcı etki sağlayacaktır.
PRP tedavisi yani trombositten zengin plazma tekniğinde kişinin kendi kanından hazırlanan bir ilaç kullanılmaktadır. PRP yöntemi diz ağrıları, omuz ağrıları, ön çapraz bağ yaralanmaları, eklem kireçlenmesi ve ayak bileği burkulması gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilmektedir.
Dize PRP uygulaması kaç seans yapılır? sorusunun tek bir cevabı yoktur. Hastaya göre değişebilir. Ancak genellikle 1-2 seansta problem düzelmektedir.
PRP, kök hücre, kriyoterapi ve kortizon iğnesinin yanı sıra proloterapi ve nöroproloterapi gibi seçenekler de ameliyatsız diz sıvı kaybı tedavisinde uygulanan iğneli tedavi yöntemleridir. Dizde sıvı kaybı ve diz kireçlenmesinin erken dönemlerinde dize sıvı enjekte edilmesi ağrıların hafiflemesini sağlamaktadır.
Osteoartrit (Kireçlenme): Diz eklemindeki osteoartritin erken evrelerinde PRP enjeksiyonları ile 6 ay süreyle hastaların ağrılarında azalma ve fonksiyonlarında düzelme olduğu bildirilmiştir. Ancak PRP tedavisi hastalığın doğal seyrini değiştirmez ve var olan aşınma ve yıpranmayı geri döndüremez.
İlgili 36 soru bulundu
Prp ile Kaç seans da iyileşebilirim? Cevap: Rahatsızlığınızın seviyesine bağlı olarak 1-3 seans arasında yapılır, 1 ile 6 ay arasında iyileşme süreciniz olabilir.
PRP sonrası zorlayıcı egzersizlerden ve ağır sporlardan kaçınmak gerekiyor. 3-6 haftanın sonunda spora geri dönebilirsiniz. PRP uygulamasının etkinliğini azaltacağı için non-steriod anti-inflamatuar ilaçlar (voltaren, naproksen, majezik gibi) önerilmez.
PRP uygulaması sonrası uygulama yerinde 2- 7 gün sürebilen ağrı ve rahatsızlık hissi olabilmektedir. Ağrı oluştuğu zaman soğuk, elevasyon (iğne yapılan yerin yüksekte tutulması), istirahat, parasetamol kullanımı önerilmektedir. Ayrıca steriliteye dikkat edilmezse enfeksiyon riski mevcuttur.
Dizi zorlayan hareketlerden kaçınmak, yardımcı cihaz kullanımı, eklem içi kortizon enjeksiyonu, trombositten zengin plazma ve kök hücre gibi enjeksiyon yöntemleri, diz çevresi sinir blokları ve kriyoterapi gibi yöntemler de diz kireçlenmesine iyi gelen ve yakınmaları azaltmak için uygulanabilen yöntemlerdir.
PRP tedavi masraflarının sigortanız veya sağlık güvenceniz tarafından ne oranda karşılandığını öğrenmek için önceden araştırarak bilgi almanız önerilir. PRP tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız, uzman bir doktora danışarak muayene olabilirsiniz. PRP tedavisi Seans Fiyatları: 1800 ₺ – 2000 ₺ aralığındadır.
Ancak PRP tedavisi sağlık sigortası kapsamında değildir. Bunun nedeni; PRP enjeksiyonları bireysel hastaların kanından yapılır ve standart sonuçları yoktur.
Dizde azalan sıvıyı takviye etmek için eklem sıvısı iğneleri var. Bir tanesi 600-700 lira.
PRP enjeksiyonu sonrasında en iyi sonucu alabilmek için parasetamol içerikli olan ağrı kesiciler hariç antienflamatuvar ağrı kesici ilaçların ve kortikosteroidlerin en az iki hafta kullanılmaması önerilir. Kan sulandırıcı ilaçlar, vitaminler veya destek tedavilerinin de 3-4 gün alınmaması uygundur.
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan ve "kamuda ilk" olma özelliği taşıyan kozmetik polikliniğinde, botokstan dolguya, kimyasal peelingden saç ve cilt sorunlarını gidermek için uygulanan Platelet Rich Plazma (PRP) işlemine kadar birçok hizmet devlet güvencesiyle veriliyor.
Eklem kireçlenmesi karşı evde aloe vera cilt yüzeyine sürülebilir, zencefil, zerdeçal ve yeşil çay tüketilerek iltihaplanmanın yarattığı ağrı azaltılabilir. Bunların yanında sıcak ve soğuk kompres yapmak, masaj uygulamak diz kireçlenmesine evde iyi gelen yöntemler arasında yer alır.
Tercih edilecek zeytinyağının soğuk sıkım ve işlenmemiş olması da çok önemlidir. Zeytinyağı aynı zamanda değerli bir Omega 3 kaynağıdır. Omega 3 yağ asitleri vücutta bulunan inflamatuar proteinleri azaltır bu sayede diz ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
Sıcak ve soğuk uygulamalar; genellikle ödemin belirgin olduğu alevlenme döneminde soğuk uygulama yapılır. Kronik diz kireçlenmesi ağrısında ise sıcak uygulamalar tercih edilir. Sıcak uygulama hotpack, infraruj gibi yöntemlerle yapılabilir.
Yapılan bilimsel çalışmalarda PRP uyguaması sonrası 2 haftada klinik cevabın gözlendiği ve bu cevabın 2-3 ay sürdüğünü görmekteyiz. Uygulamadan hemen sonra ciltte sağlıklı bir parlaklık ortaya çıkar.
PRP saç tedavisi uygulama sırasında kesinlikle ağrılı bir işlem değildir. Uygulama öncesinde sorunlu bölgeye anestezik etkisi olan solüsyonlar uygulanır. Zaten çok küçük iğnelerle yapılan bu işlem, solüsyonların etkisiyle tamamen ağrısız hale gelmektedir.
PRP SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR? Yüz mezoterapisi uygulaması sonrasında ilk 24 saat içinde uygulama bölgesi yıkanmamalıdır, İlk 24 spor yapılmamalı, Ömrünün daha uzun olması için genel olarak aşırı sıcak banyo yapılmamalı, hamam, sauna solaryuma girilmemeli, aşırı sıcaktan uzak durulmalıdır.
Hasta mümkünse 24-48 saat süreyle istirahat etmelidir. Cildin temizlenmesi prosedürün etkilerini olumsuz yönde etkileyebileceğinden ilk 6 saat uygulama bölgesi yıkanmamalıdır. Yüz bölgesine PRP enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saat makyaj yapılmamalıdır.
İşlemden sonra 3 gün boyunca kafa derisinin çok sıcak su ve çok soğuk su ile temasından kaçının. Dolayısıyla 3 gün süresince sauna, çok sıcak ya da soğuk su ile banyo ya da hamam tercih edilmemelidir. İşlemden önceki 3 gün ve sonraki 3 gün boyunca sigara ve alkol içilmemesi önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri