Yaygın anksiyete, panik, fobi vb. bozukluklarda hastalığın şiddeti, yeti yitimi, kullanılan ilaçların özelliğine göre sürücü belgesi alınmayabilir ya da belirlenen süre kadar sürücü belgesi alınır.
Ehliyet alınmasına engel olan psikiyatrik tanı şizofrenidir. Bu tanı dışında nörotik hastalıklar, depresyon hastalıkları tedavi olup geçen hastalıklar olduğu için ehliyet alınmasına engel değildir. Kişiye böyle bir durum nedeniyle ehliyet alamayacağına ait bir rapor verilirse buna itiraz etme hakkına sahiptir.
@Balım aslı Yeşil reçeteli ilaç kullanan kişi ehliyet alamaz . Dikkat dağınıklığı ve refleks hareketlerinde ağırlaşma olacağı için araç kullanması önerilmez . Ötv siz araç alımında ortopedik engeli olmayan kişiler de % 90 oranlı özürlü raporu alması gerekir . Ehliyetler de yeni sistem başlatılıyor .
a) Hayati önemi haiz organlarında dekompanse yetmezliği olanlara sürücü belgesi verilmez. b) Büyük organ nakli geçirmiş olanlara veya kronik böbrek yetmezliği olup diyaliz tedavisi görenlere, ilgili uzmanın görüşü alınmak suretiyle sürücü belgesi verilir.
Admin. Dediğim gibi mental retardasyon pskolojik zihinsel hastalıklara giriyor. Ve bu hastalara sürücü belgesi verilmiyor. Retardasyon (Zeka Geriliği) entelektüel fonksiyon çevreye uyum öğrenme ve problem çözme gibi fonksiyonlar açısından normalin altında olma halidir.
İlgili 37 soru bulundu
Yaygın anksiyete, panik, fobi vb. bozukluklarda hastalığın şiddeti, yeti yitimi, kullanılan ilaçların özelliğine göre sürücü belgesi alınmayabilir ya da belirlenen süre kadar sürücü belgesi alınır.
Sağlık raporu alırken genel olarak üç farklı grup öne çıkar. Bunlardan biri sürücü olamaz, diğerleri ise bir grup ve ikinci grup sürücü olabilir şeklinde değerlendirilir. Bu doğrultuda 2. grup sürücü olabilir ise gözlük alan kişiler olarak ifade edilir.
İşitme kaybı, denge kaybı, madde ve alkol bağımlılığı, katarakt, gece ve renk körlüğü, görme bozukluğu, epilepsi gibi hastalıkların var olup olmadığının tespit edilmesi için gerekli olan muayeneler ve testler uygulanır. Ehliyet sağlık raporu alırken özellikle de göz muayenesinin göz ardı edilmemesi gerekir.
Hayır engel değildir. Ek olarak kırmızı ve yeşil reçeteli ilaç kullanımı da engel değildir.
Psikiyatrik engel oranı %50 ve üzeri olan hastalardan günlük yaşam aktivitelerini yardımla ya da yardımsız gerçekleştirebilme düzeyine göre eski yönetmeliğe göre değerlendirilenlerde ağır özürlülük, yeni yönetmeliğe göre değerlendirilenlerde ise tam bağımlılık durumu belirlenmiştir.
4- Bipolar duygu durum bozukluğu, psikotik özellikli depresyon durumlarında: kişinin durumuna göre akut dönemlerde sürücü belgesinin geri alınmasına karar verilir.
Antidepresan alanlar araç ve makine kullanabilir mi? Antidepresanlar baş dönmesi, uyuşukluk ve görmede bulanıklaşmaya neden olabilirler. Bu nedenle ilacı başladıktan sonra bir müddet araç ve makine kullanılmamalıdır.
Psikiyatriye gitmek memurluğa engel mi öğretmenliği engeller mi? Psikoloğa ve Noroloji Doktoru ve Psikiyatriye gitmek sicile işlemez. İnsanlar, günümüzde hala ruh sağlığına yönelik hizmet almaktan çekiniyorlar.
1) Psikotik bozukluk, akut alevlenme dönemlerinde kişinin sürücü belgesi geri alınır. Patolojinin düzelmesi ya da tedaviye yanıtın oluşması için geçecek en az 3 aylık süre sonunda yeniden muayene şartı aranır. Bu sürenin sonunda durumu sürücü olmaya uygunsa 6 ayda bir kontrol şartıyla sürücü belgesi geri verilebilir.
EHLİYET İÇİN SAĞLIK RAPORU 2020
Bu sağlık raporu diğer adıyla sürücü olur raporu olmadığı müddetçe kişi sağlık raporuna ulaşamaz. Sağlık raporuna ulaşamayan vatandaşlar ise hiçbir şekilde ehliyet sahibi olamazlar. Sağlık raporu için kişinin ihtiyacı olan belirli bazı şeyler vardır. İlk olarak sağlıklı olması gerekir.
Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Ehliyet yenileme için sağlık raporu e-Devlet üzerinden alınamıyor. Ancak platform üzerinden rapor almak için gerekli olan kişisel sağlık bilgi formu oluşturulabiliyor.
1 Ocak 2021 tarihi itibariyle ehliyet için alınan sağlık raporları ilgili sağlık kuruluşu tarafından kurumumuza sistem üzerinden online olarak gönderilmesi gerekmektedir. Elden getirilen sağlık raporları kabul edilmemektedir. Sağlık raporu alırken bu durumu hekiminize hatırlatınız.
SINAVSIZ OLARAK EHLİYET ALMAK KESİNLİKLE YASALARA AYKIRIDIR, SUÇTUR VE MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Kırmızı Reçeteli İlaç Kullananlar Ehliyet Alabilir mi? Ehliyet alırken sağlık durumu, sürücünün trafik güvenliğini etkileyebileceği için önemlidir. Kırmızı reçeteli ilaç kullanımı da bu açıdan değerlendirilir. Ehliyet almak isteyen kişilerin sağlık durumları, genellikle tıbbi bir inceleme sonucunda belirlenir.
Hekim tarafından düzenlenen Ehliyet için alınan sağlık raporu resmi kurumlar için düzenlenen bir evraktır. Bu nedenle, raporun silinmesi veya iptal edilmesi Türk Ceza Kanunu uyarınca suçtur.
Heyet raporu tam teşekküllü devlet hastanelerinden ya da özel hastanelerden alınabilir. Heyet raporu almak isteyen kişi öncelikle randevu almalıdır. Ardından hastane tarafından verilen rapor talep dilekçesi, heyet raporu ücreti ve istenilen diğer belgeler teslim edilir ve işlemler başlatılır.
Sürücü Sağlık Raporu Grupları ve Geçerlilik Süresi
1.Grup Sağlık Raporu: M, A, A1, A2, B, B1, BE ve F sınıfı ehliyet alacak kişilerin alması gereken sağlık raporudur. Bu raporun geçerlilik süresi, 10 yıldır ve ehliyetin yenilenmesi için sağlık raporu alınması gerekmektedir. Hafif araç sürücülerinin olduğu gruptur.
11) Sağlık raporunda kişinin durumuna özgü daha kısa sürelerde kontrol muayenesi öngörülmemişse düzenlenen sağlık raporu düzenlendiği tarihinden itibaren iki (2) yıl süreyle geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri