PTT HESABIMA PARA YATMIŞ MI? PTT hesabınızda bulunan bakiye bilgilerinize Alo PTT hattı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Hesap bakiyesi sorgulama yapmak için 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır.
PTT hesaplarınızda ödeme var mı yok mu e-Devlet şifresi ile öğrenmek mümkün. Bunun için tabi ki e-Devlet şifresine sahip olmalısınız. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubelerinden şifre alabilirler. E-Devlet şifresi aldıktan sonra hesabınızda para olup olmadığını sistem üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ve HGS Mobil uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz.
Şahıs ödemeleri sorgulama yapmak için gerekli adımlar ise şöyle; e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
Adınıza gönderilen para transferi için işlemin referans numarası ve geçerli kimlik belgeniz (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport veya İkamet Belgesi) ile en yakın PTT noktasına giderek paranızı alabilirsiniz. UPT'ye ulaşmak ve detaylı bilgi almak için: +90 850 724 0 878.
İlgili 39 soru bulundu
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir. Bu süreler çek ödeme havaleleri için de geçerlidir.
Böylece iş yerlerindeki yoğunluğun azalması ve müşterilerin zamandan tasarruf etmesi sağlanıyor. PTT'nin, e-Devlet platformu üzerinden sağladığı hizmetler ile hak sahipleri, adlarına yatırılan kurum ödemelerini sorgulama, hesaba aktarma ya da gelen yardımla fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor. Kart şifresi olarak kimlik çıkartılırken nüfus müdürlüklerinden verilen PIN şifresi giriliyor.
PTT'ye yatan para sorgulama işleminde olduğu gibi ilk olarak e-devlet kapısına giriş yapılmalıdır. e-Devlette yer alan arama butonuna, PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleri yazılmalıdır. Çıkan sonuçlardan uygun olanına tıklanmalıdır. Uygun sonuca tıklandığı zaman, e-devlet sistemi ödemeleri ekrana yansıtacaktır.
Kullanıcı Panelinden; Kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza/mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek Ptt KEP hesabına giriş yapılır.
e -Devlet'te bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz. e-Devlet şahıs ödemeleri ekranından vatandaşlara verilen rapor parası, doğum parası, süt parası, yol yardımı ve cenaze yardımı gibi meblağlar da öğrenilebiliyor.
PTT EFT işlemini ister PTT işyerlerimize gelerek ister PTTBank Mobil veya İnternet Bankacılığı uygulamalarımızı kullanarak kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında yapacağınız PTT EFT işlemleri aynı gün içerisinde gerçekleştirilmektedir.
T.C. KİMLİK NO İLE PTT PARA SORGULAMA
Bunun için ALO PTT numarası olan 444 1 788 hattını aramanız yeterlidir. Zaten menüden hangi seçeneği seçmeniz gerektiği size telefon ile anons ediliyor. Ayrıca PTT'nin web sitesindeki online işlemler kısmını kullanarak da PTT kart hesap bakiyesi öğrenme işlemi yapabilirsiniz.
PTT'nin yeni cep uygulaması ile cep telefonunuzdan internet bankacılığı işlemlerini yapabilirsiniz; -Posta çeki hesap bakiyenizi sorgulayabilir hesap bilgilerinize ulaşabilirsiniz, -Posta çeki hesap hareketlerini izleyebilirsiniz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı PTT Sosyal Yardım Parası 1300'ken, 950 TL Olması Arkadaşlar Aile sosyal yardım'dan yararlanıyorum geçen ay onaylandı ve Kasım ay'ı için 1300 TL yatırılmıştı.
kimlik numarasının son rakamı çift olanlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yardım parası alacak. → Bir haber sitesi tarafından yayımlanan 13 Nisan 2023 tarihli habere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı kapsamında hane başına 12 ay boyunca düzenli ödeme yapacak.
Alıcının, cebe havale sonucu gelen parayı çekebilmesi için; gönderenin cep telefonu numarası, kendi cep telefonu numarası, kendi kimlik numarasını, gönderilen paranın tam olarak tutar bilgisini ve kendisine iletilen tek kullanımlık şifre bilgisini ATM'e girmesi gerekmektedir.
ATM'den nasıl kartsız para çekme işlemi yapabilirim? ATM'de kartsız işlem menüsüne girilir. Sistemde kayıtlı cep telefonu numarası ve TCKN girilir. Ekranda mevcut Bankkart'lar listelenir ve işlem yapılacak kart seçilip, kartın şifresi girildikten sonra müşterinin cep telefonuna SMS ile şifre gönderilir.
7.500.-TL – 10.000.-TL arası olanlara 4.500.-TL, 10.000.-TL'den fazla olanlara 5.000. -TL verilecek.
Paylaş: PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleriniz e-Devlet Kapısı'nda. Sosyal yardım ödemeleri, emekli maaşları, kısa çalışma ödeneği, doğum yardımı gibi PTT üzerinden adınıza yapılan kurum ödemelerine ait sorgulamaları artık e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilirsiniz.
2 BİN 500 TL ÖDENİYOR
Kış dönemi için 5 Eylül itibarıyla başlayan başvurular devam ediyor. İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar destekten yararlanmak için başvuru yapabilir. e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir.
Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra şahıs ödeme sorgulama menüsünden adınıza yapılan ödemeleri sorgulatabilirsiniz. E-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu-Şahıs Ödemeleri Sorgulama menüsünden sorgulama yapabilirsiniz.
BES iptal işlemini gerçekleştirmek istiyorsan BES paranı ne zaman alacağını merak ediyor olabilirsin. Peki, BES parası ne zaman yatar? BES'ten çıkınca katılımcı ayrılma talep formunu imzalayıp faks ya da posta yöntemi ile şirkete gönderdiğinde hesabında biriken tutar, 20 iş günü içerisinde hesabına yatırılır.
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan çeşitli geri ödemelerine verilen genel ad, şahıs ödemeleridir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun gönderdiği şahıs ödemeleri, dilekçe veya e-Devlet yoluyla banka hesabı eklemesi yaptığın hesaplara gönderilmekte.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri